Agneta's erfenis

Leg die schermen aan de kant en steek je neus eens tussen de boeken. Als kind was het dagelijkse kost maar door volwassen te worden, verdwijnt het alsmaar meer naar de achtergrond. Tijdens een lockdown als deze, krijgen we de kans om er terug tijd voor te maken. Ontdek hieronder welke boeken wij 100% aanraden of op dit moment aan het lezen zijn!

Wendy’s favoriete boeken

Hard hart – Ish Ait Hamou

Ik kende Ish enkel van So You Think You Can Dance en was best sceptisch toen hij in de pen kroop voor een boek. Je kent namelijk hoe het spreekwoord gaat; schoenmaker, blijf bij je leest… Maar hier en daar vescheen het boek online, mensen waren enthousiast en er waren lovende recensies. Ik gaf het een kans, nam hem mee op de Boekenbeurs en en liet hem gelijk handtekenen door Ish himself. Maar genoeg fangirling, want tot mijn grote verrassing was het echt een prachtig boek. Het verhaal gaat over een jongeman die gaat studeren en nieuwe mensen leert kennen. Hij is een eenzaat die gretig fantaseert omdat hij in het echt niet de eerste stap durft zetten. Ik las andere reviews van lezers die het einde hadden zien aankomen, maar ik niet. Ik vond het een sterk verhaal en zijn schrijfstijl zuigt je meteen mee. Het enige minpunt vond ik het Amerikaanse. Ish is namelijk een Belgische schrijver maar het verhaal speelde zich af in Boston…

Ish Ait Hamou - Hard hart

Vele hemels – Griet op de Beeck

Dit boek las ik tijdens onze 19-daagse reis naar Peru. Ik nam maar één boek mee, de grootste fout ever. Voor onze reis was het een tijdje geleden dat ik een boek zo snel uitlas , dus ik verwachtte dat ik er terug lang zou over doen. Eén boek leek me dus voldoende en zo kon ik ook plaats uitsparen. DOE. IK. NOOIT. MEER. Ik had dit boek véél sneller uit dan verwacht. Dit boek volgt het leven van een alleenstaande vrouw zonder zelfvertrouwen. Ze neemt je mee in haar leven, in een leven waarin ze worstelt om haar plaats te vinden. Een pakkend verhaal over het leven, waarbij een traan niet helemaal uitgesloten is.

Griet op de Beeck - Vele hemels

Le Petit Prince – Antoine de Saint-Exupéry

De kans is groot dat je dit boek verplicht moest lezen in het middelbaar. Wij moesten het zelfs in het Frans lezen, om er nadien een Franse boekbespreking van af te leveren. Mijn ergste nachtmerrie als tiener en ik hield er enkel maar afgrijzen aan over. Zoveel jaar later besloot ik het boek opnieuw te lezen, maar deze keer in een taal die ik wel machtig was. Als volwassene zou iedereen dit boek moeten lezen! Het gaat over het leven dat aan ons voorbij snelt en dat je als volwassene niet genoeg de tijd neemt om hiervan te genieten en om stil te staan bij alle mooie momenten.

Le Petit Prince

Louise’s aanrader

Agneta’s erfenis – Corina Bomann

Deze meeslepende roman gaat over een machtige familie, een prachtig Zweeds landgoed en een vrouw die een hartverscheurende keuze moet maken tussen liefde en plicht. In het begin vond ik het verhaal niet zo sterk, maar desondanks kon ik me niet weerhouden om verder te lezen. Ik betrapte me er zelfs op dat ik zat af te tellen tot ik weer kon gaan lezen. En nu zit ik te popelen om de volgende twee boeken te lezen. Het gaat hier namelijk over een trilogie.

Ik moet eerlijk toegeven dat het niet vanboven op mijn lijst van beste boeken staat maar de roman wist me wel op een verrassende manier te boeien zodat ik hem niet kon neerleggen voor ik ‘m had uitgelezen.

Agneta's erfenis

Het favo boek van Hanne

Laatste Weduwe – Karin Slaughter

Hoewel ik heel erg graag lees, doe ik het eigenlijk te weinig. Behalve op reis dan, want dan verander ik in een echte boekenwurm. Op mijn e-reader (waar je hier al over kan lezen) kan ik gelukkig heel erg veel boeken meenemen zonder dat mijn rugzak er zwaarder van wordt.

De boeken van Karin Slaughter weten me keer op keer te bekoren. Elke zomer komt er een nieuw boek van haar uit, en ik neem het ook elke keer weer mee op reis. Het zijn echte ‘chicklit thrillers’ zoals ik ze het liefste heb, heel erg meeslepend en spannend. ‘Laatste Weduwe’ is haar laatste nieuwe boek, ik nam het mee op vakantie naar de Filipijnen.

Het boek is een van de verhalen uit de ‘Will Trent’-serie. De boekenserie vertelt het verhaal van Special Agent Will en zijn politie-avonturen. Het boek begint met een ontvoering, die ervoor zorgt dat Will noodgedwongen undercover moet gaan. De situatie brengt hem naar een afgelegen plek in de bergen en een moordzuchtige radicale groepering.


Voor meer leesvoer kan je hier terecht.

Liefs,
Wendy & Louise

Share: