
Hello!
Remember mijn ananasontbijt? Dat receptje postte ik een eindje geleden! Mijn goede gewoonte om stevig te ontbijten is intussen nog niet verdwenen. Wanneer ik even tijd heb ’s morgens, maak ik tegenwoordig heel vaak havermoutpannenkoekjes. Of ik maak er in het weekend een heleboel, zodat ik er door de week kan van smullen door ze gewoon even op te warmen.
Welke ingrediënten heb je nodig?
Voor ongeveer 4 kleine pannenkoekjes:
- 100 gram havermout
- 2 dl melk
- 1 theelepel bakpoeder
- 2 eieren
- kaneel
- honing
Zo maak je het klaar!
Houd de appel even langs de kant en voor de rest van de ingrediënten is het simpel: alles in een kom en roeren! Vind je het deeg wat te dik? Voeg dan melk toe. Te dun? Dan gebruik je wat extra havermout. De hoeveelheid kaneel en honing kies je zelf, naar smaak. Ik gebruik een kleine eetlepel kaneel en een kleine eetlepel honing.
Terwijl je het eerste pannenkoekje bakt (op een middelhoog vuur), kun je de appel in kleine platte stukjes snijden. Wanneer de onderkant van je pannenkoek al stevig is, plaats je de schijfjes appel in het deeg. Druk ze zachtjes aan en draai daarna de pannenkoek om. Na een minuutje of twee is ook de andere kant goed gebakken.
Serveer met nog wat fruit, granola of yoghurt.
Smakelijk!
x Layla
Leave a Comment