15gram

Ben je net als mij een foodlover maar heb je te weinig tijd en ben je ook vaak ongeïnspireerd als het op koken aankomt? Ik probeerde een maaltijdbox en vertel je hier wat ik ervan vond.

Welke foodbox testte ik uit?

Ik probeerde voor het eerst een maaltijdbox, namelijk de 15gram foodbox. 15gram is inderdaad niet de enige op de markt die aan huis producten én recepten levert. Maar de nieuwe speler leert blijkbaar uit de fouten van zijn voorgangers. Zijn grootste troef is dat je niet vast hangt aan het wekelijkse menu, maar dat je kan kiezen uit negen alternatieven die wekelijks vernieuwen.

15gram

 

Het menu

Zoals eerder gezegd stelt 15gram wekelijks negen nieuwe gerechten voor, waaruit je er drie kan selecteren voor jouw foodbox. Labels duiden aan of een recept klaar is in minder dan 25 minuten, vegetarisch, One Pot, een Belgische klassieker of gezonde keuze. Het laatste label wordt gemaakt samen met de redactie van het magazine Goed Gevoel. Deze gerechten bevatten veel lekkere, verse groenten dus. En leuk om te weten is dat de groenten rechtstreeks van de Antwerpse Vroegmarkt komen. Op en top Belgisch dus!

Ik koos de volgende receptjes:

  • Pittige Thaise noedelsoep met kip
  • Honing-mosterdkip met geroosterde groenten
    (Helaas kon ik door buikgriep niet mee genieten van dit gerechtje ?)
  • Aubergine teriyaki bowl

De levering

Bij het bestellen van de 15gram foodbox duid je aan wanneer je de box wilt ontvangen. Belangrijk is dat je donderdag voor 12u bestelt om de foodbox maandag in een zelfgekozen tijdsslot aan thuis te ontvangen. Bij mij was dit door Kerstdag uitzonderlijk op dinsdag.

Overdag ontving ik een herinnering-smsje met het uur van de levering. Iets voor de aangegeven tijd kreeg ik echter al een bericht dat de koerier het voor mijn deur had geplaatst.

En dat is misschien een klein minpuntje. Dat de koerier een uur vroeger levert, is op zich geen probleem maar de doos is er niet op voorzien om daar lang te staan. Aangezien er kip in de kartonnen doos zat, prefereer ik toch eerder een isomodoos. Maar misschien was het gewoon eenmalig en zit ik hier maar wat te zeuren, haha.

De verpakking

De maaltijden zitten handig apart verpakt in doosjes die je bij levering meteen in de koelkast kan schuiven. Je moet dus niet meer al je ingrediënten bij elkaar gaan zoeken.
Klaar om te koken? Doosje uit de koelkast, alle juist geportioneerde ingrediënten voor je en koken maar!

15gram15gram 15gram15gram15gram

Ik ben heel positief over de receptkaarten die in de 15gram foodbox zitten. Ze zijn niet alleen heel duidelijk maar de foto klopt met de realiteit. Daarnaast hou ik ze zeker bij als inspiratie!

De prijs

De 15gram foodbox voor 2 personen (€49) en voor 4 personen (€69).

Getest en goedgekeurd?

Ik heb nog geen ervaring met andere foodboxen maar ik kan je alvast stellen dat ik fan ben van deze formule. We zijn alvast van plan om volgende week weer een 15gram foodbox te bestellen.
Een extra pluspunt dat ik nog niet vermeld heb, is dat je via een eenvoudige abonnementsformule het zonder probleem even kan pauzeren of stopzetten.

15gram


Probeerde jij al eens zo’n foodbox?

 

♥ Louise

Share:
Louise
Written by Louise
Veel leesplezier op onze blog! Liefs, Louise