Wij houden hier bij Shades of Ghent allemaal vrij veel van Instagram. Lekker gedachtenloos door de feed scrollen of net heel intensief op zoek gaan naar inspiratie… We hebben er alleszins met z’n allen al wat uren aan versleten. Vandaag ons favoriete accounts op een rijtje. Enjoy!

Dit zijn de must-follow accounts van de SoG’ers!

Layla’s favo Instagramaccount

Zo één account kiezen, vind ik eigenlijk heel moeilijk. Er zijn bijvoorbeeld veel bloggers die ik ook volg op Instagram, zoals Vera Camilla (veracamilla) en Dagmar Valerie (bydagmarvalerie). Ook om wat interieurinspiratie op te doen, kijk ik vaak op Instagram. Enkele favo’s daarbij zijn onlydecolove en frustilista. Maar mijn all time favourite Instagram account moet toch wel dat van Komono zijn. Simpelweg omdat ik telkens smelt als ik de foto’s zie! Misschien een vreemde keuze, want Komono is een merk van zonnebrillen en horloges, hun Instagram is dus een commercieel account. Als je het mij vraagt, pakken ze het helemaal goed aan. Rond elk item wordt telkens een volledig verschillende sfeer gecreëerd, wat mij enorm geholpen heeft om mijn eigen Komono horloge te kiezen.

Zoekresultaten van Instagram Komono

Louise’s favo Instagramaccount

Instagram is ongetwijfeld mijn favoriete medium. Zelf ben ik ook het meest actief op dit social media kanaal, aangezien ik zelf al een bijzonder lange tijd begeesterd ben door fotografie.
Mijn kernspreuk is dan ook: ‘Een foto is een gedicht zonder woorden’ en deze vind je ook terug op mijn account.

Verder ben ik zeer kritisch op vlak van kleurencomposities en originaliteit. Ondanks dat ik er zelf ook niet altijd in slaag, ben ik zeer kieskeurig op vlak van instagramaccounts en blogs. De andere SoG’ers kunnen dat waarschijnlijk beamen.

Instagram geeft ook de mogelijkheid om van je feed iets heel unieks en persoonlijk te maken. Ik hou ervan om de diversiteit in instagramstijlen te bestuderen. Instagramgebruikers maken er vaak en zeer mooi geheel van door middel van consequent foto’s te posten binnen hun stijl. Daarom ben ik zo’n fan van het instagramaccount ‘Pielaun‘. Ik ben verliefd op de charmante en prachtige foto’s van de 23-jarige Paulien . Haar feed is in mijn ogen adembenemend. De blogster is afkomsting uit Antwerpen en heeft momenteel 27.8K volgers. Ze viel me eerst op als model en pas later ontdekte ik dat ze ook blogster was. Verder volg ik de studente ook nog op snapchat: Pielaunio.
Soooo check her out, gasten.

collage-insta

Hanne’s favo Instagramaccount

Travel & Food, mijn twee grote liefdes, zijn goed vertegenwoordigd op Instagram. Het was dan ook een loodzware beslissing om één van twee te kiezen. Uiteindelijk heb ik gekozen voor de instagram van essiehealthylife. Ze woont in Breda en post foto’s van hele mooie, lekkere en vooral gezonde gerechtjes. Vaak heeft ze voor datzelfde gerecht ook een receptje gepost op haar blog. Vaak vind je zo’n foto’s en recepten enkel bij buitenlandse instagrammers/bloggers en zijn de recepten met ingrediënten die je erg moeilijk bij ons kan vinden. Dit is bij haar niet het geval, vandaar mijn liefde voor haar insta-account 🙂

Hanne

Floriane’s favo Instagramaccount

Ik ben enorm actief op Instagram en ik vind het superleuk om lekker eten of drinken te delen met mensen. Ook uitstapjes die ik maak, komen vast en zeker op Instagram terecht. Ik volg eigenlijk niet erg veel mensen, maar ik volg ze wel intensief. Mijn liefste vriendinnen van SoG mogen dan ook steevast likes van mij verwachten! Ik volg een aantal accounts over mijn idool, Michael Jackson, maar ook de foto’s van Jim Parsons (Sheldon uit The Big Bang Theory) kunnen mij zeker bekoren. Om toch binnen de bloggerswereld te blijven, koos ik voor mijn favoriete fashionista: Nicolette Mason.

Ik volg haar nu ongeveer twee jaar op Instagram. Ik kwam per toeval één van haar foto’s tegen en ik klikte er eens op, niet wetende waaraan ik me kon verwachten. Ik werd op slag verliefd op al haar prachtige foto’s. Nicolette is een columniste voor Marie Claire en ze heeft voor bepaalde merken haar eigen kledingcollectie. Daarbovenop woont ze in Los Angeles én New York City (lucky girl!). De foto’s die op haar pagina verschijnen, gaan altijd over verschillende onderwerpen en daarmee geeft ze aan hoe veelzijdig ze is. Het gaat van prachtige outfits tot gezellige plekjes in New York City.

nicomason

 

Flo’s favo Instagramaccount

Ik volg momenteel 405 accounts op instagram. Dat zijn 1/4 vrienden, 1/4 accounts van schattige hondjes (vooral mopshonden, duh), 1/4 fashion bloggers en 1/4 compositiefoto’s (deze term heb ik zelf uitgevonden). Dus een favoriet uit al die categorieën kiezen is echt moeilijk voor mij. Ik besloot toch voor de composities te gaan dan. Dat zijn Instagramfoto’s waar mensen hun outfit, of allerlei objecten samen leggen in een perfecte frame. Ik hou ervan hier naar te kijken en al die kleine hebbedingetjes te zien. Vooral omdat ik zelf niets bak van dat soort foto’s… Mijn favoriete account hierin is Thepinkdiary. Veel weet ik niet van haar, alleen dat ze een perfect oog heeft voor orde en structuur. Haar account is echt een kunstwerkje!

Zoekresultaten van Flo

 

Wendy’s favo Instagramaccount

Zelf ben ik verslaafd aan Instagram en snuister elke dag heel wat af op mijn favoriete social media kanaal. Het was dus heel moeilijk om een keuze te maken, maar ik heb mijn nummer 1 gevonden! Ik koos voor het account van de meisjes achter The Topless Tour. The Topless Tour heeft ook een Facebookpagina en ze posten geregeld nieuwe foto’s. Op de foto’s krijg je vrouwen te zien met de tetten bloot! Say whut?! Nee nee, dit is geen vulgaire bedoening. Integendeel, je krijgt enkel de rug te zien. De vrouwen moedigen andere mensen aan om samen met hen de vrijheid te omarmen. Ze willen ook dat vrouwen hun schoonheid delen met heel de wereld. Sinds ik dit project ken, heb ik er op vakantie mijn traditie van gemaakt! Ik sta volledig achter het idee en vind het zo’n mooie boodschap.
Feel the freedom & share your beauty with the world 😉 

 

Instagram

Linksonder zie je mijn eigen Topless Tour momentje in Marokko 😉

 

Volg je ons al op Instagram?  → https://instagram.com/shadesofghent/

 

Dan meeten we elkaar daar 😉

Kusjes SoG ♥

 

Share: