Vandaag, 17 mei, is het World Baking Day. Joehoe! Je kan het zo gek niet bedenken of er bestaat een dag voor. Voor deze yummy dag hebben wij wat baking stuff bij elkaar gebracht. Doe wat inspiratie en bak vooral wat lekkers. #todaycaloriesdontcount

Must have receptenboek – Wendy

Avondeten maken laat ik liever over aan mijn vriendje, maar als het op desserts aankomt, steek ik graag de handen uit de mouwen. Zelf ben ik compleet in love met cheesecakes in bijna alle geuren en kleuren, mmm. Ik wou al heel lang eens een cheesecake proberen maken, maar had moeite met online een goed recept te vinden.

Berko Cheesecake

 

In de Fnac vond ik dit boekje van Berko met allerlei varianten van de cheesecake. De lay-out was prachtig, ik zag allemaal taarten die er té lekker uitzagen en het was afgeprijsd. Kopen die handel! Ik maakte al drie cheesecakes, ze waren niet mislukt en werden smakelijk verorberd door mijn proefpersonen (zelfs door een anti-taart eter!). Het zijn meestal ook ‘normale’ ingrediënten die je overal kan vinden, want ik heb echt een hekel aan producten die zo mysterieus zijn dat ze bijna onvindbaar zijn.

 Oh, en als je ooit niet weet wat je mij als cadeau kan geven:

Smeg

Om stijlvol te bakken <3

 

Recept brownies – Floriane

Ik wist totaaaaaal niet dat er een World Baking Day bestond, maar ik vind het geweldig dat er dus weer iets is dat we feestelijk kunnen vieren! Zelf eet ik eigenlijk niet echt vaak meer taart of cake (behalve die keer dat ik bij Layla op kot op bezoek ging), want ik volg sinds begin maart Weight Watchers.

Voor World Baking Day wil ik wel graag een van mijn favoriete recepten delen, namelijk het recept van mijn brownies! Met deze gebakjes heb ik al veel succes gehad, dus als jij bij iemand speciaal wil scoren, maak ze dan zeker eens klaar!

brown

Links: Ingrediënten (Helaas vergat ik de kristalsuiker, oeps!) – Rechts: serveersuggestie

Welke ingrediënten heb je nodig?

  • 250 g boter
  • 200 g pure chocolade
  • 300 g kristalsuiker
  • 4 eieren
  • 80 g cacaopoeder
  • 60 g patisseriebloem
  • 1 tl bakpoeder

 

Welk keukengerei heb je nodig?

  • een oven
  • een mixer of een garde
  • mengschaal
  • zeef
  • 2 potten
  • keukenlepel

Zo maak je het klaar!

Dit receptje heb je snel gemaakt, dus je verwarmt de oven best al voor je eraan begint. Je doet dit op 180°C.

Stap 1: Kook water in een pot. Zet een tweede pot in de eerste pot. Je hebt nu een bain marie. Doe de boter en de chocolade in de tweede pot en laat het smelten.

Stap 2: Neem een mengschaal en breek daarin de vier eieren. Klop de eieren op tot een luchtige, schuimige massa.

Stap 3: Voeg de kristalsuiker toe aan de eieren. Meng dit goed door.

Stap 4: Voeg de gesmolten boter en chocolade toe aan het geheel. (Als het nog niet volledig gesmolten is, kun je er beter even in roeren, dit helpt om sneller  te smelten)

Stap 5: Zet een zeef boven je mengschaal en doe de patisseriebloem, cacaopoeder en bakpoeder door de zeef in de schaal. Meng het geheel nog even mooi door.

Stap 6: Neem een gewone ovenschaal, vet even de bodem en zijkanten in met boter. Leg erna een bakpapier in de schaal en nu kun je het beslag erin gieten.

Stap 7: Het hangt van je oven af hoelang de brownies erin moeten, maar je rekent best tussen 20 en 40 minuten. Om te weten of het klaar is, kun je af en toe met een mesje erin stekken. Als er nog beslag aan hangt, is het nog niet klaar. Eens ze klaar zijn, haal je ze uit de oven en laat je het afkoelen in de ovenvorm.

Enjoy!

 

Instagramaccounts om bij weg te dromen – Hanne

Uren en uren kan ik plaatjes van lekkere baksels kijken op Instagram en Pinterest. Jammer genoeg (maar gelukkig voor mijn lijn), kan ik mezelf er zelden toe aanzetten om ook daadwerkelijk de keuken in te duiken en lekkere desserts te maken. Hieronder zet ik enkele van mijn favoriete instagramaccounts op een rijtje. Blijft het bij jullie ook bij dromen van lekkere desserts? Of waag je echt een poging? Ik hoop alvast op het laatste. Geef een seintje, dan geef ik mijn adres door. Ik wil gerust proeven!

IMG_0536

 

Lekker en Simpel is het instagramaccount van een blog die je elke dag voorziet van lekkere, simpele recepten. Dat vind ik ideaal, want als ik honger heb wil ik ook echt snel eten. Geen honderden ingrediënten en uren in de keuken dus!

 

IMG_0537
Het instagramaccount van Essiehealthylife kwam ook al in onze vorige post met favoriete instagramaccounts naar voren. Dit instagramaccount heeft me getoond dat gezonde voeding ook lekker kan zijn. De foto’s die ze maakt zijn om bij weg te dromen, haar gerechtjes zijn dat vast en zeker ook. Hoe lekker ziet deze gezonde aardbeienkwarktaart eruit?

 

IMG_0538
Als laatste instagramaccount (opnieuw met een blog): Chickslovefood. Deze chicks zijn echte toppers, ze zorgen vooral voor gezonde recepten maar op zondag is het tijd voor ‘Sinner Sunday’. Heerlijke dessertjes komen dan aan bod, en aan de calorieën hoeven we een keertje niet te denken! Ik droom nu al weg bij de gedachte aan bovenstaande tarte tatin met peer en pecannoten.

 

Portugese orangecake – Layla

Over deze cake had ik het al in een vorige Sharing Sunday. Toen waren de proevers fan. Ook toen ik de cake nog eens maakte voor de foto’s, waren de tantes -proefkonijnen / gelukzakken van dienst- heel enthousiast. Tijd om het receptje eens te delen, dus! De cake is best eenvoudig te maken en heeft toch dat tikkeltje meer dan een klassieke 4×4 cake: fluffy, fris, fruitig en gewoon megalekker!

Deze cake is helemaal niet moeilijk om te maken, maar vergt wel wat voorbereidend werk. Voordat je begint aan het deeg, zet je dus best alles even klaar, zodat het beslag maken nadien vlot gaat.

2-DSC_0009

Welke ingrediënten heb je nodig?

3 grote sinaasappels

4 eieren

150 gram boter

250 gram suiker

250 gram huishoudbloem

een eetlepel bakpoeder

bloemsuiker of witte chocolade om af te werken

 

Zo maak je het klaar!

Pers het sap van de drie sinaasappelen en rasp van twee exemplaren ook de zeste. Smelt de boter op een laag vuur en laat afkoelen. Scheid het eiwit van het eigeel en klop het eiwit alvast op in een aparte mengkom. (Eigelen ook niet weggooien!)

Zo, nu staat alles klaar en begin je aan het beslag. Waarschijnlijk is dit ook ongeveer het moment om je oven voor te verwarmen: 180 graden!

Doe de boter en suiker samen in een mengkom en mix zo’n 2minuutjes op middelmatige snelheid. Voeg de eigelen een voor een toe en mix telkens goed door. Voeg daarna de zeste en het sinaasappelsap toe terwijl je traag mixt. Dit is altijd stressy want het deeg lijkt te op dit moment even te schiften (bij mij toch)! Maar geen paniek dus, gewoon rustig blijven doormixen.

Daarna voeg je bakpoeder en bloem toe, best door een zeefje en niet alles in 1 keer. Schakel tot slot over op een klopper of spatel om het opgeklopte eiwit luchtig door het beslag te mengen. Het deeg is klaar!

Wrijf een bakvorm in met boter en bloem en doe er het beslag in. Na 35 à 45 minuten in de oven is de cake klaar!

1-orange cake

Orangecake met witte chocolade

4-DSC_0019

Orangecake met bloemsuiker

 

Voor de high tea birthday party van Wendy en mij smolt ik nog witte chocolade au bain marie om de cake mee af te werken. Dit keer werd ik al een beetje nerveus van het aantal calorieën dus hield ik het bij bloemsuiker. (Niet veel beter – jaja ik weet het)

 

5-DSC_0031

Hoe dan ook een heerlijk luchtig cakeje voor bij de koffie, als je het mij vraagt!

 

Dit was de bakkersinspo die we vandaag met jullie wilden delen.

Begint het al te kriebelen? Welke baksels tover jij weleens op tafel?

 

xxx

SoG

Share: