Ik kan het zelf amper geloven maar hij is er: mijn eerste DIY-post! Blijf zeker lezen, want als ik het kan, dan kan iedereen het.

Maar bon, beginnen bij het begin want er hangt een kleine inleiding aan vast. Afgelopen weekend liepen Frederik en ik op een rommelmarkt in onze hometown Deinze, toen we op het idee kwamen om zelf onze rommel aan de man te proberen brengen. We waren dolenthousiast en begonnen al meteen businessplannen te bedenken voor ons kraampje, maar misschien moesten we eerst even beslissen waar te gaan staan. Zaterdag 15 augustus is er een reuzerommelmarkt in Grammene (deelgemeente van de hometown). Die is echt enorm, voor de ware die-hards. Helaas (of niet) zijn we dat weekend op Feest in het Park, dus besloten we om nu zaterdag in Gent ons mini-winkeltje-voor-één-dag in te richten!

IMG_3755

Mijn ouders –die net hun slaapkamer verbouwden en dus heel wat rommel bijeen geraapt hebben- waren natuurlijk óók dolenthousiast en stopten ons vlotjes wel een halve inboedel toe. Normaalgezien ben ik niet zo’n fan van mijn ouders hun interieur- en decoratiestijl –sorry mama en papa-, en zeker niet van de afdankertjes, maar in twee items zag ik toch heel wat potentieel! Dus claimde ik deze mooi voor mezelf, ze leken me ideaal om mijn make-uptafel wat te reorganiseren. Deze ligt er de laatste tijd wat rommelig bij en door de mini-make-over met twee oude spulletjes, oogt het meteen wat minder slordig!

IMG_3751

 

IMG_3757

Een eerste dingetje waarmee ik aan de slag ging, is een koperachtig potje waar vroeger denk ik allerlei prulletjes inzaten die niet direct een betere bestemming vonden. Nu ja, ik ging er niet echt mee aan de slag, ik stopte er gewoon wat wattenstaafjes en –schijfjes in (rustig beginnen hé bij zo’n eerste DIY). Ik zag zoiets al eerder op Pinterest en vind de kleurencombinatie koper-wit best mooi. Ik heb de hardnekkige gewoonte om watjes overal te laten rondslingeren, hopelijk is er bij dezen beterschap op komst.

IMG_3749

Een tweede ding dat ik nog snel claimde, leent zich eigenlijk het best tot het etaleren van taartjes en koekjes. Hoewel ik graag taart en koekjes eet, ben ik niet Alice in Wonderland dus zo’n ding wordt –hier toch- zelden gebruikt. Gelukkig vallen er nog andere dingen te etaleren, zoals make-up en juwelen. Die juwelen waren tot voor kort in te veel hoekjes van mijn kamer te vinden. Voor make-up heb ik wel wat opbergplaats, maar met verloop van tijd is die toch te beperkt geworden… maar toen was er de etagère! –Ja zo noemt dat ding dus om taart en koekjes op te etaleren.

IMG_3759

Toen ik het ding eens uitprobeerde op mijn make-uptafel –die trouwens eigenlijk een gewone kast is-, vond ik het rode kleur toch niet helemaal passen. Volledig geïnspireerd door een vorige DIY-post van Wendy, fietste ik naar de doe-het-zelfzaak om een spuitbus te kopen. Het werd ‘antiek goud’ en ik betaalde zo’n 8 euro. Veel meer was er niet nodig, buiten krantenpapier en misschien een t-shirt die vuil mag worden. Even goed schudden, mooi gelijkmatig sprayen en ongeveer 24u laten drogen!

IMG_3760

En het resultaat mag er zeker zijn. Het kleur is net zoals ik gewild had. Leuk detail: de tekeningen die oorspronkelijk op de etagère stonden, zijn er nog een beetje in reliëf doorgekomen!

IMG_3761

Ook op mijn make-up’tafel’ staat ie helemaal goed, vind ik. Onderaan legde ik oogmake-up, en bovenaan armbanden en kettingen.

IMG_3764

Ok, toegegeven, deze DIY was niet echt een DIY. Ik heb gewoon een pot gevuld en een ‘etagère’ geverfd. Maar het resultaat vind ik echt best mooi voor mijn eerste doe-het-zelfproject. En dat is het belangrijkste, niet?

Opgeruimd staat netjes denk ik dan, hoewel het kriebelt om nog andere spullen te sprayen. Misschien het bakje met lippenstift, of de lijst van mijn spiegel? Wat denken jullie?

x Layla

Share:
Layla
Written by Layla
Hi! Sinds kort huur ik samen met mijn vriend ons eerste appartementje, in het schone Gent! Vandaar pendel ik naar Antwerpen, waar ik een master volg. Verder ben ik gefascineerd door tekst op alle manieren, kritisch en nieuwsgierig. In combinatie met koffie, taart of sushi minder kwetsbaar. - Layla