Ben jij een leek in de keuken? Ik soms ook hoor! Heb je vaak geen inspiratie om te koken? Hier hetzelfde probleem!

Daarom besliste ik om eens een foodbox te testen!

Welke foodbox testte ik uit?

Carrefour was zo genereus om me een Simply You Box te laten testen. Da’s een box voor 2 of 4 personen, waarbij je 3 gerechten uit een weekmenu kunt kiezen. De prijs bedraagt 44 euro en 60 euro.

Wat stond er allemaal bij me op het menu?

Zoals ik hierboven al zei, kun je bij Carrefour zelf drie gerechten uitkiezen uit het weekmenu. Zo heb je toch nog een beetje in de hand wat je zult eten! Je kunt dan ook de keuze maken om bijvoorbeeld veggie of kindvriendelijke gerechten te bereiden.

Omdat ik de box voor m’n gemak bestelde, koos ik simpele gerechtjes waaraan ik niet te lang zou bezig zijn! Thuis laten leveren of zelf ophalen in een filiaal? Jij beslist zelf!

Thuis laten leveren of zelf ophalen?

Zelf liet ik ‘m leveren, maar in het vervolg zou ik hem liever zelf ophalen. Dan heb ik het zelf beter in de hand, aangezien de box thuis geleverd wordt tussen 17 en 22 uur, maar je weet pas de dag zelf rond hoelaat het zal zijn.

Bij het bestellen van je box, krijg je meteen een overzichtje van andere zaken die niet in de box zitten, maar dat je wel nodig zult hebben. Voorbeelden daarvan zijn olijfolie en zout.

Getest en goedgekeurd?

Wanneer je de doos open doet, zitten de ingrediënten mooi per maaltijd geordend! De recepten zitten er gelamineerd bij, zodat het tegen een stootje kan.

Ik maakte de gerechten klaar voor het ganse gezin. Vooral papa z’n mening vond ik belangrijk. Als vakman weet hij als de beste hoe iets hoort te smaken en ik had wel de indruk dat het vlotjes binnen ging bij hem.

De porties waren groot genoeg voor ons, hoewel ik er vooraf wel mee in zat. Het enige waarvan we niet genoeg hadden voor ons gezin, was de rode kool. Wij eten liever wat meer groenten en dan liever ietsje minder aardappelen.

Het bereiden zelf ging me ook wel goed af, maar een recept moet je natuurlijk met een korreltje zout nemen. Elke oven en kookplaat is anders, dus de gaartijd kan verschillen. Ook je persoonlijke smaak speelt een rol. Ik heb m’n rode kool graag heel zacht en niet krokant, dus ik liet die veel langer op het vuur dan op het recept staat.

Het belangrijkste is dus om tijdens het koken gewoon te proeven!

Zou ik het nog opnieuw aankopen?

Ja, zeker! Niet elke week hoor, maar als ik eens zie dat ik de gerechten van de week graag wil proberen, dan zou ik het sowieso opnieuw bestellen. Da’s ook het handige aan de boxen, je hangt niet via een abonnement vast aan Carrefour!

Zin om ook eens een box te testen?

Met de code SYBLIKEMYBLOG krijg je nog tot 15 december 10 euro korting op je thuisgeleverde foodbox!

Probeerde jij al eens zo’n foodbox?

xxx Floriane

Share:
Floriane
Written by Floriane
Hoi! Ik ben Floriane. Ik ben een Ostendaise die haar hart verloor aan Gent, Londen en Disneyland Parijs. Ik leef op koffie, lekker eten, goed gezelschap en goede boeken.