kaarsen

Wij hebben stiekem een zwak voor creatieve kaarsen of heerlijke geurkaarsen. Overdag zijn het eyecatchers in huis en ’s avond maken ze je stekje extra gezellig! Als de kaarsen ook nog eens een aangename geur verspreiden zijn we al helemaal verkocht! Louise & Wendy delen met veel plezier hun favorieten.

Curated by kiosk ☼

KIOSK is a newbie in town. De webshop met handgemaakte kaarsen werd opgericht door Social Issue founder Ann-Sophie Van Triel.

Mijn persoonlijke favorieten?
☼ Nudes – de Mommy to be kaars is het perfecte cadeau voor een zwangere vriendin.
☼ Earth – de Shell kaars past zonder twijfel in jouw badkamer interieur.
☼ Organic – de Arc kaars staat beeldig op jouw televisiemeubel.

Good to know: Alle kaarsen uit het KIOSK-gamma werden gemaakt met natuurlijke soja wax en loodvrije katoenwieken, zonder gebruik te maken van giftige stoffen of chemicaliën. What’s not to like? Bestel jouw favoriet gemakkelijk op de webshop.

Goûts et Couleurs

Goûts & Couleurs is een tof interieurwinkeltje in Brugge met toffe eyecatchers voor in huis, maar je vindt er ook grotere interieurstukken. Voor wie geen zin heeft in DIY’en… Ze hebben ook twisted candles te koop staan in de webshop!

Soyhive

De Gentse plantlady Maria-Laura van @mycityjungle startte tijdens de eerste lockdown haar eigen webshopje. De kaarsen worden met liefde en 100% natuurlijke soy wax gemaakt in Gent. Mijn persoonlijke favoriet is de eyecatcher ‘Coral candle‘.

De handgemaakte kaarsen zijn verkrijgbaar via de website of o.a. bij Piet Moodshop in Gent.

Feu des Fleurs

Deze geurkaarsen zijn gegoten in glazen potjes, geselecteerd met de bedoeling om te upcyclen. Zo kan je er nog van blijven genieten, zelfs als je kaars al opgebrand is. Daarnaast zijn de kaarsen ook veganistisch en dierproefvrij. Ze proberen met de meest duurzame materialen te werken en hun ecologische voetafdruk te verkleinen waar mogelijk. Hun atelier in België vind je in het mooie Gent!

Naast de prachtige vormgeving gaat er ook een mooi verhaal schuil achter de kaarsen. Zo zijn hun geuren geïnspireerd door hun reizen, de natuur en hun dierbaarste herinneringen. De geuren zijn ook telkens van parfum kwaliteit.

Bougie

Instagrammer Chloé begon net zoals Maria-Laura haar candle business ‘Bougie‘ tijdens de lockdown. Zoals alle andere zaakjes hierboven, zijn ook deze kaarsen handgemaakt in België met soy wax. Hetgeen Bougie onderscheidt van de shops hierboven zijn de verschillende mannelijke ‘nudes‘. Als je het mij vraagt, is zo’n kaars het cadeautje bij uitstek voor jouw single vriendinnen. Je kan haar contacteren via Instagram. 😉


Nog meer Belgisch kopen?

Liefs,

Wendy & Louise

Share: