Taxi's

Onze favoriete stad heeft er een nieuwe hotspot bij! Restaurant Taxi’s is nieuw in Gent, maar de locatie is dat niet. Het restaurant huist, samen met zijn broertje Upper, in een oude taxifabriek aan het Zuid.

De vestiging

Restaurants Taxi’s & Upper zijn gevestigd in Zuidstationstraat 35, 9000 Gent.

Bij het binnenkomen van Taxi’s mogen we meteen proeven van de sfeer van het restaurant. Klassevol en met veel sfeer, maar zonder al te chique of decadent te willen zijn. Het interieur spreekt ons meteen aan. Marmeren tafels, zachte stoelen in een mooie veloursstof. Wie om zich heen kijkt, ziet meteen de oude restanten van de vroegere garage. Knap! Wie de trap naar boven neemt, komt terecht bij grillrestaurant Upper.

Taxi's

Het menu

Wij kregen de kans om het restaurant te ontdekken tijdens hun eerste openingsavond. De kok gaf zelf wat uitleg bij de verschillende gerechtjes en we werden verwend met bijpassende drankjes.
Taxi’s is een fine dining garage, wat zoveel wil zeggen als: het is een gastronomische, pure keuken. Groenten en kruiden staan centraal, weliswaar aangevuld met een lekker stukje vlees of vis. Recht van ‘t land, of uit de zee.

Dineren bij Taxi’s doe je niet à la carte, maar je kiest voor de menu-formule. Die is er vanaf €65.

Taxi'staxi'staxi'staxi'staxi'sTaxi's

 

We laten de foto’s graag voor zich spreken, want die hoeven eigenlijk niet meer uitleg. De gerechtjes werden prachtig gepresenteerd, waren echte smaakbommetjes en ook de bediening was top.

Later die avond namen we een kijkje op de bovenverdieping van het gebouw, waar restaurant Upper gevestigd is. Ook dat restaurant lijkt ons heel veelbelovend, vooral wie houdt van een lekker stukje vlees.
Leuk om te weten is dat vegetariërs hier ook terecht kunnen, ookal zijn zij niet echt de doelgroep van het restaurant. Hun gerechten worden klaargemaakt op een aparte Green Egg-barbecue waarop nooit vlees bereid wordt.

Het verdict

Taxi’s is perfect voor speciale gelegenheid, een romantisch uitje of voor wie houdt van lekker eten. Menu’s beginnen aan 65 euro.

Bij Upper kan je wel à la carte eten. Vooral voor vleesliefhebbers lijkt dit ons echt een aanrader. Vleesgerechten starten vanaf 19 euro, side dishes zijn apart te bestellen.

Restaurant Taxi’s & restaurant Upper – Zuidstationstraat 35, 9000 Gent.
Meer info en reserveren kan via https://taxisrestaurant.be & https://upperrestaurant.be

♥ Hanne & Louise

Share: