Hello ☺

Vandaag wil ik jullie wat vertellen over een inspirerend parfumlabel dat jullie misschien nog niet kennen. Naast de lekkere geurtjes en de mooie verpakking, ben ik volledig in ban van dit bijzondere beautyverhaal van eigen bodem. Ikzelf was dolenthousiast over BillyXClub dus ik zal dan ook direct beginnen met jullie er meer over te vertellen.

 

IMG_0507

 

BillyXClub is een Belgisch parfumlabel. De founder is niet alleen van België maar zelfs van mijn geboortestad. Intussen woont MsBillyX wel al 10 jaar in Noorwegen want ze volgde haar man en werkt er nu zelf als manager bij een oliebedrijf.

Ondanks haar zware job wou Ellen haar ultieme droom nog steeds waarmaken: haar eigen geuren delen met creatieve zielen die op zoek zijn naar eigenzinnige geuren met een snuifje street cred*. Zo gezegd zo gedaan, deze powergirl stampte haar eigen parfumlabel BillyXClub uit de grond, zonder enige achtergrond in de parfumindustrie. Samen met een internationaal team van topparfumeurs ontwikkelden ze samen 6 geuren voor BillyXClub.

* Met street cred bedoelt MsBillyX ‘street credibility‘. Het feit dat je mensen niks moet (proberen) wijsmaken. Mensen van de authentieke parfums laten houden zonder slimme marketingtrucs. Leuke & goede parfums . Niks meer & niks minder…

Het verhaal achter de naam: Billy is het koosnaampje dat Ellen van haar man kreeg, staat symbool voor het rebelse karakter van het merk, en Club slaat op een community van (lekker ruikende) gelijkgezinden!

BillyXClub_logo3

Intussen heeft BillyXClub al zeven belgische verkooppunten: de zes CKS-winkels: Antwerpen, Knokke, Brugge, Woluwe, Hasselt and last but not least in het Waasland Shopping Center. Tarmak Sneaker Store is de tweede plaats in Sint-Niklaas waar BillyXClub ook verkocht wordt. Iets wat mij niet verwondert want de sneaker store past dan ook helemaal bij het rebelse parfumlabel.

 

Even terug naar de kern van de zaak: waarom wou deze perfumista nu per se haar eigen geuren creëren? Dat was omdat zich niet kon vinden in steeds dezelfde commerciële parfummerken. Breek met alledaags, BillyXClub is zeker geen gewoon parfummerk want met zijn authentieke geuren onderscheidt het zich van de klassieke parfumindustrie.

De kwaliteit is even hoog als die van de betere nichegeuren. Leuk aan het label is dat de parfums erg betaalbaar zijn: 63 euro voor 50 ml en 38 euro voor 30 ml. Voor wie de geuren graag eens uitgebreid test, zijn er nu ook hippe BXC-totebags met een staaltje van elke geur (€ 19,50).

 

IMG_0526

 

De parfums

Ik was meteen overtuigd om de BillyXClub te joinen… maar met welke geur? Er zijn zes verschillende geuren beschikbaar. Allemaal met hun eigen karakteristieke flacons met kleurrijke dop, die het plaatje helemaal af maken.

  • SHEWOLF – vrouwen
  • INDIGO SWING – vrouwen
  • PASHADINA* – vrouwen
  • BEATNIK BOULEVARD – mannen
  • CONGA BEATZ – unisex
  • CITY HIGH – unisex

 

Leuk om te weten: Pashadina werd genomineerd voor de ScentSations Awards van Feeling/Gael.

BillyXClub_Bottles

© BillyXClub

 

Mijn favorieten

City High – unisex

City High

Ik had mijn keuze vrij snel gemaakt. City High had direct mijn hart veroverd. Het is een fris geurtje met pit.

Geurnoten: sinaasappel, mandarijn, bergamot, pompelmoes, kardemom, pepermunt, lavendel, geranium, jeneverbes, cederhout, muskus, patchouli

 

Beatnik Boulevard – mannen

IMG_0512

Als ik een man was geweest, had ik direct voor het sexy geurtje ‘Beatnik Boulevard’ gekozen. Ik vond de parfum zo lekker ruiken, daarom gaf ik meteen het staaltje aan mijn vriend. Het is een zeer zwoele en  mannelijke geur. ♥

Geurnoten: bergamot, pompelmoes, mandarijn, galbanum, lavendel, peper, tijm, patchouli, sandelhout, muskus, cederhout, leder

 

PicMonkey Collage

PASHADINA – CONGA BEATZ – BEATNIK BOULEVARD – SHEWOLF – INDIGO SWING

 

Ik was onmiddellijk dolverliefd op BillyXClub en zijn geuren. Lijkt het inspirerende parfumlabel ook iets voor jou? Of wil je iemand anders gelukkig maken met een geurtje van BillyXClub door een giftcard te geven? Neem dan eens een kijkje op de website www.billyxclub.com.

 

xxx

Louise

Share:
Louise
Written by Louise
Veel leesplezier op onze blog! Liefs, Louise