Je interieur is meestal een reflectie van hoe je zelf bent. Een beetje zoals dat gaat met je kleren! En zoals je wel weet kunnen soms de kleinste dingen je kledingstijl of in dit geval je huis een heel andere touch geven. Hanne en ik kozen ervoor onze ramen op te smukken met raamsverduistering van Inside Blinds. We showen in deze blogpost dus met plezier de kleine make-over van onze woonruimte!

Weg met de klassieke gordijnen

Mijn vriend en ik kozen een tijd terug voor simpele witte gordijnen. Dat bleek later een slechte keuze, zeker met vier katten die overal een tapijt van haar achterlaten. Je raadt het al, hier en daar vind je donkere harige plekken op de gordijnen.

Verder zijn zo’n witte gordijnen zoals wij hadden redelijk braafjes en klassiek. Ze zijn dus niet erg speciaal, waar ik wel van hou in een interieur.


Hip met witte jaloezieën

En dan nu le moment sûprème! Wij vervingen onze witte klassieke gordijnen door jaloezieën. En ik ben in de wolken! Het staat veel netter en geeft ons interieur meteen een frissere en hippere look. Geen plekken meer bedolven onder het haar van de katten. Oké ja, onze stoutste kat Elsa grijpt al eens naar de koordjes maar het zorgt niet voor ongelukjes.

Het beste  is dat je perfect de lichtinval kunt regelen. Als de zon schijnt bekom je een mooi schaduwspel die zich neervleit in onze woonkamer! Eens de nacht valt en je helemaal geen pottenkijkers meer wilt sla je de latjes gewoon helemaal omlaag en kan er echt niemand meer binnenkijken. En zelfs al sla je ze niet helemaal naar beneden kunnen ze niet echt veel zien. Ik denk niet dat ik nog iets anders zou kiezen!Scandinavisch wit

Onze living heeft een Scandinavische look, met veel grote ramen en een licht interieur. Die grote ramen zonder gordijnen heb ik altijd erg mooi gevonden, maar ze zorgden er wel voor dat ik steeds moest opletten hoe ik door onze living wandelde (lees: ik kon niet poedelnaakt paraderen of mijn coolste dansmoves showen zonder dat de hele buurt me zag).

Daarnaast vond ik het licht ook vaak nogal fel én was het in de zomer een echte sauna aan mijn bureau, die net achter de hoek in onze living staat. Een oplossing waarbij ik het licht volledig kan toelaten in onze ruimte of net wat kan afsluiten, is dus waar ik naar op zoek ging.

Licht & rust

En die oplossing, die vond ik in vouwgordijnen! Die kan ik makkelijk een stukje naar boven doen zodat het zonlicht mooi binnenvalt maar houden ook het licht (en de warmte) een stukje tegen.

Toen Inside Blinds onze ramen kwam opmeten, wist ik eigenlijk nog steeds niet helemaal waar ik naar op zoek was. Ik vind het erg belangrijk om rust in huis te hebben, dus voor een felle kleur wilde ik alleszins niet gaan. Licht blijft ook een echte must voor mij, dus de stof mocht niet te verduisterend zijn.

De dame van Inside Blinds gaf me erg goed advies. Een off-white kleur zou volgens haar het mooiste staan, in polyester die een linnenlook had. Ik heb weinig (oké, geen) kennis van vouwgordijnen, dus ik vertrouwde op haar oordeel. Dat ze blijkbaar heel makkelijk in onderhoud zijn en gewoon in de wasmachine kunnen, is natuurlijk mooi meegenomen.

En wat was ik blij toen Inside Blinds de vouwgordijnen kwam plaatsen! Dat ze zo mooi zouden zijn en onze living zo gezellig zouden maken, dat had ik zelfs niet durven dromen. Ik vind de vouwgordijnen prachtig. Ze maken het licht een pak minder fel en hard doordat ze het licht zo mooi verspreiden.  Ik vind onze ruimte meteen een stuk meer aangekleed.

De foto’s doen onze mooie vouwgordijnen jammer genoeg echt geen eer aan. Ik wilde jullie graag tonen hoe mooi de gordijnen het licht verspreiden, maar dat liet mijn camera helaas niet toe.  Feel free om ze eens in het echt te komen bewonderen 😉

Hou jij ook van zoveel licht in je interieur? Wat voor gordijnen hangen er bij jou thuis?

Liefs,

Wendy & Hanne

Save

Save

Save

Share: