Orzo recept

Zoals ik al eerder vertelde in mijn post ben ik erg fan van de gerechten van Hello Fresh. Eéntje daarvan is zelfs een favoriet geworden, en daar heb ik mijn eigen versie van gemaakt: orzo met courgette en champignons.

Nog nooit gehoord van Orzo? Het wordt ook wel ‘Griekse rijst’ genoemd, maar is eigenlijk een soort pasta. Ik vind het zelf superlekker (vooral gekookt in wat bouillon) en ook eens ‘iets anders’.

Dit vegetarische gerechtje is gebaseerd op het gerecht ‘Orzo met courgette, bospaddenstoelenkaas en salie’. Maar aangezien ik die kaas nergens meer kan vinden, heb ik er mijn eigen versie van gemaakt. Ik gebruik boursin en wat gemalen kaas (emmentaler), mijn vriend gooit er ook graag nog wat spekjes bij.

Wat heb je nodig?

IMG_0193bew

De ingrediënten

Ik kocht alle ingrediënten bij Albert Heijn, je hoeft dus geen tien verschillende winkels te doen. Daarnaast is dit ook nog een heel goedkoop gerechtje! Alles bij elkaar gaf ik nog geen 10 euro uit, wij maakten dit receptje voor vier personen en hebben nog heel veel overschotjes. Per persoon is dit dus nog geen 2,5 euro! Ideaal voor studenten met een lege portemonnee, denk ik dan.

Voor 4 personen gebruikte ik:

– 350 gr orzo

– 400 gr (of een groot bakje) champignons

– 2 courgettes

– 5 sjalotjes

– 2 porties Boursin (in totaal 30 gr)

– 12 blaadjes salie

– 675 ml water

optioneel: 125 gr spek (half doosje)

Daarnaast hou je best ook wat bakboter en bouillon(blokjes) bij de hand.

Ready, set, go!

Stap 1: Snijd de sjalotten, courgette, champignons en salie fijn. Dat lijkt een makkelijk klusje, maar voor vier personen blijkt het toch een hele hoop snijwerk. Geen paniek als je denkt dat je te veel groenten hebt, het slinkt erg in de pan! Kook intussen 675 ml water en doe er wat bouillon in. Ik doe dit meestal naar smaak, ik gebruikte ongeveer anderhalve eetlepel.

stap1collage

Stap 2: Doe wat bakboter in een (wok)pan, en fruit de ui twee minuutjes op een laag vuur. Voeg er daarna de salie en de droge (!) orzo aan toe, en bak nog een minuutje op middelmatig vuur. Schep (of giet) daarna de bouillon erbij en laat een goede tien minuten garen op een laag vuurtje. Vergeet niet regelmatig om te scheppen, want het brandt snel aan! Als ongeveer alle bouillon is opgeslorpt/ingekookt, mag je deze van het vuur halen.

stap2 collage

Stap 3: Terwijl de bouillon aan het inkoken is, zet je een andere pan op met wat bakboter. Bak hierin de courgette en de champignons zo’n 5 minuten.

stap3 collage

Stap 4: Schep de groenten bij de orzo, en doe er boursin- en gemalen kaas bij naar smaak. Wij gebruikten twee porties Boursin en een handjevol gemalen (emmentaler)kaas, maar meer of minder kan natuurlijk ook.

stap5

Smakelijk!

smakelijk

Zelf vind ik dit een heel lekker gerechtje, het staat snel op tafel en je kan de ingrediënten (behalve de orzo misschien) ook in elke winkel terugvinden. Bij ons staat er altijd een pakje orzo in onze voorraadkast 🙂

Meer kookinspiratie

Xx

Hanne

Share:
Hanne
Written by Hanne
Hoi! Ik ben Hanne. Catlover - dansgrage levensgenieter - foodie.