Aankleden is een van mijn favoriete bezigheden. Mezelf en mijn vriendje aankleden doe ik heel graag. Hiermee bedoel ik niet letterlijk aankleden, maar stylen. Ook mijn interieur aankleden is iets waar ik heel graag mee bezig ben. Doordat mijn vriendje een huis heeft gekocht en het de bedoeling is dat ik later officieel bij hem intrek mag ik het huis inrichten. Yay! Nooit gedacht dat ik er al zo vroeg mee bezig zou zijn.

In deze post vertel ik hoe je met nieuwe kussenhoezen je zetel een compleet nieuwe look geeft. We kregen deze zetel van Bram’s papa, maar de kleuren van de kussens pasten niet in het kleurenpalet dat ik al had uitgedacht. Nu met de komst van H&M Home was het eindelijk het moment voor nieuwe kussenhoesjes die niet te duur waren. Er liggen acht grote kussens en drie kleinere dus als ik die allemaal van een nieuwe hoes moet voorzien, kom ik met kussenhoezen van de Zara Home aan een te hoge prijs.

Voor

Hierboven zie je de zetel in oorspronkelijke staat. Ik wou werken met de hoofdkleuren donkergroen, lichtbeige, zwart en wit met daarbovenop opvallende accenten in het roze en goud. Als je het zo ziet, heeft het wel iets in combinatie met de muur, maar als je de woonkamer in zijn geheel ziet is het iets te veel van het goede. Te veel kleur in een niet zo grote ruimte maakt je huis optisch kleiner. De combinatie rood en groen doen me ook denken aan Kerstmis dus buiten de kerstperiode vind ik deze combinatie not done.

De zetel zelf heb ik bedekt met fleecedekentjes en de zetel past nu meer bij de rest van het huis. (Oh en ja, daar links zie je inderdaad mijn kat!) Het geheel is nu minder druk. Al de kussentjes kocht ik bij H&M Home in Gent. De kleintjes waren 3,99 euro en de grote 4,99 euro. Ik koos ervoor om de goedkoopste te nemen aangezien ik er veel nodig had in een keer. Voor die prijs vind ik dat ze er echt kwalitatief uitzien. Je hebt er ook van 50×50 cm voor 9,99 euro en 14,99 euro.

Detail


Hier heb ik twee prints bij elkaar gezet om het iets speelser te maken. De effen witte kussens heb ik erbij gedaan zodat het niet te druk wordt. Wel opletten als je prints gaat mixen want niet alles gaat mooi bij elkaar! Ik heb ook heel lang getwijfeld of de prints wel bij elkaar pasten, maar ben uiteindelijk heel blij met het resultaat!

Wat vind jij van de make-over?

Meer over interieur lezen?

Xjes Wendy

Share:
Wendy Troch
Written by Wendy Troch
31 - Ambitieus - Indonesische roots - Enthousiaste eeuwige twijfelaar Creatieveling met een full-time job in digitale marketing - Vult haar verlofdagen met reizen. Verliefd op desserts, all things aesthetic & mijn furry babies. Send me your love: wendy@shadesofghent.be