
Hi iedereen!
Vandaag heb ik weer een lekker simpel receptje voor jullie klaarstaan: een zelfgemaakte kippenburger, die je kunt pimpen met allerlei groentjes die je zelf verkiest. Eén ding kan ik alvast vertellen: grote kans op scoren bij jullie boyfriends!
Dit heb je nodig
Voor 2 grote kippenburgers
- 2 pistolets
- 350 gram kippengehakt
- 1 ei
- 20 gram gember (klein stukje)
- 1 sjalot
- 10 gram broodkruim
- Panko
- 1 eetlepel harissa of 1 eetlepel sambal oelek
- 15-tal kerstomaatjes
- Gemengde sla
- Tartaarsaus
Zo maak je het
- Halveer de kerstomaatjes, leg ze in een ovenschaal, doe er olijfolie over en kruid af met peper, zout en eventueel wat verse kruiden zoals basilicum of oregano. Zet de ovenschaal zo’n 10 à 15 minuutjes in de oven op 200 graden.
- Meng het gehakt in een mengkom met de geplette gember, fijngesneden sjalot, sambal oelek, ei, broodkruim, peper en zout. Is het mengsel wat te nat? Gebruik dan wat extra broodkruim. Als je geen broodkruim in huis hebt: geplette toastjes will do the job.
- Kneed het gehakt in hamburgervormen en paneer met de panko. Bak de burgers in de pan met olijfolie en boter, totdat je een krokant korstje krijgt.
- Serveer de burgers op de pistolets en voeg de (geplette) tomaatjes, sla en tartaarsaus toe.

Geplette toastjes als alternatief voor broodkruim.

Zoals mij een grote eter te voeden? Voorzie dan niet 1 maar 2 burgers voor die persoon. Reken zo’n 150 gram gehakt per burger.

Plet de tomaatjes even met een vork wanneer ze uit de oven komen, zodat er extra veel sap (en smaak!) vrijkomt.
Smakelijk!
x Layla
Leave a Comment