Friends cupcakes

Iedereen heeft wel een vriend(in) die alle aflevering van Friends zoveel herbekeken heeft dat-ie alles van buiten kent, niet waar? Bij mij is dat mijn vriend! Voor zijn 30ste (quarantaine) verjaardag verraste ik hem dus onder andere met Friends cupcakes!

The one where…

Een verjaardag vieren tijdens de quarantaine terwijl je een verrassingsfeest in gedachten had, was geen makkelijke opdracht. Alles valt in het water, maar je moet ook last-minute op zoek naar een nieuwe verrassing.

De zoektocht begon en ik kwam uit bij een Friends-thema, ik bestelde tapas bij een traiteur en ik organiseerde een digitale quiz met zijn vrienden. Die quiz deden we via Kwis.app, een website waar je heel makkelijk zogenoemde Kwist master tijd kan kopen. Super voor wie graag een quiz wilt organiseren maar weinig tijd heeft om die vlot in elkaar te steken. Het is super makkelijk te gebruiken, je kan op het deelnemersscherm de quiz-vragen tonen en op een ander scherm leid je de quiz. Het lijkt een beetje op de Slimste Mens en kan zowel via een videogesprek als in real life gespeeld worden!

Friends birthday

Friends cupcakes

Als dessert zorgde ik voor simpele cupcakes gepimpt in Friends-thema.

Wat heb je nodig?

  • Cupcakemix
  • Cupcakevormpjes
  • Vulling voor de cupcakes (chocoladestukjes, appel, banaan, karamel…)
  • Botercrème als topping
  • Paarse eetbare voedingskleurstof

De cupcakes

Voor de cupcakes koos ik een cupcakemix van Dr. Oetker zodat ik meer tijd vrij had voor de topping en de caketoppers. Om ze toch nog iets extra mee te geven vulde ik de cupcakes ook met chocolade en karamel.

De topping

En dan nu letterlijk de crème de la crème van de cupcake; de topping! Ik koos een botercrème en kleurde die met paarse eetbare kleurstof. Echte Friends-fans zullen wel weten waarom het die kleur werd 😉 Als recept gebruikte ik die van Laura’s Bakery en ik raad ‘m 100% aan! De botercrème was ook goed van structuur en eenvoudig te verdelen over de cupcakes. Zowel mijn vriend als ik waren fan van de vanille botercrème!

De caketoppers vond ik via Cupcake diaries blog. Via haar website kan je een pdf downloaden, het printen op dik papier en eens ze uitgeknipt zijn kan je er met saté-stokjes caketoppers van maken!

Friends cupcakes

Op zoek naar meer leesvoer?

Xje,

Wendy

Share:
Troch
Written by Troch
31 - Ambitieus - Indonesische roots - Enthousiaste eeuwige twijfelaar Creatieveling met een full-time job in digitale marketing - Vult haar verlofdagen met reizen. Verliefd op desserts, all things aesthetic & mijn furry babies. Send me your love: wendy@shadesofghent.be