Interieurbijbel

Het hoeven niet altijd romans te zijn, ook lifestyle boeken liggen bij ons in de bovenste schuif! Het is de ideale ontspanning als je gewoon even aan niets wilt denken, wilt neerploffen en wat bladeren of als je specifieke inspiratie zoekt over een bepaald onderwerp. Daarbovenop passen lifestyle boeken ook in je interieur en kunnen het ware eyecatchers zijn. Wendy lijst hieronder haar favorieten op!

Planten

Wonderplants – Irene Schampaert

Als plant mom (Wendy) kunnen boeken over planten bij mij niet ontbreken. Ik houd van natuur in huis en vind het een groot pluspunt dat ze ook de lucht kunnen zuiveren. Daarnaast heb ik een zwak voor interieur en daarom vind ik Wonderplants zo een geweldig boek. Het geeft perfect weer hoe groen je interieur extra karakter kan geven. Dit boek barst van de hippe huizen, prachtige interieurvormgeving en doet je inzien dat een supergroen interieur niet enkel voor ‘hippies’ is weggelegd.

Wonderplants
Wonderplants boek

Travel

Time to momo

Als ik (Wendy) op reis ga naar een check ik al-tijd of er een Time to momo van bestaat. Deze boekjes zijn de perfecte balans tussen een praktische reisgids en inspirerend. Veel reisgidsen krijgen bij mij namelijk geen kans omdat ze gigantische blokken tekst bevatten en de foto’s heel schaars zijn. Het oog wil ook wat, ik heb graag variatie en als er een restauranttip in staat, zie ik soms graag op voorhand wat ik kan verwachten; is het een donkere eettent, is het jong en hip of is het lekker decadent? Daarnaast houd ik van de opbouw van dit boekje, zo is-ie opgedeeld in bepaalde wijken/regio’s en begint elk deel met een toffe wandelroute. Tijdens die wandeling passeer je ook de minder gekende plekjes en kom je allerhande nieuwtjes te weten. Time to momo wordt geschreven met de hulp van locals, dus daardoor leer je ook plekjes kennen die niet overrompeld worden door toeristen.

Time to momo

Ultieme reisplanner – Lonely planet

Ik (Wendy) heb een grote voorliefde voor reizen dus ook de reisboeken van Lonely Planet moesten en zouden in onze collectie komen. Ik kan er echt van genieten om een koffie te drinken en terwijl hierin te bladeren op zoek naar nieuwe reisinspiratie. De Ultieme Reisplanner is niet enkel inspirerend, maar ook praktisch want hij geeft per maand weer wat de beste landen zijn om in die periode te bezoeken en waarom. Daarnaast vertelt het boek ook wat de troeven zijn van het land of de streek. Zo staat er aangeduid of dit een budgetvriendelijk land is en of je er eerder moet zijn voor de natuur of de cultuur. De beste reisperiode van een land zocht ik voorheen altijd op via Google, maar de hoeveelheid aan online informatie verwarde me meestal nog meer. Nu grijp ik bijna altijd eerst naar het boek voor ik aan mijn verdere online research begin.

Ultieme reisplanner
Lonely Planet

Weekenden aan het water

Ik (Wendy) hou van het onstuimige karakter van de zee en dat je er heerlijk kunt uitwaaien (lees: soms letterlijk). Toen ze vroegen of ik een recensie-exemplaar wou ontvangen met tips over weekenden aan het water zei ik dus geen nee. Het boek is prachtig vormgegeven en er staan zowel plekjes aan de Belgische kust in als aan de Nederlandse kust. Niet enkel badsteden komen aan bod, maar ook rivieren en meren. Per streek geven ze je tips over overnachten, eten en wat je er kan doen.

Alle adressen zijn bezocht en beschreven door zeven onafhankelijke journalisten: Lydia Michiels van Kessenich, Ellie Brik, Toni De Coninck, Marie Monsieur, Joline van den Oever, René Bego en Sylvia Meijer-Villafane

52 zondagen wandelen & lunchen - Ellie Brik

52 zondagen wandelen & lunchen – Ellie Brik

Ook dit is een reisgids/wandelgids om U tegen te zeggen! Geen saaie blokken tekst, maar praktische informatie verpakt in een aantrekkelijk jasje. Dit boek geeft je zin om eropuit te trekken in Nederland en zet de mooiste steden en dorpen in de kijker. Zondagen gevuld met wandelingen en heerlijk eten? Graag! Eens de corona-maatregelen terug versoepelen, plan ik meteen zo’n zondag in Nederland in 😉

52 zondagen wandelen & lunchen - Ellie Brik

Fotografie – Illustraties

Insta Grammar – Irene Schampaert

Insta Grammar is een reeks van verschillende boekjes gevuld met quotes, Instagram worthy foto’s en illustraties over een bepaald thema (zoals liefde honden, planten,…). Ook deze boekjes heb ik (Wendy) graag in mijn handen als ik eventjes op de pauzeknop wil drukken. Bladeren, bewonderen & aan niets anders denken; hemels!

Insta Grammar - Irene Schampaert
Instagrammar books

Fotografie – Cultuur

Wedding Day – Lieve Blancquart

Het moet niet meer gezegd dat ik (Wendy) hou van mooie visuele prikkels. Na Lieve Blancquart haar reeks op TV te zien, stond haar boek ‘Wedding Day’ al heel snel op mijn wishlist. Dit boek toont stuk voor stuk rauwe emoties en laat je kennismaken met verschillende culturen en tradities. Lieve Blancquart verbreed je horizonten door het huwelijk telkens door een andere lens te bekijken.

Wedding Day Lieve Blancquart
Wedding Day Lieve Blancquart

Nog meer boekeninspiratie nodig?

Xje,

Wendy

Share:
Wendy Troch
Written by Wendy Troch
31 - Ambitieus - Indonesische roots - Enthousiaste eeuwige twijfelaar Creatieveling met een full-time job in digitale marketing - Vult haar verlofdagen met reizen. Verliefd op desserts, all things aesthetic & mijn furry babies. Send me your love: wendy@shadesofghent.be