decorative baby mobile with soft stars and balls

Als je ‘t ons vraagt is er niks zo leuk als de kinderkamer inrichten. Het is dé kamer bij uitstek waar je je creativiteit de vrije loop kan laten gaan. Is je kindje wat ouder, dan kunnen jullie samen een thema of leuke kleurtjes kiezen. Maar alles begint natuurlijk bij de inrichting van een mooi plekje voor je baby, een van de leukste dingen om te doen tijdens de zwangerschap. In dit artikel vind je dan ook heel wat tips en inspiratie.

Wat is je budget?

Je kan de zotste ideeën in je hoofd hebben, maar aangezien de komst van een baby sowieso al veel kosten met zich meebrengt, is het geen slecht idee om na te denken over een budget voor de kinderkamer. Hoeveel geld wil je hieraan uitgeven? Je kan het zo duur maken als je wil, maar dat hoeft niet. Heb je al aan tweedehandsmeubeltjes gedacht? Deze zijn niet alleen goedkoper, maar ook een duurzame keuze. Zeker voor een babybedje is dit een goede tip, aangezien de meeste baby’s snel uit zo’n bedje groeien. Ook op raamdecoratie kan je besparen door vitrages kant en klaar te kiezen. Die zijn een stuk goedkoper dan op maat gemaakte raamdecoratie.

Welke meubels heb je nodig?

De eerste weken zal je baby vooral bij jou op de kamer slapen, in een wiegje of in een co-sleeper, maar na een tijdje kan je je kleintje wel op zijn of haar eigen kamertje leggen voor bijvoorbeeld de middagdut. Dan is een bedje dus onmisbaar. Denk ook aan een kast en/of commode om de kleertjes weg te bergen. Bovenop de commode kan je je kindje makkelijk aankleden of verversen, dus vergeet zeker geen verversmatras er bovenop te leggen. Iets wat veel mensen vergeten, maar wat echt een aanrader is: een comfortabele stoel. Een fauteuil of een schommelstoel komt goed van pas als je kleintje ‘s nachts wakker wordt voor wat melk of borstvoeding. Tot slot raden we je aan om goede, verduisterende gordijnen aan te schaffen om zo de optimale slaapomgeving voor je kleintje te creëren. Is het interieur eerder wit of beige, dan kan je perfect voor witte gordijnen kiezen, maar zorg er dan wel voor dat ze goed gevoerd zijn of een verduisterende functie hebben.

Vergeet de accessoires niet

Nu de muren geverfd zijn en alle meubels in elkaar staan, is het kamertje klaar. Of toch niet? Vergeet de accessoires niet, zoals een zachte mat. Deze straalt warmte uit, maar is ook fijn om met je kleintje op te zitten en extra zacht wanneer hij of zij begint te kruipen. Perfect voor wat quality time!

Meer interieur blogs lezen?

Disclaimer: deze blogpost bevat een samenwerking.

Share: