Thomas Aqua+ Pet & Family

Wie fluffy huisdieren heeft, kent zeker en vast het probleem: haar! Zeker als je, net als wij, met een grote Berner Sennenhond en drie katten onder hetzelfde dak woont. Daarnaast kamp ik ook met een allergie voor huisstofmijt. Wij hebben dus echt wel een krachtige stofzuiger nodig om al het haar weg te krijgen. Toen Thomas Stofzuigers ons vroeg om een van hun stofzuigers te testen, zei ik dan ook geen neen! Hieronder lees je mijn bevindingen!

Thomas Aqua + Pet & Family

Wat is het volwassen leven zo gek, want wie had er ooit gedacht dat ik even blij zo zijn met een nieuwe stofzuiger als met nieuwe schoenen :p

Wij hadden hiervoor jaren een stofzuiger die eigenlijk niet veel zuigkracht had. Na een tijd lieten wij die stofzuiger achterwege en begonnen we te vegen met een rubberborstel (een ‘kappersborstel’) die makkelijk al het haar bij elkaar veegt. Maar het moet niet gezegd dat het resultaat niet even proper is als met een degelijke stofzuiger. We waren maar al te blij dat er een nieuwe stofzuiger in huis kwam.

Thomas is een stofzuigermerk uit Duitsland, bestaat al meer dan 100 jaar (!) en specialiseert zich in stofzuigers voor dierenliefhebbers. Wij kozen voor het Aqua + Pet & Family model. Een zakloze stofzuiger die met de hulp van water vuil & (fijn)stof opzuigt en ook een sproei-extractiesysteem heeft. Op Bol.com bestel je ‘m voor € 259,99.

Zonder stofzak, maar met water

Deze stofzuiger werkt met een opvangbak waar je eerst water moet ingieten. De Aqua+ filtering zorgt ervoor dat vuildeeltjes en fijnstof vermengd worden met het water en niet meer terug in de lucht kunnen geraken.

Een keuze maken tussen hun stofzuigers vond ik niet zo makkelijk. Ik wou namelijk niets te ingewikkeld en eentje met veel zuigkracht. Bij deze Thomas stofzuiger vreesde ik er een beetje voor dat het te ingewikkeld zou zijn en je te veel tijd zou verspillen met dat watergedoe. Niemand die het kuisproces onnodig wilt verlengen… Maar ik ben verrast! Eens je door hebt wat je moet doen, is het best wel eenvoudig. Het enige verschil met een andere zakloze stofzuiger is dat je de opvangbak dient te vullen met een liter water. Eens je klaar bent met stofzuigen, neem je de opvangbak eruit en giet je er nog wat water bij, zo kan het eventuele vuil dat plakt aan de zijkant van je bakje ook loskomen. Echt zalig om eens niet te niezen bij het leegmaken van de opvangbak of niet opnieuw te moeten stofzuigen omdat je niet alles goed in de vuilbak gemikt hebt! Als het bakje geleegd is, steek je hem best niet meteen terug in de stofzuiger zelf zodat het goed kan uitdrogen. Je hebt hem dus niet op 1-2-3 opgeruimd.

Naar zuigkracht toe is hij geweldig! Hij doet wat hij belooft en zuigt in geen tijd vuil, stof en haar op.

Wat ik ook superhandig vind, is de speciale zuigmond voor dierenharen. Die gebruiken wij voor onze eigen zetel, poef en stoelen te stofzuigen, maar ook Pollo’s ligkussen stofzuigen we ermee. Het haar en vuil komt meteen los van de stoffen bekleding.

Is het een aanrader?

Yes! Na zoveel jaren een brakke stofzuiger en old school vegen is deze Thomas stofzuiger echt hemels. Het is geen goedkope stofzuiger, maar met dieren in huis en een huisstofmijtallergie heb je echt wel een kwalitatieve stofzuiger met veel zuigkracht nodig. Het heeft ook geen zin om iets minder te geven aan een stofzuiger die maar half doet wat je eigenlijk verwacht. Ook vind ik het watersysteem een een grote meerwaarde! Ik heb het gevoel dat het water veel meer fijnstof vasthoudt en eindelijk heb ik geen opvliegend stof meer bij het uitkuisen van de opvangbak.

Het watersysteem is een grote meerwaarde, maar brengt ook een beetje extra werk met zich mee om de opvangbak te legen. Zelf vind ik niet dat het zoveel langer duurt dan een standaard opvangbak legen en het weegt voor mij niet op tegen alle voordelen.

Meer home inspo?

Xje,

Wendy

Disclaimer: deze blogpost bevat een samenwerking, maar dat beïnvloedt in geen geval de eerlijkheid en oprechtheid waarmee dit artikel tot stand kwam.

Share:
Wendy Troch
Written by Wendy Troch
31 - Ambitieus - Indonesische roots - Enthousiaste eeuwige twijfelaar Creatieveling met een full-time job in digitale marketing - Vult haar verlofdagen met reizen. Verliefd op desserts, all things aesthetic & mijn furry babies. Send me your love: wendy@shadesofghent.be