Hey! Geniet van deze zonnige herfstige zondag met enkele van mijn favorieten en een portie inspiratie!

Recept

https://www.instagram.com/p/BMGPOS0A2wB/?taken-by=anverelle

Als je mij al wat langer volgt, weet je dat ik een zwak heb voor het donkere, het gruwelijke. Dus toen ik dit op Instagram zag verschijnen, was ik meteen verkocht. Ik volg Tessa van blog Anverelle op Instagram en zag deze twee leuke Halloweenideeën verschijnen. Zo creatief, leuk en lekker! Perfect voor een Halloweenfeestje. Het recept vind je hier.

Hotspot

Take Five

14479793_1848061798757484_8506497422027465430_n

Take Five is een nieuwe koffiebar in Gent in de Volderstraat. Ik passeerde er al enkele keren en zou graag eens binnenspringen. Houd de blog dus goed in de gaten want wie weet komt er binnenkort een nieuwe hotspot aan.

New in

funkopopssailormoon

Ik kocht al bijna een maand geen kleren.. Hoera! Maar ik ging wel naar geeky conventie F.A.C.T.S. en kocht daar twee Funko Pops van animeserie, Sailor Moon. Love them! Daarnaast kocht ik onlangs ook een vrij grote cactus in Hopono in Elsene. De cactus heeft nu al een speciaal plaatsje in mijn kamer en mijn hart.

 

Serie

AHS: Roanoke

myroanokenightmare-copy

Wie houdt van huiveringwekkende horror moet American Horror Story: My Roanoke Nightmare bekijken. AHS gaat voor een geheel nieuwe aanpak met seizoen 6. Deze keer kozen ze voor een reality show format. Ik moet toegeven dat ik niet onmiddellijk enthousiast was maar ondertussen ben ik fan. Ideaal om te bingen op maandag 31 oktober 😉 .

 

Boek

A tale for the time being – Ruth Ozeki

4813768

A tale for the time being transporteerde me meteen naar een andere wereld. Ik las het boek tot 3 uur ’s nachts omdat het zo innemend geschreven is. Ruth Ozeki vertelt het verhaal van 2 vrouwen. Japans schoolmeisje Nao schrijft een dagboek en zoveel tijd later vindt een schrijfster datzelfde dagboek. Meer over het verhaal wil ik niet kwijt. Geloof me alsjeblieft als ik zeg dat dit een magisch boek is. Het gaat over het gevoel naar “thuis”, over hoogtes, laagtes en over simpelweg menselijk zijn. Klinkt vaag hé? Lees het!

Quote

 

Standing atop a soaring mountain peak is for the time being. And plunging down to the floor of the Ocean’s abyss is for the time being.

Deze quote is het eerste deel van een gedicht van Japanse Buddhist Dōgen dat ik leerde kennen dankzij bovenstaand boek. Ik ga eerlijk zijn, 2016 was voor mij een jaar waar ik veel verloren heb. Niet alleen mensen, maar ook mijn 2 mopsen en een groot deel van mezelf. Het gedicht gaf me hoop. Er zijn altijd hoogtes en laagtes, het kan niet altijd goed gaan en dat is helemaal ok. Want ook pijn is maar tijdelijk als je besluit verder te gaan. Ik vond het een pakkend visueel idee dat helemaal past bij dat gevoel.

 

Hopelijk hebben jullie een fijne inspirerende zondag!

Veel liefs

Flo

Share:
Flo
Written by Flo
Hi! Ik ben Flo, une petite Gantoise die behoorlijk veel passies heeft. Noem mij een beauty geek, & Other Stories addict, gamer en blogger. I love all of it!