Bike

Hi you !☺

Ben jij een echte bikelover, fiets je iedere dag naar je werk of rond in je studentenstad? Dan heb ik enkele tips voor jou om jezelf extra zichtbaar te maken met de fiets tijdens deze wintermaanden. Lees gerust verder!

 

De zomer is intussen al een tijdje voorbij en we zitten opgescheept met kortere dagen. “Hoe kan ik veilig fietsen in het donker?”, is een vraag die ik mijzelf dan stel. De juiste fietsverlichting is heel essentieel. Want het kost al 55 euro als de politie je betrapt zonder fietslicht. Maar je kan heel wat meer gebruiken dan de klassieke led-lampjes. Net daarom deel ik vandaag enkele tips en fietsverlichting accessoires om de winter veilig door te komen en jouw sportieve reis veel veiliger te maken.

 

Fietsverlichting

Je hebt allereerst krachtige fietsverlichting nodig dus vergeet de oude dynamoverlichting maar al. Een vereiste voor je fietslampje is dat het minstens tot 15 meter ver moet kunnen schijnen.

 

B-serie – Ledlenser

Daarom is LED-fietsverlichting aangeraden. Ik sprak onlangs al in mijn Sharing Sunday over Ledlenser en jawel, met deze fietslampjes mag je er met de fiets op uit te trekken zonder zorgen over zichtbaarheid of genoeg verlichting op donkere paden.

Ledlenser

het B2R/R achterlicht en het B5R grijs voorlicht.

 

Hun B-serie bestaat uit sets van het B2R/R achterlicht en het B3 wit voorlicht of het B5R grijs voorlicht. De B3 en de B5R zijn ook nog apart beschikbaar in andere kleuren. De R in de naam staat namelijk voor rechargeable. Het achterlicht is bij beide sets dus oplaadbaar. Verder zou ik je aanraden om te opteren voor de B5R  omdat je daarbij de keuze hebt  tussen 3x AAA batterij ofwel de meegeleverde oplaadbare batterij die makkelijk via USB geladen kan worden. Terwijl de B3 enkel op AAA batterijen werkt. Daarnaast is de lichtoutput van de B5R 80 lumens sterker.

De lichtjes zijn heel gemakkelijk te bevestigen aan de fiets en schijnen heel fel. Zoals je kunt zien op de foto, kun je bij het voorlicht de positie bepalen door het te kantelen.

ledlenser

 

Magnetic Lights – Lucetta

De ultieme lichtjes voor wie een fixie heeft! Naast hun strak design, zijn deze voor- en achterlicht in één heel compact en praktisch om mee te nemen.

lucetta

De lichtjes zijn beschikbaar in een zwarte, grijze of rode kleur. Je vindt ze via de website van Cheetah Bikes voor € 25.

Lucetta

Lucetta

 

Reflecteer

Hoe meer, hoe beter. Tijdens het fietsen in het donker is het aangeraden om je zo kenbaar mogelijk te maken. Draag daarom altijd een fluorescerend sporthesje of reflecterende banden en zorg voor reflectors op je wielen. Verder is het ook aangeraden om af en toe je lichten en reflectoren schoon te maken want als ze vuil zijn, heb je er niks aan.

 

Clip-on Reflectors – Bookman

Wil je op een gemakkelijke en moeiteloze manier reflectie toevoegen voor tijdens ritten door de stad? Dan moet je de Clip-on Reflectors van Bookman hebben. De sterke magnetische uiteinden zorgen voor een veilige hechting. Uiteraard kun je ze voor meer sportieve activiteiten gebruiken dan alleen fietsen. Zo heb ik de Clip-on Reflectors al een aantal keer gebruikt tijdens het lopen. De clips zijn beschikbaar in 6 kleuren en worden verkocht per 2 stuks voor € 7.

Bookman Bookman

 

Fietsregenjas – B’twin

Omdat je niet altijd voorzien bent vaan reflectors is het handig als je jas al reflecterende elementen heeft. Ik koos voor een warme fietsregenjas van B’twin in het pastel munt. De jas is speciaal ontworpen voor fietsers die goed zichtbaar willen zijn in het verkeer, zowel overdag als ’s nachts. De contrasterende kleuren van pastel munt en grijs zorgen ervoor dat je overdag goed opvalt, en de reflecterende stof op het bovenlichaam, rug en mouwen zorgt voor optimale zichtbaarheid in het donker.

B'twin

Daarnaast zijn de buitenstof en naden waterdicht. En wat ik een bijzonder pluspunt vind, zijn de ritsen onder de armen en verluchting op de rug om transpiratie goed af te voeren. Ik kleed me vaak veel te warm waardoor ik de ventilatie na een kwartiertje fietsen zeker kan gebruiken. Je kunt de jas vinden in de Decathlon voor € 49,99.

btwin

 

Kortom, het is perfect mogelijk om veilig te fietsen in slechte weersomstandigheden en in het donker. Zolang je maar je zichtbaarheid verhoogt en dat doe je door te investeren in goed materiaal.

 

Hoe maak jij jezelf zichtbaar met de fiets?

 

Louise

Share:
Louise
Written by Louise
Veel leesplezier op onze blog! Liefs, Louise