Een tijdje terug vertelde ik jullie al over de leuke ‘We Are Colour’ workshop waarvoor ik werd uitgenodigd door Boss Paints en Colora. Sindsdien is er een heleboel gebeurd in ons appartement. Zo kreeg ik een uitgebreid kleuradvies van Colora Deinze en schilderden we ook ons appartement. De voor én na van onze living toon ik jullie vandaag.

Kleuradvies Colora Deinze

Begin juli vroeg Colora me of ik interesse had in een uitgebreider kleuradvies, naar aanleiding van de workshop die ik eerder volgde. Het leek me erg interessant, en dus legde ik een afspraak vast bij Colora Deinze. Het hele kleuradvies was ontzettend interessant en leerrijk én het werd op beeld vastgelegd. Kijk je even mee naar hoe ons appartement er voor de schilderwerken uitzag?

Zoals ik in het filmpje vertel, was ik vooral op zoek naar een scheiding tussen onze keuken en onze living. Hoewel ik erg hou van de open loft-stijl van ons appartement, vond ik het allemaal wel érg wit en wilde ik het wat gezelliger, vooral in de living. In de workshop maakte ik al een moodboard waar vooral donkerblauwe, roze en kopertinten in voor kwamen. Ingrid hield hier rekening mee, en samen gingen we op zoek naar de mooiste kleuren voor ons appartement.

Make-over van onze living

En toen was het zover. Mijn vriend en ik beslisten de definitieve kleuren, prikten een datum om te schilderen en haalden alle benodigdheden op bij Colora Deinze. Tijd om in actie te schieten!

Zoals Ingrid in het filmpje vertelt, is het interessant om ons appartement in te delen aan de hand van een kleurvlak. Bijgevolg schilderden we een stuk van de witte muur in een donkerblauwe kleur, en lieten we langs weerskanten witruimte. Door de muur niet gewoon in twee te delen maar echt te werken met een vlak krijg je het gevoel van een aparte zone.
Wij kozen voor de donkerblauwe kleur WE M119 Blue Purse

WE M119 Blue Purse Colora

Wat heel belangrijk is bij het schilderen van zo’n kleurvlak, is dat de lijnen mooi recht zijn én dat ze heel netjes geschilderd zijn. Daarom werkten wij met een Bostokit, een overschilderbare afdichtingskit op basis van acrylaat. Nadat we de muur recht hadden afgeplakt, gingen we nog eens over de plakband met dit acrylaat. Het zorgt ervoor dat alle ‘gaatjes’ gedicht zijn, waardoor er nergens verf tussen kan en je een superfijne lijn krijgt. Klinkt moeilijk, werken met zo’n Bostokit? Is het niet! Wij zijn super tevreden over het resultaat.

Op het wandvolume, de muur waar onze tv staat, verkozen we een rustige, gezellige tint. Mijn vriend was niet meteen overtuigd van de rozige kleur en was bang dat ik er een barbiehuis van zou maken, maar uiteindelijk was ook hij enthousiast. We schilderden het hele wandvolume, dus zowel de zijmuren als de langere muur in de kleur M104 Oldtimer Beige. Een beige, rozige tint die erg veel rust uitstraalt.

Een belangrijk side-note is dat de kleur van de lampen boven je muur erg veel verschil kunnen maken. Toen we de muur schilderden was het buiten al donker, en ik schrok eerst heel erg van de beige/bruine tint. Toen ik de volgende dag in natuurlijk daglicht keek, vond ik de kleur veel mooier. We ontdekten dat dit door onze gelige spots kwam, want met een wittere spot oogt de kleur een pak roziger.

M104 Oldtimer Beige Colora

Ik probeer nog steeds vast te houden aan het moodboard dat ik in de workshop maakte. Ook op vlak van interieur probeer ik telkens te kiezen voor materialen zoals hout en koper in verschillende accessoires. Ik ben bijvoorbeeld nog op zoek naar leuke blauwe kussentjes die de groene exemplaren kunnen vervangen, maar tot nu toe ben ik die nog niet tegengekomen. Ook wat natuur in huis vind ik erg belangrijk. Een bos bloemen of een mooie plant fleuren het huis meteen op en kunnen me zo gelukkig maken.

Moodboard Colora

Als laatste wil ik graag meegeven dat ik oprecht heel erg tevreden was over de verf van Colora en Boss Paints. Twee lagen waren zeker voldoende, de verf dekte heel goed én smeerde makkelijk uit. Ik had nog nooit een appartement ingericht of geschilderd, ik vond het dus erg fijn dat Colora Deinze zo’n goed advies kon geven. Ik ben fan!

En oh ja, het schilderen heeft helaas niet geholpen om ons wat vaker aan de keukentafel te krijgen. We eten nog steeds in de zetel ?


Wat vind je van de make-over van onze living? Geslaagd, of was je meer fan van een volledig witte look?

Xx

Hanne

Share:
Hanne
Written by Hanne
Hoi! Ik ben Hanne. Catlover - dansgrage levensgenieter - foodie.