In januari besliste onze gastblogger Bram om te werken aan zijn gezondheid en zijn befaamde one pack. Ik vond het heel moedig van hem en dat motiveerde me in maart om ook een beetje aan mijn gezondheid te werken! Way to go, Bram!

‘Gezond zijn’ is een heel complex begrip. Vaak zien mensen je als ‘gezond’ omdat je er goed uitziet, maar eigenlijk schuilt er zoveel meer achter! Om echt voor the healthy lifestyle te gaan, begon ik opnieuw gezonder te eten en meer te sporten!

Drie maanden later en tien kilo lichter, lijkt het me ideaal om mijn grootste hulpmiddel te reviewen voor jullie. Drum roll please, ik stel jullie met trots mijn Fitbit Flex voor!

Fitbit Flex

Dongle – oplader – twee bandjes (De fitbit zelf is een klein zwart blokje dat je in een bandje moet stoppen)

Wat is Fitbit?

Fitbit is het grootste en meest geavanceerde merk op vlak van stappentellers! Het is de wereldleider en innovator op het gebied van de moderne stappentellers. De voornaamste concurrenten zijn Polar en Jawbone.

In het gamma zitten smartwatches, armbandjes en natuurlijk ook traditionele kleine stappentellers om aan je broek vast te maken. Ik heb heel veel research gedaan voordat ik besliste om de Fitbit Flex te kopen. Voor een beetje meer geld, had ik stappenteller met nog meer functies, maar die leken mij eigenlijk overbodig. Het maakt mij eigenlijk niet uit hoeveel trappen ik heb gedaan, want zoveel trappen doe ik eigenlijk ook niet per dag. Het lijkt me wel nuttig als je op je werk of op school echt heel veel de trap nodig hebt.

Ik ging voor de roze Fitbit Flex en bestelde het via Bol.com. Ik betaalde 75 euro voor deze degelijke stappenteller en twee dagen later werd hij al geleverd bij Albert Heijn op de Korenmarkt in Gent.

Fitbit Applicatie

Fitbit Applicatie voor iPhone

Hoe werkt het?

Je draagt je Fitbit rond je arm. Via bluetooth staat je Fitbit constant in contact met de applicatie op je smartphone. Op de app kun je tracken hoeveel stappen je al hebt, hoeveel actieve uren je al achter de rug hebt, je kunt er je andere activiteiten op aanduiden en zelfs de hoeveelheid water je hebt gedronken kun je bijhouden via de applicatie! Ik volg ook Weight Watchers Online en de applicatie van Fitbit is verbonden met de app van Weight Watchers en zo zie ik ook hoeveel Activpoints ik elke dag verzamel door te wandelen.

Via de applicatie kun je wedstrijdjes houden met vrienden en geloof me! Het is niet om mee te lachen, de competitie is intens! Er zijn ook verschillende badges te verdienen om je gemotiveerd te houden!

Fitbit Badges

Waar kopen?

Alle producten van Fitbit kun je kopen via de officiële website, maar ook bij Coolblue, Collishop en Bol zijn ze te koop. Als je liever niet naar een webwinkel gaat, kun je ook bepaalde modellen kopen bij Fnac en Media Markt. Zoals ik hierboven al zei, kocht ik de mijne via Bol, omdat het de goedkoopste prijs en de snelste levering aanbood.

Yay or Nay?

Definitely YAY! Ik ben er eigenlijk verslaafd aan geworden. Mijn dagelijks doel is 10 000 stappen, 8,05 km, 3 000 calorieën en 30 actieve minuten. Fitbit werkt echt motiverend en je wil sowieso je dagelijks doel behalen, als dat niet lukt voel ik me best wel schuldig. Via deze stappenteller ben ik tot het besef gekomen dat ik eigenlijk mijn dagen al zittend doorbreng. Ik ga nu (bijna) dagelijks wandelen. Ook op school ga ik tussen de lessen door al eens sneller rondwandelen. Ohja, een avondje uitgaan en eens goed dansen: HEEL VEEL STAPJES!!! (Probeer dan wel niet te compenseren met extra alcohol!)

Door veel meer te wandelen en veel buiten te komen, heb ik trouwens veel minder last van migraine! Joepie!

 

Heb jij zelf ook een stappenteller?

xxx Floriane

Share:
Floriane
Written by Floriane
Hoi! Ik ben Floriane. Ik ben een Ostendaise die haar hart verloor aan Gent, Londen en Disneyland Parijs. Ik leef op koffie, lekker eten, goed gezelschap en goede boeken.