Dille & Kamille: je stapte er vast wel eens binnen in Gent voor een schattig plantje, leuke lepeltjes of een fijn cadeautje voor een housewarming. Maar deze keer zet ik de winkel in homecity Aalst in de kijker #trotseAalstenaar. Zij vieren zaterdag 7 oktober namelijk al hun 15e verjaardag, say whaaaaat?! Verwacht die dag verwennerijen à la een cadeautje voor alle klanten, proevertjes en een ‘marktje’ met streekproducten!

Ik kwam al graag in de shop, maar nu ik alleen woon, is mijn liefde voor deze winkel toch een beetje groter geworden. Alleen al de inkleding vind ik altijd zo mooi, met in de zomer de plantjes die de voorkant van de winkel sieren. Maar nu is het seizoen van de kleurrijke blaadjes, gure wind en regenjassen ingezet. Daarom heb ik een blogpost voor jullie met mijn top 5 van herfstige spulletjes, die je ongetwijfeld ook in Gent of in de webshop vindt!

1. Geurkaars Rozemarijn & Tijm

Een persoon die geurkaarsen haat, moet ik nog tegenkomen. Waarom zou je ook? Zijn deze dingen niet fantastisch? Ze zorgen voor extra gezelligheid en laten een lekker geurtje achter. De combinatie van rozemarijn en tijm trok meteen mijn aandacht. Het is de eerste keer dat ik deze in geurkaars-vorm tegenkwam. Het zijn twee geuren die mij instant doen denken aan de Provence, deze kaars moet ik echt in huis hebben!

2. Boek: Wonderplants

Het einde van de zomer betekent niet per se dat je al je plantjes vaarwel moet zeggen! Gezellig tuinieren zit er minder in, maar haal gewoon de natuur in huis. Het is ook perfect om je lucht te zuiveren en om je interieur levendiger te maken. Weet je niet goed hoe je dat combineert in je interieur en welke plantjes je moet kiezen? Dan is dit boek zeker een handig hebbeding! Oh, en boeken geven je interieur ook meer pit. Win-win dus :p

3. Soeppan

Als het buiten koud is warm ik mij binnen heel graag op aan een lekkere tas soep. Er is niets heerlijker dan een warme kom tomatensoep met balletjes, mmm! Ik maakte nog nooit zelf soep, maar maak daar dit najaar een missie van! Deze mooie soeppan zorgt sowieso wel voor wat extra motivatie!

4. Herfstthee

Naast soep drink ik tijdens de herfst liters thee. Overdag ga ik vooral voor groene thee, maar ’s avonds heb ik liever iets verrassender. Deze melange is er eentje met zoete stukjes appel, kaneel en een vleugje vanille. Oh kaneel, nu al zin om deze zwarte thee te proeven!

5. Plaid

Voor mij betekent de herfst vooral cocoonen in de zetel en zo min mogelijk de regen trotseren. Een kopje thee, een hartverwarmende film én genesteld onder een plaid natuurlijk. Dit dekentje in herfstkleur lijkt mij hiervoor pérfect!

PSSST!

Al helemaal zin gekregen in de herfst? Op mijn Instagrampagina vind je deze avond een wedstrijd om een herfstpakket te winnen van Dille & Kamille 😉 Wie zegt dat de herfst niet leuk kan zijn?

Wat is jouw ultieme herfst item?

Xje,

Wendy

Share:
Wendy Troch
Written by Wendy Troch
31 - Ambitieus - Indonesische roots - Enthousiaste eeuwige twijfelaar Creatieveling met een full-time job in digitale marketing - Vult haar verlofdagen met reizen. Verliefd op desserts, all things aesthetic & mijn furry babies. Send me your love: wendy@shadesofghent.be