High Tea Party

Ben jij ook iemand die graag allerlei dingen organiseert voor vrienden, zoals ik? Ik organiseerde deze maand een high tea party bij mij thuis. Daarvoor schuimde ik heel Pinterest af om ideetjes op te doen en bij deze hoop ik jullie ook te inspireren!

Een Pinterest perfecte High Tea Party

Voor ik zelf concrete dingen deed scrollde ik kilometers af op Pinterest op zoek naar leuke presentatie en naar mooie tafelsettings. Duizenden mooie taferelen passeerden de revue, maar je kunt natuurlijk niet alles doen. Ik ging vooral voor pastelkleuren en goud. Heb je een effen tafel maar wil je het speelser dan kan confetti wonderen doen! Ikzelf kocht mijn confetti in Hema en de tafel zag er meteen wat magischer uit. Zo zie je maar dat iets kleins heel wat kan doen en zo een pakje confetti kost echt niet veel! Laat je creativiteit gerust de vrije loop en probeer wat dingen uit. Zo paste mijn cheesecake receptenboek ook perfect in het plaatje.

High Tea Party

Essentieel: de thee

Een high tea party zonder thee zou maar raar zijn, niet waar. Sinds kort ontdekte ik de Smart Kettle waarbij je jouw water kan verwarmen op de temperatuur die jij wenst. Superhandig dus voor thee! Elke soort thee heeft namelijk een andere temperatuur nodig. Als het te warm is kan je namelijk je thee ‘verbranden’ waardoor de goede stoffen uit je thee hun werkzaamheden verliezen. Op de Smart Kettle staan er ook verschillende knopjes (groene thee, witte thee, oolong en koffie) die je in een handomdraai de perfecte temperatuur geven. Ik koop vooral losse thee uit theewinkeltjes, maar ook bij Dille & Kamille vind je lekkere thee. Voor mijn losse thee gebruik ik meestal mijn theekannetje waar een filtertje inzit. Ik probeer theezakjes te vermijden aangezien dat alleen maar voor meer afval zorgt op die reuze afvalberg!

Om mijn thee een zoeter smaakje te geven doe ik er meestal een fijn scheutje honing in. Meli, de honing der honingen, heeft naast de gewoonlijke honingen ook verrassendere varianten. Honing is een natuurlijke zoetmaker,  dus veel gezonder dan geraffineerde suiker! P.S.: doe honing nooit meteen in je thee en laat het wat afkoelen. In kokend water zullen de belangrijke en de voedingsrijke bestanddelen van Meli-honing verloren gaan.

High Tea Party

For them foodies

Naast thee kan eten ook niet ontbreken uiteraar! Ikzelf had zowel aan de zoute- als de zoetebekjes gedacht! Zo had ik chocolade sterren om met marshmellows en warme chocomelk te combineren. Ik maakte ook kleine glaasjes met een laagje frambozen, Griekse yoghurt en besprenkeld met wat granola. Supermakkelijk, maar je kunt het mooi presenteren en is lekker! Mijn vriendje maakte ook chocomousse met vanboven een snuifje kokosnoot en amandelen.

Voor de zoute kant kocht ik bagels in Albert Heijn en legde er allerlei toppings bij. Dat bespaart je wat voorbereiding en zo kunnen je gasten helemaal zelf kiezen wat ze erop willen! Heerlijke slaatjes scoren natuurlijk ook altijd goed. De slaatjes van Djar passen hier perfect in het plaatje.  Naast gezonde slaatjes heb je ook ontbijt jars gevuld met allerlei lekkers. Ik proefde samen met mijn vriend de twee onderstaand jars. Toegegeven: om zo gezond te zijn is het best wel lekker en het vult ook heel erg goed!

High Tea Party
High Tea Party

En vergeet vooral geen plezier te hebben met je gezelschap!

P.s.: het is niet erg als jouw High Tea foto’s met vriendinnen niet Pinterest Perfect blijken te zijn. Ook al dacht je van wel :p #SorryForMyCrazyEyes

High Tea Party

Organiseren jullie ook zo graag zulke samenkomsten?

Xje,

Wendy

Share:
Wendy Troch
Written by Wendy Troch
31 - Ambitieus - Indonesische roots - Enthousiaste eeuwige twijfelaar Creatieveling met een full-time job in digitale marketing - Vult haar verlofdagen met reizen. Verliefd op desserts, all things aesthetic & mijn furry babies. Send me your love: wendy@shadesofghent.be