Hi iedereen!

Vandaag heb ik nog eens een receptje voor jullie klaarstaan. Een heerlijke zelfgemaakte plaatpizza met onder andere ricotta, chorizo en ei. En zoals comfy fingerfood hoort te zijn: je tovert het in een mum van tijd op tafel! Ook handig: op dit receptje kun je eindeloos variëren.

Dit heb je nodig

Voor een volledige plaatpizza (2 à 3 personen)

  • Pizzadeeg
  • chorizo
  • 2 eieren
  • ricotta
  • blik tomatenvlees
  • 1 rode ui
  • 1 paprika
  • verse basilicum
  • eventueel: geraspte kaas en gedroogde kruiden

Zo maak je het

  • Wil je op het einde van de rit nog een lekker krokant deeg? (Ja, dat wil je.) Bak het deeg dan even voor: ongeveer 5 minuten op het aantal graden volgens de verpakking. Vergeet hiervoor geen gaatjes in het deeg te prikken.
  • Snijd ondertussen de rode ui en de paprika in ringen.
  • Nadat het deeg is voorgebakken, bestrijk je het eerst met de tomatenblokjes en beleg je het vervolgens met rode ui, paprika, chorizo en enkele toefjes ricotta.
  • Breek als laatste de eieren bovenop de pizza.
  • Eventueel kun je nog afwerken met geraspte kaas en kruiden naar keuze (denk: pizzakruiden, spaghettikruiden, provençaalse kruiden, oregano, basilicum, tijm, rozemarijn, cayenne, … – wat je maar vindt).
  • Bak af volgens de verpakking van het deeg. Denk er wel aan dat het deeg intussen voorgebakken is, waardoor de pizza waarschijnlijk minder lang hoeft. Gokje: zo’n 5 minuutjes à 200 graden.
  • Serveer de pizza met verse basilicum.

Smakelijk! 😉

x Layla

Share:
Layla
Written by Layla
Hi! Sinds kort huur ik samen met mijn vriend ons eerste appartementje, in het schone Gent! Vandaar pendel ik naar Antwerpen, waar ik een master volg. Verder ben ik gefascineerd door tekst op alle manieren, kritisch en nieuwsgierig. In combinatie met koffie, taart of sushi minder kwetsbaar. - Layla