Toen ik enkele weken geleden online een artikel zag verschijnen over een nieuw all-you-can-eat Aziatisch restaurant in de Gentse Overpoort, wist ik meteen dat ik er heen wilde. Nog diezelfde avond overtuigde ik mijn ouders om uit eten te gaan, en op mijn verjaardag ging ik er opnieuw naartoe.

Yammi Yammi is gelegen in de Overpoort, vlak in de studentenbuurt dus. Dat zorgt voor een studentikoos publiek en, gelukkig, ook vrij studentvriendelijke prijzen. Vooral lunchen is er goedkoop. Dat kan al voor 15,75 euro (incl 10% studentenkorting)! Maar ook ’s avonds vallen de prijzen mee. Dan eten studenten er hun buikje rond voor 24,75 euro. Wie geen student is, betaalt er 17,50 euro (lunch) of 25,50 euro (diner).

Collage1YammiYammi

Je gaat het restaurant binnen vanaf de ingang in Stalhof, het zijstraatje van de Overpoort waar je onder andere ook ‘The Porters House’ en ‘Delta’ terugvindt. Bij Yammi Yammi zit je niet in een typisch Aziatisch restaurant. Hier geen vissen in aquariums of Chinees-geïnspireerde tafellakentjes. Het restaurant is heel modern ingericht, met veel glas en gezellige zeteltjes. Er zijn maar liefst 200 zitplaatsen, maar omdat die verdeeld zijn over twee verdiepingen merk je dat niet meteen.

Collage_Rondes_Stokjes

Het concept van Yammi Yammi is vrij eenvoudig, er zijn 5 verschillende rondes en per ronde mag je 5 gerechten bestellen. Niet echt all-you-can-eat zou je dus zeggen, maar zelf krijg ik nooit 25 gerechtjes op. Mijn vriend trouwens ook niet, en da’s nochtans een grote eter. Schrik dat je met honger van tafel zal gaan, is dus absoluut niet nodig. Oh, en wat ook wel leuk is om te vermelden: voor wie niet met stokjes kan eten (zoals ik, oeps…) hebben ze een soort hulpstukje voorzien! Schattig, en het hielp wel een (klein) beetje. Gelukkig heb ik ontdekt dat je sushi eigenlijk ook gewoon met je handen mag eten, da’s nog makkelijker!

Sushicollage

Lekkere, verse sushi!

Op de menukaart van Yammi Yammi staan verschillende gerechten. Er is een heel uitgebreide kaart met sushi maar er zijn ook verschillende warme gerechten te verkrijgen. Dat gaat van lekkere gefrituurde hapjes, tot kleinere bordjes met bereide gerechten zoals scampi’s, noodlegerechten of kikkerbilletjes. In de verschillende ronden mag je bestellen wat je wil. Het is dus niet zo dat je in de laatste ronde bijvoorbeeld enkel dessert kan bestellen of dat je ‘moet’ beginnen met sushi omdat dat als eerste op de kaart staat.

Wel twee dingen om rekening mee te houden: wat je niet op kan, moet je betalen (1 euro per sushigerecht, 2 euro per warm gerecht) en ook voor sashimi moet je bijbetalen. Dat zie je wel vaker bij all-you-can-eat sushirestaurants, en aangezien niemand graag verspilling ziet, kan ik dat alleen maar toejuichen. Het zorgt ervoor dat je wat bewuster kiest en persoonlijk ga ik ook minder snel overvol van tafel.

Collage_noodles_hapjes_soep

Ook de warme gerechtjes zijn heerlijk.

Ik ben niet écht een sushikenner, maar ik vond de sushi alvast erg lekker. Ook de gefrituurde hapjes en andere gerechtjes waren yummi! De noodlesoep deed me zelfs een beetje denken aan die van Seli’s Noodlebar. En ook het personeel was heel behulpzaam. De eerste keer dat we er kwamen, was alles nog wat chaotisch (ze waren dan ook nog maar een paar dagen open én er was erg veel volk wegens het artikel in HLN) en gebeurden er wel wat foutjes. Maar bij ons tweede bezoek enkele weken later was dat niet meer het geval.
Zou ik er teruggaan? Absoluut! Yammi Yammi’s is zeker een aanwinst voor de Gentse studentenbuurt. Je kan er lekker eten voor een niet al te hoog bedrag en er is voor ieder wat wils, ook voor niet sushi-eters. De sushi is vers en verzorgd, en de bereide gerechten zijn vol van smaak (ik vond de Udon Noodles écht heel lekker).
Voor wie niet zo is van de all-you-can-eat restaurants of wie à volonté sashimi wil eten, is Yammi Yammi misschien niet echt het geschikte restaurant, maar voor wie graag sushi eet en/of daarna overschakelt op warme gerechtjes is Yammi Yammi zeker een aanrader.

 

Wat is jouw favoriete sushi restaurant in Gent? Heb je nog aanraders voor mij?

 

Xx

Hanne

Share:
Hanne
Written by Hanne
Hoi! Ik ben Hanne. Catlover - dansgrage levensgenieter - foodie.