In mei trok ik samen met mijn ouders naar Indonesië voor een goeie drie weken. Tijdens onze reis bezocht ik drie eilanden: Bali, Flores en Java. Ik vertel je in deze post graag wat meer over Flores en waarom het een verborgen parel is. Een prachtig eiland dat niet bij iedereen oppopt wanneer je aan Indonesië denkt.

First things first

Wij vlogen van Bali naar Flores voor ongeveer € 200 per persoon heen en terug. Het is niet niets, maar als je genoeg tijd in Indonesië hebt raad ik zeker aan dit eiland ook te bezoeken! Zéker als je een liefhebber bent van natuur.

Flores is niet zoals Bali en barst niet van de leuke hotelletjes. Maar een absolute aanrader is Sunset Hill. Het ligt een beetje afgelegen, maar met de taxi sta je snel in de luchthaven en in het centrum. Te voet naar het centrum van Labuan Bajo gaan zit er niet in, maar de taxi’s zijn goedkoop in Indonesië dus dat is niet zo erg. Ze verwelkomden ons meteen met verse sapjes en hielpen met de bagage. In de gang zie je misschien hier en daar een hagedis kruipen, maar geen zorgen in de kamer waren er geen te bespeuren. De échte doorslag voor deze keuze was wel het adembenemende uitzicht!!

De haven

Bij aankomst doe je het misschien net zoals mij liever wat rustiger aan. Het perfecte moment om op je gemakje de haven te ontdekken. Veel speciaals is er niet te beleven, maar het is wel fijn om de sfeer op te snuiven. Als de geur van dode vissen je niet meteen doet kokhalzen kun je ook eens naar de plaatselijke vismarkt gaan. Vis zou ik er niet kopen, maar zo sta je er eens bij stil hoe mensen het doen met minder.Hotspots

Ze zijn schaars, maar ze bestaan! Ik vond twee hippe stekjes waar je zeker eens moet binnenspringen als je in Labuan Bajo verblijft.

Cafe.in.hit

Hier moet je zijn voor een koffiepauze. Ik snap dat je bij meer dan 30 graden niet meteen denkt aan een warme kop koffie. Maar je kunt er ook terecht voor iced matcha latte, milkshakes en andere verfrissende drankjes!


Le pirate

Foodies: hier aanmelden! Je vindt er allerlei heerlijke Indonesische gerechten met een hippe touch, maar ook burger lovers vinden hier hun goesting 😉 Voor een slaatje betaal je 50 000 rp en voor de grootste burger is dat 110 000 rp. Dat lijkt superveel geld, maar momenteel staat 1 euro gelijk aan 15 698 rupiah.

Trek rond

Om alles te halen uit Flores is een boottrip naar andere stukjes eiland wel nodig! Wij planden op voorhand niets en zouden dat ter plekke doen. Lang moesten we niet zoeken, de chauffeur die ons bracht naar het hotel deed al meteen een voorstel. Ook in Indonesië is het een kunst van afbieden. Wees dus niet bang om te onderhandelen.

Uiteindelijk gingen wij voor een privé boottrip als daguitstap en een tour van vier dagen. Dat kostte ons 7 miljoen rp, wat ongeveer € 445 is. Daar zat een privé chauffeur bij die ons overal naartoe bracht, ook naar de andere uithoeken van het eiland. Als je de exacte planning wilt weten, stuur gerust een mailtje 😉

Boottrip

Padar Island

Als het op natuur aankomt staat dit zéker in mijn top vijf van mooiste uitzichten ooit! Je moet een beetje naar boven klimmen en als het snikheet is, is dat afzien. Maar eenmaal boven kunnen je okselvijvers, zweetsnor en vermoeidheid je echt niets meer schelen.


Pink beach

Op foto’s lijkt het misschien niet zo roze, maar geloof mij dat zand was nog rozer dan een biggetje! Dat bewijst nog maar eens dat je best alles eens met eigen ogen ziet. Geef je ogen ook onder water de kost door aan het snorkelen te slaan. Ik ben geen waterrat, maar was zo gefascineerd door de onderwaterwereld dat ik dat even wel werd!

Tussen komodovaranen wandelen

Op Rinca Island en Komodo Island kun je doodleuk tussen de grootste reptielen ter wereld wandelen: komodovaranen. Ze worden tot wel drie meter groot en door hun gif kan een beet wel eens fataal zijn. Ze peuzelen zonder probleem een paard of hert op. Veel mensen vinden het maar saai ze daar te zien liggen als tamzakken. Maar eens ik de details wist over dit dier was ik maar al te blij dat het een bende couch potatoes waren.

Kelimutu Lakes

Hier kon ik wel uren mijn ogen uitkijken door al die kleuren en de uniekheid ervan. Eenmaal boven kijk je uit op drie kratermeren die elk een verschillende kleur hebben. De diepe kleuren hebben ze te danken aan chemische natuurlijke reacties. #GottaLoveNature

Ook zin gekregen om Flores te ontdekken met eigen ogen? Of ging je er zelf al?

Xje

Wendy

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Share:
Wendy Troch
Written by Wendy Troch
31 - Ambitieus - Indonesische roots - Enthousiaste eeuwige twijfelaar Creatieveling met een full-time job in digitale marketing - Vult haar verlofdagen met reizen. Verliefd op desserts, all things aesthetic & mijn furry babies. Send me your love: wendy@shadesofghent.be