Mijn mama’s appeltaart is overheerlijk. En wetende dat ik binnen een jaartje mijn vertrouwde stek zal verlaten om samen te gaan wonen met mijn vriend, besloot ik lekker in de keuken te duiken en mezelf al eens op de proef te stellen. Natuurlijk wou ik het wat specialer maken door de appeltjes mooi te dresseren. Het oog (of Instagram) wilt ook wat ….Het was zooo mooi en lekker dat ik graag laat zien hoe ik dat deed!

Wat zeg je — op naar het recept? Yes, het geheim van deze lekkernij wil ik niet te lang meer bewaren. Maar eerst de ingrediënten.

Marlene

Wat heb je nodig?

  • Kruimeldeeg in taartvorm
  • 1 eetlepel kandijsuiker
  • 1 eetlepel amadelmeel
  • 1 eetlepel gemalen kokos
  • Marlene appelen
  • 100 gram boter
  • 150 gram witte kristalsuiker
  • 3 eieren
  • 2 soeplepels maïzena
  • 1 citroen
  • 1 glas water

Marlene

Ik maakte gebruik van verschillende soorten appelen. Dat wil zeggen dat ieder taartje anders zal proeven want ze verschillen stuk per stuk op vlak van sweetness, crunchiness, tartness en juiciness. Ik gebruikte de soorten ‘Red Delicious’, ‘Fuji’, ‘Royal Gala’ en ‘Golden Delicicous’ van het appelmerk Marlene®.

 

Wat moet je doen?

Leg het kruimeldeeg in een grote taartvormp of snijd ze op maat voor kleine vormpjes

Tarte bouquet de roses aux pommes

Verdeel 1 eetlepel kandijsuiker en 1 eetlepel amandelmeel over de bodem.

Tarte bouquet de roses aux pommesMaak het deeg in een aparte kom.

  • Laat de boter eerst even smelten op het vuur
  • Meng vervolgens de witte kristalsuiker en boter door elkaar. ( ik heb me vergist en ook kandijsuiker gebruikt. Vandaar de bruine kleur.)
  • Daarna schep je er telkens wat maïzena bij en dat meng je goed
  • Je krijgt dan een vrij droge substantie, waaraan je de twee eieren toevoegt
  • Nog even flink mixen en dan krijg je een heerlijk smeuïge beslag

Verwarm je oven voor op 150°C en snij intussen de appels in fijne stukjes en leg ze in een kom.

Pers de citroen en giet het citroensap en water over de appels.Tarte bouquet de roses aux pommes

Pers de citroen en giet het citroensap en water over de appels.

Tarte bouquet de roses aux pommes

Warm de appels een minuutje in de microgolfoven op.

Tarte bouquet de roses aux pommesGiet het deeg in de vormpjes en dresseer de appels in de vorm van een roos.

Tarte bouquet de roses aux pommes

Bak de taart 60 minuten in de oven op 150°C

Tarte bouquet de roses aux pommes

Bak intussen de amandelschilfers in een pan tot ze een beetje bruin worden.

Tarte bouquet de roses aux pommes

Haal vervolgens je taartjes uit de oven en plaats ze op een schaal om af te koelen. Werk de taart(tjes) af met de amandelschilfers en strooi er eventueel wat poedersuiker overheen.

Ain’t this pretty?! Voeg er een toefje slagroom of wat vanilleroomijs aan toe om het een extra feestelijk dessert te maken.

marlene


Eet smakelijk!

 

♥ Louise

Share:
Louise
Written by Louise
Veel leesplezier op onze blog! Liefs, Louise