Koken is er bij mij met de paplepel ingegoten. Hoe kan het ook anders als je eigen vader kok is? Maar ook mijn grootvader en mama zag ik vaak in de keuken bezig en al snel werd ik het hulpje dat de aardappeltjes mocht schillen. Een heuse opgave als linkshandige. I’m telling ya! Zelf kook ik heel erg graag, want de liefde gaat nu eenmaal door de maag!

Vandaag maak ik gevulde kipfilets met mozzarella, spinazie, orzo en een tomatensausje. Een heerlijk én gezond gerechtje, waar je in een mum van tijd van kunt smullen!

 

Wat heb je nodig (ingrediënten voor 2 porties)?

  • 1 bol (light) mozzarella
  • 250 à 300 gram spinazie
  • 1 brik passata
  • 1 eetlepel margarine
  • 1/2 ui
  • 1 teentje look
  • 2 kipfilets
  • Verse basilicum
  • 70 gram Orzo (Griekse pasta)
  • Peper & zout

 

  • Snijmesje
  • Kleine snijplank
  • Tandenstokers
  • Bakschaal
  • 2 kookpotten

 

Hoe bereid je de spinazie en de orzo?

Vaak is spinazie nog niet voorgewassen en geef je die best even een badje vooraleer je het bereidt. Er zit meestal nog wat zand, aarde of ander vuil tussen en da’s niet zo yummie om achteraf op te eten. Ik spoel de spinazie (en andere groenten) steeds in koud water.

Nadat je de spinazie hebt gewassen, moet je ze nog smelten. Zo noemt mijn mama dit ritueel toch 😉 . Je zet het kookvuur op een laag vuurtje en smelt de spinazie door ze regelmatig om te roeren. Eens de spinazie een kleine, donkergroene massa is, verwijder je het uit de pot en herbegin je met de volgende lading spinazie.

Nadat je klaar bent met de spinazie, spoel je de kookpot even uit en hergebruik je het om de Orzo te koken volgens de aanwijzingen op de verpakking. Orzo heeft een iets langere kooktijd dan andere pastasoorten: ongeveer 14 minuten. Heb je geen zin in Griekse pasta of vond je het niet in de winkel? Geen nood, het is minstens even lekker met andere pasta!

 

Hoe maak je de tomatensaus klaar?

Er zijn tal van dingen waar ik goed in ben. Het snijden van een ui behoort daar helaas niet toe. Elk keer opnieuw slaag ik erin om een ui helemaal uit mekaar te halen en er dan maar als een gek met m’n mesje in te poken. Maar het moet dus wel gedaan worden. Je snijdt de ui in kleine stukjes en erna doe je hetzelfde met het teentje look. Als je een lookpers hebt, use the damn thing. Maakt het zoveel gemakkelijker!

Nu heb je die tweede kookpot nodig. Met één eetlepel vetstof heb je ruim voldoende om de ui en de look aan te stoven. Eens deze klus geklaard is, voeg je er een half brik passata aan toe. Toegegeven, je kunt ook gewoon tomates pelées (vertaling: gepelde tomaten) kopen, zoals wij dat hier thuis zeggen, maar ik ben lui en gebruikte dus gewoon passata. Easy fix. Laat het even inkoken op een laag vuurtje en voeg dan enkele versnipperde basilicumblaadjes toe aan het geheel. Afkruiden doe je met peper en zout. Indien de saus wat te dik is, kun je er een klein beetje water aan toevoegen.

 

Hoe bereid je de gepimpte kipfilet?

Saaie kipfilet? Neenee! Ik snijd de kipfilet horizontaal in twee, zodat het open geplooid kan worden. Met één mozzarella bolletje moet je genoeg hebben voor twee kipfilets. Elke kipfilet beleg je met mozzarella en erna kun je er nog wat spinazie aan toevoegen indien je dat wenst. Plooi de kipfilet opnieuw toe en steek er enkele tandenstokers door zodat het geheel niet uit mekaar valt in de oven. Kruid de kipfilets nog even af met wat peper en zout. Trouwens, ik voeg geen vetstoffen toe aan de kipfilets!

Vervolgens is het tijd om de kipfilets in een bakschaal te leggen en ze in de oven te stoppen. De oven verwarm je op 180 graden en de kipfilets moeten zo’n 20 à 25 minuten garen in de oven. Nadat je de kipfilets uit de oven haalt, dresseer je alles (mooi) op een bord.

 

 

Dinner is served!

 

Smakelijk!

xxx Floriane

Share:
Floriane
Written by Floriane
Hoi! Ik ben Floriane. Ik ben een Ostendaise die haar hart verloor aan Gent, Londen en Disneyland Parijs. Ik leef op koffie, lekker eten, goed gezelschap en goede boeken.