
Hi iedereen!
Vandaag heb ik nog eens een receptje voor jullie klaarstaan. Een heerlijke zelfgemaakte plaatpizza met onder andere ricotta, chorizo en ei. En zoals comfy fingerfood hoort te zijn: je tovert het in een mum van tijd op tafel! Ook handig: op dit receptje kun je eindeloos variëren.
Dit heb je nodig
Voor een volledige plaatpizza (2 à 3 personen)
- Pizzadeeg
- chorizo
- 2 eieren
- ricotta
- blik tomatenvlees
- 1 rode ui
- 1 paprika
- verse basilicum
- eventueel: geraspte kaas en gedroogde kruiden
Zo maak je het
- Wil je op het einde van de rit nog een lekker krokant deeg? (Ja, dat wil je.) Bak het deeg dan even voor: ongeveer 5 minuten op het aantal graden volgens de verpakking. Vergeet hiervoor geen gaatjes in het deeg te prikken.
- Snijd ondertussen de rode ui en de paprika in ringen.
- Nadat het deeg is voorgebakken, bestrijk je het eerst met de tomatenblokjes en beleg je het vervolgens met rode ui, paprika, chorizo en enkele toefjes ricotta.
- Breek als laatste de eieren bovenop de pizza.
- Eventueel kun je nog afwerken met geraspte kaas en kruiden naar keuze (denk: pizzakruiden, spaghettikruiden, provençaalse kruiden, oregano, basilicum, tijm, rozemarijn, cayenne, … – wat je maar vindt).
- Bak af volgens de verpakking van het deeg. Denk er wel aan dat het deeg intussen voorgebakken is, waardoor de pizza waarschijnlijk minder lang hoeft. Gokje: zo’n 5 minuutjes à 200 graden.
- Serveer de pizza met verse basilicum.
Smakelijk! 😉
x Layla
my god… ik had pRaatpizza gelezen in de titel 😮 ik vroeg me al af wat dat zou kunnen zijn! 😀 haha!