Masai Mara

Mijn man & ik trokken in 2021 naar Kenia om er vooral wildlife te spotten. Wat hebben we onze ogen uitgekeken! Leeuwen, olifanten, giraffen en prachtige vergezichten, Kenia was prachtig! Wildlife spotten doe je uiteraard via een safari. Bij een safari dacht ik vroeger altijd meteen aan zo’n toffe jeep, maar Charlie’s Travels stelde een reis samen vol verschillende soorten safari’s en we vonden het ge-wel-dig.

Verschillende soorten safari in Kenia

1. Met een busje of jeep

Mocht je denken dat je standaard in een keicoole jeep zit tijdens een safari, dan ga ik je moeten teleurstellen.. We waren zelf ook lichtjes teleurgesteld toen we zagen dat het een busje was en geen jeep, maar achteraf waren we blij dat we ingeboet hebben op het soort transport en in de plaats daarvan wél een privéchauffeur hadden. Kies je een privéchauffeur dan betaal je namelijk voor elk plekje in de auto. Wil je hierop besparen? Dan kan je kiezen om je busje of jeep te delen met andere reizigers, maar dat lieten we bewust aan ons voorbij gaan omdat we al allerlei doemscenario’s voor ons zagen :p Wie weet zaten we samen met vogelliefhebbers die geen interesse hadden in leeuwen of zaten we opgescheept met luidruchtige mensen.

Wij hadden maar een dag en half in Masai Mara dus we wilden graag zoveel mogelijk dieren spotten, maar heb jij meerdere dagen of heb jij het geluk om op dag 1 al de volledige Big Five te ontmoeten? Overweeg dan eens om aan je chauffeur te vragen of hij kan rondcruisen zonder radio communicatie. Zo ontdek je misschien plekjes en dieren waar niet nog vijf andere busjes rond staan en is alles veel gemoedelijker en racet je chauffeur niet bij elk nieuwtje van een collega naar een andere plek.

Masai Mara

2. De fiets

Ons bezoek in Hell’s Gate deden wij met de fiets! Supertof voorstel van Charlie’s Travels en we hadden ook geen idee dat dit een mogelijkheid was. Die dag gingen we vroeg uit de veren, want het beloofde snel heel warm te worden. Op die manier konden we het grootste deel van onze fietstocht doen voor de zon op haar warmst stond. Ik vond het zo’n mooie ervaring, hoeveel mensen kunnen er nu zeggen dat je gefietst hebt tussen de giraffen?!

3. Motor

Een andere soort safari die we deden in Amboseli, was er eentje op de motor. Twee hele fijne mannen haalden ons op en ze namen ons mee op sleeptouw door Amboseli. Ook achterop de motor vond ik het geweldig om me tussen de wilde dieren te begeven! Ik was wel een beetje bang dat het lawaai van de motor de dieren zou afschrikken maar dat was niet zo. Onze gidsen gingen met respect om met de beesten en hielden steeds een veilige afstand. Amboseli staat vooral bekend om de olifanten. Een kudde olifanten hebben we tijdens onze motorrit niet gezien, maar wel enkelingen. Waarschijnlijk mannelijke olifanten die verstoten werden door hun familie, zielig hè? Blijkbaar worden mannelijke olifanten uit de kudde verbannen eens ze oud genoeg zijn.

Amboseli Kenia

4. Boot

Wie graag nijlpaarden, vogels en aapjes spot, houdt best ook een safari per boot in gedachten. Wij deden dit op Lake Oloiden (naast Lake Naivasha). Je spot hier de mooiste vogels, dus vergeet zeker je verrekijker niet. Op Lake Oloiden kan je ook van ver kennis met enkele nijlpaardfamilies. Nijlpaarden in hun natuurlijke habitat zien, is niet iets wat ik meteen zal vergeten. Mijn schattige beeld van nijlpaarden is sindsdien wel gekeerd. In het echt vind ik ze heel erg fascinerend, maar vooral ook eng… Naar ’t schijnt zwemmen deze dieren ook crazy snel, dus kom zeker niet te dicht!

Lake Oloiden safari
Lake Oloiden

Meer lezen over Kenia?

Share:
Wendy Troch
Written by Wendy Troch
31 - Ambitieus - Indonesische roots - Enthousiaste eeuwige twijfelaar Creatieveling met een full-time job in digitale marketing - Vult haar verlofdagen met reizen. Verliefd op desserts, all things aesthetic & mijn furry babies. Send me your love: wendy@shadesofghent.be