Veritas

Het lijkt me wel eens tijd voor een blogpostje over sport, want het is alweer een tijdje geleden! Lees hieronder meer over mijn home workout.

De workout challenge

Home workout

Onlangs daagde het merk Veritas mij uit om mijzelf te challengen. En omdat ik een beetje op een punt zit waarop ik denk dat mijn lichaam niet meer snel zal veranderen, was het idee om voortaan meer at-home oefeningen te doen. Nog meer oefeningen? Neen, even veel oefeningen maar op een andere locatie.

Nog een reden waarom ik mijn work-outs nu thuis wou doen, is simpel: tijdsgebrek.

(Pretty active at home)☺

Veritas

De reden

Ik heb namelijk momenteel stage, daarnaast moet ik nog eens onderzoek voeren voor mijn thesis en een kortfilm maken. En dan zwijg ik nog over de blog en uiteraard mijn sociaal leven.

Hierdoor is heel mijn sportritme dus wat in de war. Het sporten werd ineens een ‘moetje’ terwijl ik dat gevoel nooit eerder heb gehad. Ik deed namelijk graag oefeningen omdat het verpakt zat in een groepslessen en in de compagnie van een vriendin. Door al die groepslessen heb ik intussen al een rijke database aan oefeningen. Dat was dus niet het moeilijkste aan deze challenge. Het was eerder de motivatie en discipline vinden om er thuis aan te beginnen.

Veritas

Russian Twist

Het verloop

Ik heb geen sportkalender bijgehouden dus ik kan jullie mijn exacte schema niet voorleggen. Ik wou er gewoon voor zorgen dat ik bewoog aan de hand van een home workout op de dagen dat ik niet naar de fitness geraakte.

Sporten is eigenlijk een knop die je moet omdraaien. Eens ik de deur achter me heb dicht getrokken om naar de fitness te gaan of mijn sporttas gemaakt heb, dan heb ik die knop omgedraaid. Thuis is dat echter wat moeilijker. Ik kan een hele tijd in sportkleren zitten en nog geen been optillen.

Hoe verlaagde ik nu die drempel en motiveerde ik mijzelf om thuis ook sportoefeningen te doen? De oplossing was multitasken. Ik combineerde het dus met iets leuks. Net zoals ik doe in de fitness want dan zie ik vriendinnen terug.

Ik zette dus wat muziek aan en deed donkey kicks terwijl ik scrollde op IG. En als een vriendin op bezoek kwam, deden we wat oefeningen samen. Uiteraard is dat ook niet helemaal goed want je doet niet aan mindfulness. Deze vorm van meditatie wil zeggen dat je hier-en-nu aanwezig moet zijn en bijgevolg één ding tegelijk moet doen. Helaas is mijn druk bezette geest nog niet in staat om die wijze les thuis toe te passen. Misschien iets voor een volgende challenge…

Veritas

Donkey Kicks

De oefeningen

Een set oefeningen bestaat telkens uit 30 oefeningen. De ene keer focust mijn workout op buikoefeningen, en anders op benen.  De Russian Twist doe ik altijd (foto hierboven) en een goede oefening voor de benen is Donkey Kicks (giphy hierboven). De concrete oefeningen zijn voor een andere blogpost. ☺

Veritas

Pretty active sportswear van Veritas

Een sportoutfit met leuke print maakt sporten altijd wat leuker. Daarnaast is turquoise een vrolijk kleurtje waar ik sowieso al fan van ben. Ik sport vrijwel altijd in een helemaal zwarte outfit, dus ik vond het leuk om ook eens wat anders te proberen. Daarmee motiveer ik mezelf ook weer! De sportlegging bevat het meest van de grafische, opvallende print. Ik vind ook het detail aan de broekspijp heel leuk. De sportbh van Veritas bevat geen beugel of hoe je het ook wil noemen. Dat is best wel jammer maar alsnog zit ‘ie goed. Vooral de achterkant met gekruiste bandjes is bijzonder mooi en sierlijk. De shirt met korte mouwen zit niet te strak of niet té los. Dit soort tops vind ik echt ideaal om in te sporten. Verder is het stofje ook nog eens super zacht.


Doe jij veel at-home workouts?

Wil je graag weten wat er allemaal in mijn sporttas zit? Lees dan deze blogpost.

♥ Louise

Share:
Louise
Written by Louise
Veel leesplezier op onze blog! Liefs, Louise