Gaan jullie ook soms slapen met het fijne idee dat je ’s ochtends weer kan genieten van een lekker ontbijtje? Ik wel! Maar jammer genoeg heb ik niet iedere ochtend de tijd en de ingrediënten in huis om een uitgebreid ontbijt te maken…

collage505

Ik moet toegeven dat het meestal blijft bij een potje magere yoghurt met wat muesli.

  Even terzijde, dit is mijn favoriete muesli! 

Een paar maanden geleden ontdekte ik het lekker en vooral zeer eenvoudig receptje van bananenpannenkoeken. Je hebt slechts vier ingrediënten nodig en het is supersnel klaar. Er komt zelfs geen meel, suiker of zuivel aan te pas en ik kan je vertellen dat het net zo snel klaar is als een boterham of havermout.

collage2

Ik gebruik één banaan, één ei, een beetje kaneel en een beetje lopende bakboter van Becel. Dit is een portie voor één persoon. Als je het voor twee personen wil maken dan kan je de hoeveelheden natuurlijk gewoon verdubbelen.

De pannenkoekjes zijn zeer lekker van smaak. Omdat het op basis is van banaan zijn ze natuurlijk gezoet. Ik vind het alvast niet nodig om er nog extra suiker aan toe te voegen.

Tip: Als je nog wat meer smaak aan de pannenkoekjes wilt toevoegen, dan is kun je nog wat lijnzaad en geraspte kokos aan het mengsel toevoegen.

collage1

Zo bereid je het

  1. Plet de banaan met een vork.
  2. Kluts de eieren in een kommetje.
  3. Voeg een scheutje kaneel toe.
  4. Meng het allemaal even goed door elkaar. Je kan ook een blender gebruiken om alles beter te mengen.
  5. Verwarm een kleine koekenpan met lopende boter of kokosolie op een laag vuurtje.
  6. Doe het mengsel in de pan.
  7. Laat het even bakken en draai ze na enkele minuten om zodat ook de andere kant bruin kan worden.
  8. Doe de pannenkoekjes op een mooi bord. Je kan ze eventueel nog versieren met wat poedersuiker of cacaopoeder en met wat vers fruit erbij. Smullen maar!

Om je pannenkoekjes mooi rond te maken kan je eventueel een bakring gebruiken. Ik heb dit niet gedaan maar ben toch tevreden met het resultaat.

collage3
collage5

Gaan jullie het ook eens proberen? Laat me dan zeker weten wat je er van vond of toon jouw resultaat via instagram ( tag @shadesofghent )

Nog meer recepten?

X

Louise

Share:
Louise
Written by Louise
Veel leesplezier op onze blog! Liefs, Louise