Afgelopen zondag mocht ik naar een blogevent van SMOVE, een initiatief van het Netwerk Duurzame Mobiliteit. Als die hard fiets lover ben ik dan ook laaiend enthousiast dat ze iets willen doen aan die vele auto’s!

Het moet niet gezegd: er zijn zo-effing-veel auto’s! Met z’n allen staan we uren in de file en naast die ellende vervuilen we ook het milieu. En nee, dit is geen auto-hatende blogpost omdat ik nog steeds geen rijbewijs heb. Mijn theorie opnieuw leren (ja, opnieuw, ja. En ja, ik weet het, dom van mij. IK WEET HET :'( ), staat zelfs deze week op de planning!

Oh, en door te fietsen verstevig je je bilspieren dus win-win voor je achterwerk en het voorkomt cellulite. Welke vrouw wilt dat nu niet?! De gezondheidsnorm is ook om dagelijks minstens 30 minuten te bewegen, door meer op je fiets te springen  voor korte afstanden zul je die norm veel makkelijker halen!

Wist je trouwens dat het nog tot 22 september ‘Week van de Mobiliteit‘ is? Ik hoor je al denken: ‘Aah, vandaar die autoloze zondag!’ Redenen genoeg dus, voor een fiets loving blogpost.

Tentoonstelling ‘Bike to the future’

Tot 23 oktober loopt deze tentoonstelling nog in het Design Museum Gent in de Jan Breydelstraat. Dat de fiets en design ook mooi hand in hand gaan, bewijst deze tentoonstelling! Je krijgt all things bike te zien: een fiets in hout, een coole bakfiets, een plooifiets die er niet uitziet als een belachelijke fiets voor dwergen, enzovoort.

Design Museum Gent Bike to the future

Design Museum Gent Bike to the future

Design Museum Gent Bike to the future

 

Na de trein op de fiets: Blue-bike

Er zijn momenteel 47 locaties waar je een blue-bike kan huren en het is heel gemakkelijk om eentje te huren! Je registreert je eerst online, betaalt eenmalig voor een jaar 10 euro en je kan aan elk station van de deelnemende locaties een fiets huren. Voor 24 uur lang mobiliteit betaal je daarna maar 3 euro. Een leuk alternatief voor wie net zoals mij niet graag vast hangt aan vaste uren en haltes van De Lijn ;).

 

A photo posted by Blue-bike (@bluebikebelgium) on

 

Heroplaadbare design fietslichtjes

Gedaan met saaie fietslichtjes op batterijen die na een wip niet meer werken of zoek geraken. Op de webshop van Bike to the future vind je fietslampjes die je heroplaadt door ze aan te sluiten met een usb-kabel aan je laptop. Handig toch? Je hebt ze in drie kleuren en ze zien er zo fancy uit! Aan de achterkant van de lichtjes vind je een indicator die aangeeft wanneer je terug moet opladen. Daarnaast zijn ze ook compact, dus makkelijk weg te steken in je kleine clutch wanneer je ’s avonds uitgaat. Een setje kost 39 euro, lijkt veel voor een paar fietslampjes maar ze zijn wel duurzamer én mooier 😉

Bron: Bike to the future webshop

Bron: Bike to the future webshop


Verplaatsen jullie zich ook zo graag met de fiets? Zijn jullie al naar ‘Bike to the future’ geweest?

 

Xje,

Wendy

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Share:
Wendy Troch
Written by Wendy Troch
31 - Ambitieus - Indonesische roots - Enthousiaste eeuwige twijfelaar Creatieveling met een full-time job in digitale marketing - Vult haar verlofdagen met reizen. Verliefd op desserts, all things aesthetic & mijn furry babies. Send me your love: wendy@shadesofghent.be