Hey lezers!

Ik ben terug! Missed me? Het is vier weken sinds mijn laatste post en dringend tijd om jullie een update te geven. Maart is in zicht, de zon houdt ons al wat langer gezelschap en stilaan weten we terug hoe het voelt om tijdens het daglicht buiten te vertoeven.

Nog even voor we de winterjassen weer inruilen voor t-shirts en jurkjes. Hoog tijd dus dat dat strakke lijf weer op punt staat! Gelukkig ben ik daar al even mee bezig. Minder intens dan de eerste weken, maar de harde inzet begint zijn vruchten af te werpen. En er waren natuurlijk wel wat vruchten op overschot die afgeworpen mochten worden. Remember this guy:

Start van de blog
Negen weken geleden

In de spiegel merk ik al veel veranderingen maar ook mentaal heeft alles wat teweeg gebracht. Het is vreemd om te zeggen, maar gezond leven is… een beetje verslavend! Vanaf het moment dat je merkt dat je lichaam de goeie richting uitgaat, is dat niet alleen zeer prettig maar nog eens extra motivatie om nóg beter te doen. Nog meer sport, nog minder vet eten, nog minder frisdrank, Enzovoort.

Het is wel niet altijd even prettig voor je omgeving en voor jezelf wanneer je telkens moet zeggen dat jij geen frieten zult eten, geen cola wil maar water en dat je vandaag geen alcohol wilt drinken. “Hij overdrijft weer” en “Is dat allemaal nodig, ja?”. Maar de keerzijde van de medaille is natuurlijk zoveel beter dat je dat er graag bijneemt. Maar wat heb ik nu precies allemaal uitgespookt de laatste maand?

Sport

Elke dag sporten? Bijlange niet! Samen met mijn fitnessbuddy Stephane ga ik elke dinsdag en donderdag sporten bij de Basic Fit. Nog steeds volgens het schema van Mike Chang en zijn ‘Sixpack-shortcut’-programma. Een fitnessbudddy is niet alleen leuker, maar ook goed voor je motivatie. Eens een dagje skippen zonder een week het woord “Pussy” en “Loser” naar je hoofd geslingerd te krijgen, zit er bij ons niet in. Wees gerust, we kunnen elkaar ook eens een compliment geven. Maar zorg dus voor gezelschap tijdens het sporten. Je training wordt dan al snel een ontspanning in plaats van een verplichting.

Vet

Ook al mis ik de toffe gesprekken met Nancy van de frituur op vrijdagmiddag, toch probeer ik zo’n dingen zo veel mogelijk te mijden. Maar niet helemaal! Negen weken geleden heb ik gezegd dat ik een strak lijf wil, maar niet ten koste van de deugden des levens. Nu moet ik die deugden gewoon een beetje doseren. Als ik bijvoorbeeld weet dat ik op zaterdag ga uiteten of naar een feestje ga, probeer ik op vrijdag nog iets gezonds te eten. Maar dan hou ik me de zaterdag niet in!

alice
Als we feesten doen we het goed

Suiker en carbs

Herinner je je nog wat ik vertelde over koolhydraten? Hier let ik ook zeer hard op. Ik eet tijdens de week zoveel mogelijk vlees en groenten maar weinig tot geen koolhydraatrijk voedsel zoals aardappelen, pasta of rijst. Als ik wel koolhydraten eet, is het enkel voor de middag zodat ik nog de rest van de dag mijn lichaam de tijd geef om die te verbranden. Frisdrank drink ik tijdens de week niet, tijdens het weekend weinig. In mijn koffie komt geen suiker meer en ik lees elke verpakking van wat ik eet of drink om te kijken of er niet onnodig veel suikers en vetten inzitten.

Pillen

Elke ochtend, middag en avond mijn pillen slikken, twaalf stuks per dag. Het is moeilijk om eenduidig resultaat toe te wijzen aan deze supplementen natuurlijk. Wel ben ik nu in week negen even gestopt met de supplementen om mijn lichaam geen tolerantie te laten opbouwen voor al deze stoffen.

Energie

Misschien merken jullie het al aan mijn enthousiasme in deze post, maar het gevoel van die gezonde binnenkant geeft je merkbaar meer energie tijdens de dag. Waar ik vroeger bij het thuiskomen neerplofte in de zetel, kan ik nu sneller nog een taakje opnemen en wat meer tijd in het huishouden steken zonder uitgeput in de zetel te moeten kruipen.

Poysten

Wat ik mij gisteren realiseerde tijdens het douchen: in de laatste maand heb ik geen enkele keer een puist of mee-eter in mijn gezicht gehad. Niet dat ik last had van zware acné, maar ik kon al snel eens een dikke kwakkel kweken, wat ik nu helemaal niet meer heb. Toeval?

Zoals jullie wel kunnen zien ben ik het nog niet beu. Eind maart kunnen jullie mij dan ook terug verwachten met een update. Misschien dat ik jullie dan kan trakteren op een 4-pac? Een sixpack zou te mooi zijn natuurlijk… We zullen zien!

Hieronder mijn huidige bodylook:

SAMSUNG CAMERA PICTURES
Week 9: 74,7kg Taille: 86cm

Hopelijk tot binnen een maandje!

Bram

Share:
Gastblogger Bram
Written by Gastblogger Bram
Ik ben een 25-jarige werfleider uit Gent en de vriend van Wendy, één van de vaste blogsters op SoG. Als gastblogger doe ik mijn verhaal over mijn poging naar het "perfecte lijf". Ik geef jullie mijn ervaringen, tips en vertel jullie wat wel en niet werkte bij mij.