’t Is gebeurd: ik studeer niet meer in Gent. Maar met een schakelprogramma naar een master Meertalige Professionele Communicatie aan Uantwerpen (jee, een hele mond vol), heb ik helemaal mijn ding gevonden. Studeren in Antwerpen betekent ook op kot in Antwerpen, want om te pendelen is Deinze net even te ver. Best triest, want ook mijn vrienden en lieve familie zijn nu erg ver. Máár verhuizen betekent ook: nieuwe spulletjes en de boel volledig naar mijn eigen zin aankleden. Enkele weken geleden bezocht ik samen met Wendy Roomin Gent, waar ik alvast heel wat inspiratie opdeed, die ik graag met jullie deel!

3-roomin-gent-hr-41

 

Plantjes plantjes plantjes

Iets wat zeker niet mag ontbreken voor mij: hier en daar wat groen. Het brengt meteen wat leven in huis én vult de lege vensterbanken op. Zelfs in de badkamer of naast het bed kan het perfect.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

Zithoek gemaakt uit paletjes

Helemaal boven aan mijn interieurverlanglijstje staat een zitbank gemaakt uit paletjes: lekker budgetproof en volledig trendy als ik pinterest mag geloven.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Deze gezellige bank zagen we passeren bij Roomin en ie bewijst meteen dat een rugleuning niet nodig is. Enkele kussens en klaar. 

 

Niet álles in het wit

Deze prachtige muur zag ik in een van de slaapkamers bij Roomin. De muur is aangekleed met natuurpleister van HUUS, een Gents (juhj!) bedrijf dat werkt met natuurlijke materialen, zoals leem en kalkpleister. Niet dat ik de muren van mijn kot onder handen zal nemen, maar het warme effect van zo’n donkere muur is een van de eerste dingen die ik onthouden heb!

2-roomin-gent-hr-20

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Ondertussen heb ik al twee nachtjes in mijn nieuwe stek achter de rug en begint mijn interieur vorm te krijgen. Toch is het bijlange niet ‘af’. Zo zoek ik nog een fijne manier om foto’s op te hangen, zonder al te veel gaten te boren, en ben ik op zoek naar leuke kussens voor mijn ‘paletbank’. Maar hé, home wasn’t built in a day! 😉

1-img_9779

Ook benieuwd geworden wat interieurvormgever Bart Degryse van dit Gentse herenhuis maakte? Roomin is er nog tot 18 december in de Kasteellaan 495 (vlakbij station Gent Dampoort), je kunt er wekelijks van donderdag tot zondag gaan rondsnuisteren.

 

Tot de volgende!

x Layla

Save

Save

Share:
Layla
Written by Layla
Hi! Sinds kort huur ik samen met mijn vriend ons eerste appartementje, in het schone Gent! Vandaar pendel ik naar Antwerpen, waar ik een master volg. Verder ben ik gefascineerd door tekst op alle manieren, kritisch en nieuwsgierig. In combinatie met koffie, taart of sushi minder kwetsbaar. - Layla