Weer een stukje huis dat afgewerkt is, waardoor het weer meer ons unieke stekje wordt 😀 Deze keer was het ons bureau-hoekje die een mini make-over kreeg. De muur werd aangepakt en kreeg een nieuwe look dankzij Desenio posters. Benieuwd naar het resultaat en hoe het er eerst uitzag? Lees snel verder!

De basis: de muur aanpakken

In het midden zat er vroeger een haard. Deze werd weggepakt en over de schouw hing er behang. Ons eerste idee was om de lelijke en gelige plek weg te schilderen (je ziet ze juist boven de kader). Maar toen we eraan begonnen, beseften we ook dat de textuur van het behang de muur geen goed deed. Het eerste plan was om over dit middenstuk heen te plamuren, maar dat bleek not the way to go want er kwam spontaan behangpapier los. Tijd voor plan B dus; het behangpapier ging helemaal weg en hij pleisterde het stukje muur opnieuw met waterdichte pleister. Om af te werken kwam er een laagje primer en kreeg de hele muur een vers laagje witte verf.

P.S.: hulp nodig bij kleine (of grote) renovatiewerken? Hij doet dit niet enkel thuis, maar ook professioneel 😉

Vintage interieur make over
Vintage interieur make-over

Tijd om de muur aan te kleden!

Mijn favoriete fase: inkleding! Ik vind het heerlijk om kaalheid weg te nemen en in te ruilen voor sfeer. Het is voor mij echt superbelangrijk dat je ons als koppel ook herkent in onze woning en dat ons huis geen kopie lijkt van een ander huis. Uniekheid staat bovenaan ons lijstje!

De muur was gefikst, dus het was tijd om ze extra in de verf te zetten. We gingen voor een fotocollage van abstracte posters, gemixt met een eigen tekening en eigen foto’s. In samenwerking met Desenio mochten we op hun webshop enkele exemplaren kiezen. We kozen de eiken kaders, in verschillende groottes. Wat ik ook superhandig vond, was dat je op voorhand kon simuleren hoe de kaders er samen uit zien.

Onze gekozen posters:

  • List of good things
  • List of nice sounds
  • & Black Marble
  • Figuratone 1
  • And then we met – Personaliseerbaar
  • Panther lines
Desenio posters

Onze ervaring met Desenio

De bestelling was er snel en kwam ook heelhuids aan. De posters zaten netjes verpakt en waren goed beschermd. Ook vond ik het op vlak van prijs betaalbaar! Zo heb je al posters van 21×30 voor € 4.95. Je vindt er ook andere toffe accessoires zoals fotoplankjes, klemmen, washitape,…

Eiken lijsten van Desenio
Desenio posters abstract

Het resultaat

We zijn echt superblij met het resultaat! Alles past perfect bij elkaar en de plantenhangers die er al hingen integreerden we ook in de compositie, wat niet ons aanvankelijke plan was. Wees dus zeker niet bang om af te stappen van je eerste ontwerp en sla aan het puzzelen!

Desenio posters - Straff Design
Desenio posters - Straff Design

Details

Desenio posters - Straff Design
Personaliseerbare poster
Desenio posters - Straff Design
Rechts exemplaar: eigen tekening
Tweedehands - Instagrammar boekjes

Zin in meer interieur?

Xje

Wendy

Share:
Wendy Troch
Written by Wendy Troch
31 - Ambitieus - Indonesische roots - Enthousiaste eeuwige twijfelaar Creatieveling met een full-time job in digitale marketing - Vult haar verlofdagen met reizen. Verliefd op desserts, all things aesthetic & mijn furry babies. Send me your love: wendy@shadesofghent.be