Hi musiclover,

De examens zijn gedaan, voetjes in de lucht, de zon die je tegemoet kust, cocktail in de hand en een fijn muziekje! Als dat niet zomer schreeuwt! Wij bij SoG placeren graag een dansje en genieten graag van het leven met een beat op de achtergrond. Vandaar deze muzikale post met onze meest favoriete song van het moment 😉

Louise

Ik ben momenteel volledig in ban van ‘Came here for love’ van Sigala en Ella Eyre. Deze samenwerking is een echt zomernummer waar ik instant gelukkig van word. Ella Eyre’s vorige liedjes ‘Comeback’, ‘Together’, ‘Deeper’ en ‘ Good Times’ wisten mij ook iedere keer weer te bekoren. Ik heb eigenlijk gewoon onwijs veel bewondering voor deze Britse powerwoman. Niet alleen omdat ze al heel veel bereikt heeft op jonge leeftijd maar omdat ik me iedere keer weer kan vinden in haar teksten en haar soulful muziek en stem. Haar muziek is vooral  drum and bass maar ook vaak  R&B.  In 2015 ging ze zelfs mee op een tournee met een andere Britse zanger wiens muziek ik on repeat kan beluisteren. Ik heb het over Olly Murs. Daarnaast heeft ze net zoals mij een zwak voor katten en geef toe who doesn’t like a catlady?

ENJOY ?

Wendy

Mijn summer favoriet kiezen was suuuuupermoeilijk. Ik heb er altijd wel meer dan één die ik een tijdje op repeat zet. Natuurlijk heb ik er weer voor elke mood eentje; Photograph van Ed sheeran voor als ik wil wegzwijmelen in nostalgie, Never gonna be the same van Alex Germys als ik in party mood ben en Malibu van Miley Cyrus als ik de wind door mijn haren wil voelen en het zand onder mijn voeten.

Maar mijn ultieme guilty pleasure zijn akoestische versies van commerciële muziek. Alle afspeellijsten waar ‘acoustic’ in voorkomt kun je dus zeker van zijn dat ik ze al afspeelde! Het liedje Thunder van Fink’s Mood is hierbij mijn favoriete vondst. Ik leerde de akoestische cover versie eigenlijk kennen voor die van Imagine Dragons. But I love them both <3

– Not a yes sir, not a follower

Hanne

Ed Sheeran heeft mijn hart gestolen. Na ‘Shape of You’ en ‘Castle on the Hill’ kwam ‘ie weer met een topnummer dat snel één van mijn favorieten werd. Ik kan het nummer ‘Galway Girl’ echt de hele autorit lang op repeat zetten, ik word het nog niet beu. Zo catchy, ik begin er spontaan van te dansen!

Layla

Je zou het mij misschien niet meteen toewijzen, maar ik ben helemaal zot van Drum & Bass! Afgelopen weekend was ik dan ook te vinden op Liquicity Festival, in de buurt van Amsterdam. Waarschijnlijk is het een genre dat minder gekend, populair en geliefd is, maar Questions van High Contrast hoorden jullie ongetwijfeld al passeren op de radio. Brengt me helemaal in een happy summer mood!

Flo

Ik luister al meer dan 2 maand on repeat naar het American Teen album van muzikaal virtuoso Khalid. Als ik niet naar Khalid aan het luisteren ben, hoor je Andromeda van Gorillaz uit mijn speakers boomen. Maar als ik dan toch moet kiezen voor DE zomerhit van het moment, ga ik voor Feels van Calvin Harris met Pharrel Williams en Katy Perry. Mainstream maar undeniably vrolijk en zomers.

Floriane

In 2013 verraste Rudimental ons allemaal met ‘Feel The Love‘ dat in no time een topper werd en ik kan je niet vertellen hoe vaak ik op dit liedje gefeest heb (aaaah, goeie tijden toen ik nog jong was, haha). Fast forward naar vier jaar later en we kunnen nog steeds genieten van de dansbare liedjes! Dit keer ging Rudimental voor een samenwerking met de populaire Britse zanger James Arthur en het resultaat is ‘Sun Comes Up‘: een zomers liedje in de typische Rudimental stijl met de prachtige stem van James Arthur. Volgens mij zal het een toppertje worden. Maar eigenlijk heb ik nog een favoriet, sorry! ‘Slide‘ van Frank Ocean en Calvin Harris is al een tijdje op de markt, maar ik blijf het echt zo’n goed nummer vinden. Het heeft zo’n unieke vibe over zich. Luister gerust zelf eens naar de liedjes.

Wat is jouw favoriete zomernummer? We zijn benieuwd!

♥ Shades of Ghent

Save

Share: