Gent en zalige koffiehuizen, da’s pure harmonie! Ik bezocht onlangs koffiebar Het Moment en wil jullie alvast een voorproefje geven.

In ons drukke leven genieten we eigenlijk te weinig van bepaalde momenten. Eigenlijk zouden we van elke minuut moeten profiteren. Het Moment is de perfecte plek om eventjes stil te staan en te genieten van een lekker kopje en leuk gezelschap! Ik denk dat ik dit plekje doop tot een van mijn lievelingskoffiebars in Gent. Waarom? Dat vertel ik je hieronder in woord en beeld.

Het Moment Gent
Hotspot Gent Het Moment

Ware Marie Antoinette stijl

De grootste reden waarom ik verliefd werd op de plek? Dat is zeker en vast het interieur! Wie mij kent, weet dat ik een zwak heb voor een uitgesproken interieur. En dat vind ik ook hier terug. Het is een prachtig pand in herenhuisstijl, and I adore it <3. Er wordt ook subliem ingespeeld op die stijl door die te versterken à la Marie Antoinette. Je waant je er alsof je plots lid bent van de Bourgeoisie, op de goede manier. Ze speelt met drama, het bombastische van die tijd met hier en daar wat kitsch. Dat allemaal zonder dat je denkt dat je in een of andere vergane antiekwinkel bent.

Hotspot Gent Het Moment
Hotspot Gent Het Moment
Hotspot Gent Het Moment
Hotspot Gent Het Moment
Hét Moment om te genieten

Maar ook belangrijk is de koffie natuurlijk! Ik ging er met mijn vriend en waren heel bij met wat we kregen. Zeker ik! Ik koos het tweede exemplaar en mijn ogen blonken meteen toen ze ermee afkwam. Ik wist namelijk niet echt wat het precies zou zijn, maar zo zie je maar dat als je je eens laat verrassen dat best goed kan uitdraaien! De prijzen zijn zoals in de meeste koffiezaken, dus die ‘bourgeoisie stijl’ tast de prijs niet aan :p.

Oh, en voor wie ook graag thuis barista is; je kunt hier ook een voorraadje bonen inslaan!

Hotspot Gent Het Moment
Hotspot Gent Het Moment
Hotspot Gent Het Moment
Genoten jullie al in Het Moment?

Xje

Wendy

Save

Share:
Wendy
Written by Wendy
Hi you! Ik ben Wendy, een ambitieuze twintiger met Indonesische roots waar ik heel trots op ben. Noem mij een eeuwige twijfelaar die veel lacht, ik vertoef het liefst in creatieve buien en hou van reizen. Ik ben verliefd op desserts, fashion, koffieschuim en mijn furry babies. Send me your love: wendy@shadesofghent.be