Belgische webshops

Miss Rona, ofte het coronavirus, wordt door niemand graag gezien maar behalve de algemene gezondheid gaat ook onze economie gebukt onder zware gevolgen. Het is nu meer dan ooit nodig dat we met z’n allen meer de Belgische en lokale winkeltjes opzoeken. Zo heb je ook een excuus om toe te geven aan je shopdrang! Het kan knap lastig worden om door het bos de bomen nog te zien, maar wij lijstten hieronder onze favoriete Belgische webshops op 😉

Tess VS (Mechelen)

Tijdens een dagje Mechelen wandelde ik (Louise) samen met wat vriendinnen in De Vleeshalle. Daar ontdekten we het leuke winkeltje Tess VS. We waren allemaal meteen verliefd op alle leuke interieurspulletjes, kledingstukken en juweeltjes. Ik volg sindsdien de winkel ook op Instagram en bekijk regelmatig haar webshop. Ik raad je zeker aan om het zelfde te doen!


Wendy’s favoriete Belgische webshops

Anna Rosa Moschouti (Antwerpen)

Ik ontdekte deze Belgische juwelenwinkel via Nanja Massy en was meteen verliefd! De winkel is een concept gecreëerd door een achitecte met een hart voor duurzaamheid. Haar designs zijn stuk voor stuk gemaakt met materiaal ontgonnen op een verantwoorde manier. Ik kocht in een soldenperiode alvast een gouden armbandje en ben er nog steeds heel blij mee!

Clo’sis (Aalter)

Toen ik verhuisde van Gent naar Aalter was ik een beetje bang dat er geen hippe winkeltjes te vinden zouden zijn in Aalter. Maar eerder dit jaar ontdekte ik dit toffe kledingwinkeltje, Clo’sis, opgestart door twee zussen. Je vindt er kleding, schoenen en hippe accessoires. Ook de prijs-kwaliteit verhouding zit supergoed. Afgelopen zomer kocht ik er sandaaltjes van ICHI. Die gingen dus meteen mee tijdens mijn reis naar Italië ☺️

Jérôme (Aalst)

Nog een pareltje binnen de toffe kleine kledingwinkeltjes; Jérôme. Ze hebben een winkeltje in Aalst, maar ook eentje in Ternat. Ook hier vind je hippe outfits, accessoires en mooie handtasjes. Dit winkeltje is zeker een van de leukere winkeltjes in Aalst! Ook de prijs zit hier zeer goed! Niet cheap, maar ook niet onbetaalbaar! Laatst kocht ik er een superleuk jurkje en een kostuumsetje, waarvan ik hieronder de broek draag. Eindelijk een kostuum die mij goed zat! De meeste kostuums hebben namelijk broeken met smalle pijpen waardoor die nooit goed zaten aan mijn achterwerk of mijn kuiten. :p

Koffie- en theewinkel Or (Aalst + Gent)

Wanneer Bram en ik in het centrum van Aalst moeten zijn voor familie & vrienden stoppen we bijna altijd in dit koffiewinkeltje voor nieuwe verse koffie. Het winkeltje ruikt echt hémels. In Gent is er geen winkeltje, maar je kan hun koffie wel in de koffiebar in Dok Noord kopen. Bram en ik hebben ondertussen al meerdere koffiemerken geprobeerd, maar onze lievelingskoffie blijft toch die van Or! Ze malen de koffie ook altijd naar je zetmethode. Wij laten hem altijd malen voor Bialetti of French press, superhandig! Door corona komen we helaas niet veel meer in het centrum van Aalst of Gent, dus ik was superblij toen ze een webshop bleken te hebben!

Koffie- en theewinkel Or

Goûts et Couleurs (Brugge)

Deze ontdekte ik onlangs op Instagram! Goûts & Couleurs is een tof interieurwinkeltje met toffe eyecatchers voor in huis maar ook grotere stukken. En voor wie geen zin heeft in DIY’en… Ze hebben ook de twisted candles te koop staan in de webshop!

Gedroogde bloemen (Regio West-Vlaanderen)

Damme Florals (Gits)

Ik heb hier nog niets gekocht, maar ben echt een fan van hun gedroogde boeketjes! Daarnaast vind je ook fancy vaasjes en de trending twisted candles!

Tabula Rosa (Menen)

Hier vind je ook de prachtigste boeketjes met gedroogde bloemen! Ze hebben een fysieke winkel in Menen, maar je kan ook online een bloemenabonnement bestellen. Elke eerste zaterdag kan je die boeketjes laten leveren in regio Menen, Kortrijk & Roeselare.

Nog meer local love? Of op zoek naar doe-tips tijdens deze lockdown 2.0?


Ken jij ook enkele leuke Belgische webshops?

xxx

Louise & Wendy

Share: