Het is paasvakantie en dat betekent voor mij de ideale tijd om wat klusjes in het huis te doen. Ik verfde samen met mijn vriendje eindelijk de kast en ik heb ondertussen ook de grote kuis gedaan. Tijdens het kuisen botste ik op mijn vaasjes. Ik vond eigenlijk dat ik teveel bloempotjes in verschillende kleuren had. Ik had er in het oranje, goud, roze, zwart en blauw. Het werd een beetje een kakofonie. Misschien heb je ook al gelezen dat ik een donkergroene muur heb. Nou ja, die gekleurde bloempotten in combinatie met mijn muur werd me te veel. Daarom was het hoog tijd voor een DIY-projectje!


Hierboven zie je de vaasjes in oorspronkelijke staat. De glazen vaas heeft nu wel geen kleur en zorgde niet voor een kleurenchaos, maar op Pinterest zag ik zoveel leuke en mooie DIY-projecten met glazen vazen dat het jeukte om het zelf uit te proberen.

Benodigdheden

Benodigdheden:

  • Een spuitbus verf
  • Plakband

Voor dit projectje heb je echt niet veel nodig dus geen excuus om het niet te doen! De verf spuitbus haalde ik in een skatewinkel in Aalst. Ik denk dat ze daar vooral verkocht worden voor er graffiti mee te spuiten, maar je kan ze ook perfect gebruiken voor je vazen. Deze koperkleurige spuitbus kostte 3,5 euro.

Vaas met afplaktape

De plakband gebruik je om af te plakken. Hierbij kies je natuurlijk helemaal zelf hoe je het wilt, ik koos voor streepjes. Als je nog meer inspiratie wilt, moet je maar eens zoeken op Pinterest naar ‘DIY vases‘. Laat je fantasie maar de vrije loop!
Eerst maak je de vaasjes grondig schoon zodat de verf zich goed kan hechten. Daarna mag je beginnen met spuiten en doe dit in een goed verluchte ruimte. Als je geen verf op je handen wilt is het ook aangeraden om handschoentjes aan te doen. Wat ook zeer belangrijk is, is om op goede afstand te spuiten zodat je geen vlekken maakt op je vaas of dat je verf gaat druppen. Hou zeker 10cm afstand. En als laatste, laat je vazen lang genoeg drogen! Wanneer je ze te snel gaat vastpakken zul je lelijke vingerafdrukken maken op je vaas dus wees geduldig!

Eindresultaat

Tadaam! Hierboven het eindresultaat! Door de nieuwe kleur zien mijn vaasjes er nu chiquer uit dan voorheen. Ik ben heel erg blij met mijn nieuwe vaasjes en dat zonder nieuwe te kopen! Als laatste nog deze tip. Als je goedkoop aan nieuwe vazen wilt geraken, kan je eens een rommelmarktje bezoeken. Ik kocht er de doorzichtige vaas voor nog geen 3 euro. En als je toch een ander kleurtje verkiest, spuit je het vaasje gewoon in je kleur naar keuze.

Wat vinden jullie van mijn nieuwe bloempotjes?

Xjes Wendy

Share:
Wendy Troch
Written by Wendy Troch
31 - Ambitieus - Indonesische roots - Enthousiaste eeuwige twijfelaar Creatieveling met een full-time job in digitale marketing - Vult haar verlofdagen met reizen. Verliefd op desserts, all things aesthetic & mijn furry babies. Send me your love: wendy@shadesofghent.be