Nieuwjaar betekent nieuwe voornemens. In het lijstje van dingen die we beter willen doen in 2016 staat bij sommigen: een gezonder lichaam en onnodige kilo’s kwijtgeraken. Zeker na al die feestmalen! SoG helpt je daar graag bij en daarom verwelkomen wij een nieuwe gastblogger, Bram.

Hij gaat op zoek naar zijn perfecte lijf en neemt jullie mee in zijn zoektocht. Hij probeert zoveel mogelijk uit zoals diëten, kuurtjes, shakes enz. en schrijft zijn bevindingen op onze blog. Maandag wordt vanaf nu MANday!


Hallo allemaal!

Mijn naam is Bram, 25 jaar, ik woon sinds 3 jaar in Gent en werk hier ook als Werfleider in een Gents bedrijf dat gespecialiseerd is in Industriële Cleaning. Ik heb 3 jaar in Aalst en 1 jaar in Gent gestudeerd. De meisjes van Shades Of Ghent hebben een plaatsje vrijgemaakt op hun blog om mijn verhaal te doen. Waarvoor dank! Zoals de titel hierboven al zegt zal ik bloggen over mijn lijdensweg naar het perfecte lichaam zonder rond de pot te draaien. Lees snel verder om te weten hoe ik dat ga doen en vooral waarom!

2016 is ondertussen een feit, tijd voor die goeie voornemens dus! De moeder der voornemens is natuurlijk afvallen, om die muffintops en bierbuikjes voorgoed uit te zwaaien. Maar Valentijn is nog niet gepasseerd en die beloftes zijn al vervangen door andere prioriteiten die wel vol te houden zijn. Besides, wie weet er nog welke voornemens jij maakte? Niemand toch?

Hoewel het een topic is dat bijna elke dag door vrouwelijke hoofden spookt (denk ik toch?) zijn ook wij, het andere geslacht, er dagelijks mee bezig. Of denken vrouwen dat mannen alleen komkommers met augurkjes vergeleken? Mis! Een man kijkt misschien wat minder in de spiegel maar als ik kijk, dan neem ik mijn vetrol stevig vast met een minachtende blik om hem daarna eens goed heen en weer te schudden.

Dagelijks is er wel ergens een kreet om het verkeerde ideaalbeeld van de vrouw aan te klagen. Maar als mijn vriendin mij verplicht om samen naar Magic Mike te kijken (aan Magic Mike XXL ben ik ontsnapt) weet ik ook dat mijn sixpack in de koelkast koel staat en zich niet boven de komkommer bevindt.

 

Magik Mike

Magic Mike en zijn kompanen hebben duidelijk niet lang op kot gezeten – Magic Mike XXL – Warner Bros.

Ben ik te dik? Nee! Maar heb ik het lijf dat ik wil? Nog meer nee…
In het middelbaar had ik een strakke sixpack. Wanneer de 23°C overschreden werd, was ik de eerste om mijn T-shirt uit te trekken op elk evenement waar dat maar een beetje oké was. Because, you know, we dem boys like to brag…

Toen kwam het kotleven en daarbij gepaard de dagelijkse pintjes, fastfood en enkel een deftige maaltijd op zondagmiddag door mama voor mijn neus geschoven. Ik werk nu 3 jaar en dat maakte het nog erger. Het zijn vaak lange dagen en mijn job brengt soms heel wat stress met zich mee. Na zo’n dagje heb je echt geen zin meer om thuis lang in de keuken te zwoegen. Veel te veel komt er een kant-en-klare ovenschotel mee. Ik maakte mezelf wijs dat twee keer frieten in een week niet ZO erg waren, dat een broodje smos gezond was en dat 3 glazen cola per dag best meeviel.

 

De tol van het studentenleven

Voor en tijdens mijn studies – Het zorgeloze kotleven had duidelijk zijn gevolgen 🙂

Tot enkele maanden terug kon ik nog leven met mijn buikje en suste ik mezelf: het is maar normaal, nu ik werk en een drukker leven heb. Maar de laatste tijd was het pita op woensdagmiddag, pasta op donderdagmiddag, frieten (incl. Bicky) op vrijdag en zaterdag McDonald’s met mijn maten. En zaterdagavond goot ik daar al gauw enkele liters pils bovenop. Ik dacht niet langer meer: “dit is niet gezond”. Het veranderde in: “Ik ben nu al zoveel bijgekomen, die extra vettigheid maakt echt niets meer uit”. Ik was aan het loslaten… Toen ik in de spiegel keek en dacht, “zo ver is het nog nooit gekomen” kwam de klik, het was NU tijd voor verandering.

Maar hoe doe je dat? Plots meer zin kweken om gezond te koken? Ga ik mijn zetel inruilen voor 3 keer per week sport? Bestel ik vanaf nu elke zaterdag een Caesar Salad in de McDo? Ofcourse not, dat is gedoemd om te falen. Ik ga voor een nieuwe levensstijl die past binnen mijn tijdsschema en binnen mijn capaciteiten zonder alle plezier te bannen!

Ik startte deze blogreeks om 2 redenen:
1. Ik schrijf hier al mijn ervaringen neer zodat jullie weten wat WEL en wat NIET werkt. Ik ga ALLES proberen: diëten, sporten, diëetpillen, maaltijdvervangers, shakes, mentale ingesteldheid met hier en daar een wetenschappelijk feitje. Ik deel ook een paar receptjes met jullie. Het zullen makkelijke klassieke maaltijden zijn, maar dan the healthy way!

2. Als ik weet dat jullie over mijn schouder meekijken, is dat voor mij een extra motivatie om door te zetten en mezelf te inspireren!

Hieronder mijn prachtige modellenfoto’s mét buikje à la Homer Simpson.

 

WEEK1

WEEK 1 – The Journey begins – 78kg – 19% Vet – Taille 98cm

 

Volgende keer lees je alles over mijn eerste week en het belooft een heel interessante te worden. Ik ga namelijk een mini-kuur volgen! “Een wadde?”. Ja, iets met maaltijden in zakjes voor een hele week.

 

Tot de volgende!

Bram

 

Share:
Gastblogger Bram
Written by Gastblogger Bram
Ik ben een 25-jarige werfleider uit Gent en de vriend van Wendy, één van de vaste blogsters op SoG. Als gastblogger doe ik mijn verhaal over mijn poging naar het "perfecte lijf". Ik geef jullie mijn ervaringen, tips en vertel jullie wat wel en niet werkte bij mij.