Working on that summer body? Dan ben je wellicht ook te vinden voor dit gezonde, zomerse gerechtje. Deze toast van zoete aardappel met geitenkaas is niet alleen super lekker, het is ook heel eenvoudig en staat in 1-2-3 op tafel.
Iets helemaal anders dan je normale boterhammetje, dat is deze toast van zoete aardappel met geitenkaas. In plaats van met brood maak je deze lekkere lunch met een dunne snee zoete aardappel.
Wat heb je nodig?
- 1 zoete aardappel
- 1 rolletje (bûche) geitenkaas
- 1 avocado
- Enkele kerstomaatjes
- Het sap van één limoen
- Olijfolie
- Optioneel: pijnboompitten
Zo maak je deze zoete aardappel toast
Snij de zoete aardappel voorzichtig in lange, dunne plakken van ongeveer 0,5 cm. Verdeel een klein beetje olie over beide kanten van de aardappel en schik ze op een ovenplaat.
Bak de zoete aardappelen in een voorverwarmde oven op 220° gedurende 15 minuutjes. Controleer tussendoor eens of je al makkelijk kan prikken in de plakjes. Als dat lukt, is de zoete aardappel gaar.
Tip: moet het allemaal wat sneller gaan of heb je geen oven ter beschikking? Je kan deze zoete aardappeltoast ook gewoon klaarmaken in de broodrooster. Schuif de plakken in de broodrooster, net zoals je met een normale boterham zou doen. Een minuutje of 6 moet volstaan!
Snij intussen de geitenkaas in fijne schijfjes. Snij ook de avocado in twee & haal de pit eruit.
Wij maakten een variant met guacamole en geitenkaas, en een snellere versie met schijfjes avocado.
Voor de guacamole prak je de avocado met wat fijne stukjes tomaat, eventueel wat fijngesneden ui en voldoende limoensap, chilipoeder en zout. Voor de snellere versie snij je de avocado in fijne stukjes en besprenkel je deze opnieuw met wat limoensap en kruiden.
Haal de zoete aardappel uit de oven wanneer de aardappel zachtjes begint te ‘borrelen’ en je er makkelijk met een vork in kan prikken. Kruid met wat zout.
Leg nu enkele plakjes geitenkaas op de toast en schuif de plaat opnieuw enkele minuutjes onder de grill. Wanneer de kaas gesmolten is, kan het dresseren beginnen.
Dresseer de toast met avocado, tomaatjes en ander lekkers. Net iets meer tijd? Bak dan vlug enkele pijnboompitjes in de pan en verdeel ze over de toast. Su-per lekker, beloofd!
Serveer op een mooi bord met enkele kerstomaatjes en een schijfje limoen. Enjoy!
Ga je dit receptje zelf ook eens uitproberen?
Laat zeker een berichtje achter in de comments, want ik ben heel benieuwd naar wat jullie van dit gerechtje vinden!
Nog meer recepten uittesten?
- Recept: plaatpizza met chorizo en ricotta
- Recept: zelfgemaakt brood met Aveve
- Getest: Koken met de 15gram foodbox
xx Hanne
Leave a Comment