Animatiefilms enkel voor kinderen? Hell to the no! Nood aan een feelgoodfilm of net een hilarisch grappige komedie? Dan ben je aan het juiste webadres, want vandaag heb ik het over 5 Disney Classics die je zeker eens moet (her)bekijken!

Vandaag geen Frozen, Moana of Wreck-It-Ralph, maar oldschool Disney Classics, waarvan je er zeker enkele op VHS had!

 

The Lion King

De dood van Mufasa breekt ook nu nog elke keer m’n hart, maar Timon en Pumbaa lijmen het allemaal weer aan mekaar. Check zeker (nog) eens The Lion King als je wilt meebrullen met de toffe meezingers of zin hebt in een beetje Hakuna Matata!

 

The Little Mermaid

Ik weet nog dat ik als klein meisje met m’n mama op een rommelmarkt was in Raversijde en ik De Kleine Zeemeermin op VHS zag staan, voor 5 euro! Ik had een zakcentje gekregen van opa en ik was vastberaden om het hierin te investeren. Ik herinner me nog dat m’n mama me zot verklaarde dat ik 5 euro voor een video zou betalen! Maar tot op deze dag ben ik nog steeds blij dat ik ‘m gekocht heb!

The Little Mermaid moet je zeker eens bekijken als je houdt van een fantastische villain of je wilt wegdromen van een leven als zeemeermin of als je wilt wegdromen van prince Eric.

 

Mulan

Hoewel Elsa uit Frozen wordt gezien als het summum van girl power in een animatiefilm, was Mulan haar al jaren voor! Mulan is zo’n underrated film, die nochtans zo herkenbaar is voor opgroeiende meisjes. Niet goed weten wat je plek is in de maatschappij, wie je hoort te zijn en wie je wenst te zijn,… De film is ontroerend, grappig en laten we de knappe captain Li Shang niet vergeten!

 

Hercules

Hercules was een goed staaltje Griekse mythologie, niet? Ik – en jij misschien ook! – maakte er voor het eerst kennis met goden en halfgoden als Zeus en Hercules. Als kind was het niet mijn favoriete film, maar nu ik wat ouder ben, weet ik de film echt wel te appreciëren. Hercules is dé ideale film om te bekijken als je wat extra zelfvertrouwen nodig hebt, voor een uitdaging staat of gewoon een zwak hebt voor hunk Hercules.

 

Beauty & The Beast

Bonjour, bonjour, bonjour, bonjour, bonjour! Dit Franse sprookje werd verfilmd in 1991 en ik krijg nog steeds tranen in mijn ogen  en kippenvel als Angela Lansbury Beauty & The Beast begint te zingen. Gaston deed mijn hart helaas niet sneller slaan, maar misschien de jouwe wel? Relax zeker eens door een avondje naar Beauty & The Beast te kijken als je genoeg hebt van this provincial life!

 

Welke Disney Classics ga jij zeker nog eens (her)bekijken?

xxx Floriane

Share:
Floriane
Written by Floriane
Hoi! Ik ben Floriane. Ik ben een Ostendaise die haar hart verloor aan Gent, Londen en Disneyland Parijs. Ik leef op koffie, lekker eten, goed gezelschap en goede boeken.