Hééééél lang geleden begon ik met het neerpennen van kleine gelukjes, want wat is er nu zaliger dan eventjes stil staan bij wat je gelukkig maakt? Ellenlange lijsten schreef ik neer op Netlog en later ook op Facebook. Nu is de website aan de beurt!

Je kent wellicht het boek ‘Le petit Prince‘ en moest het waarschijnlijk ook (tegen je zin) lezen voor de Franse les in het middelbaar. Jaren later zag ik dat een grown-up hem aanraadde, dus besloot ik het opnieuw te lezen in het Nederlands. Volgens mij zou elke volwassene het boek eens (opnieuw) moeten lezen! Het lijkt een kinderboek, maar zit eigenlijk volop morele lessen waar volwassenen veel te weinig bij stilstaan. Als volwassene raast je tijd voorbij en hebben we het allemaal druk, maar we vergeten soms te ademen en te genieten van de kleine dingen.

De lucht uit noppenfolie pitsen

Een van die kleine dingen die mijn leven net iets leuker maakt, noppenfolie. Oh, wat is het zalig om te zien dat iets in noppenfolie verpakt zit. Het bezorgt mij altijd enkele minuten bezigheidstherapie. Een voor een knijp ik ze kapot om vervolgens dat heerlijk knappend geluidje te horen.

Noppenfolie

Een hele dag rondlopen in mijn onesie

Wat ik zo hard mis aan mijn studentenleven en tegenwoordig te weinig doe, is luieren. Een hele dag rondslenteren in huis, brainless tv-kijken of in een tijdschrift bladeren, hemels. Deze onesie kreeg ik toegestuurd van Onesieful en is niet normaal zacht! Dé ideale combinatie voor een zondagje niksen en genieten 😉

Onesieful

Mij laten afleiden door een fotoalbum

Niksen is véél leuker, maar het poetswerk moet ook gebeuren en regelmatig laat ik me afleiden door één van mijn boeken of fotoalbums. Vooral bij het afstoffen van onze fotoalbums vind ik het zalig om door onze foto’s te bladeren en terug te kijken naar mooie herinneringen.

Fotofabriek.nl

Mijn hond zien ‘lachen’

Volgens mij was Pollo in een vorig leven een fotomodel want hij staat zoooo goed op de foto. Of misschien ben ik gewoon verblind door liefde… We haalden hem afgelopen zomer uit het dierenasiel en zouden hem niet meer kunnen missen. Het is een schat van een hond en wandelingen zijn plots véél leuker geworden met hem erbij. Ik weet niet of honden kunnen lachen zoals mensen dat doen, maar als hij zo’n gek gezicht trekt zoals hieronder warm ik helemaal op vanbinnen.

Pollo Berner Sennenhond

De geur van een dampend kopje koffie

Wist je dat geuren onze sterkste herinneringen zijn? Dikwijls koppel je geuren aan gebeurtenissen die je een lach schenken of waar je liever niet aan terugdenkt. Voor mij is koffie all things nice; de geur van koffie die binnendrong aan de ontbijttafel toen ik nog in het ouderlijk huis verbleef, een terugblik naar mijn lievelingslessen in het middelbaar waarbij de leerkracht elke ochtend voorbij stoof met een vers kopje, de ontelbare bezoekjes aan koffiebars in Gent toen ik de stad ook mijn woonplaats mocht noemen en nog zoveel meer.

Het Moment Gent

In een vers gedekt bed neerploffen

Je bed verversen stel je waarschijnlijk zo lang mogelijk uit, maar zeg nu zelf, is het niet heerlijk om te cocoonen in verse lakens? Ze ruiken zo fris, voelen ‘nieuw’ aan en brengen je zo naar dromenland. I love it!

Auping bedovertrek

En jij? Sta jij genoeg stil bij de kleine dingen in het leven, het klein geluk?

Xje

Wendy

Disclaimer: Deze blogpost bevat producten die we vrijblijvend ontvangen hebben.
Dat beïnvloedt onze mening niet, onze artikels blijven steeds eerlijk en oprecht 😉

Share:
Wendy Troch
Written by Wendy Troch
31 - Ambitieus - Indonesische roots - Enthousiaste eeuwige twijfelaar Creatieveling met een full-time job in digitale marketing - Vult haar verlofdagen met reizen. Verliefd op desserts, all things aesthetic & mijn furry babies. Send me your love: wendy@shadesofghent.be