Hi! Alles goed? Met mij ook, dankjewel. Ik heb jullie zoveel te vertellen! Deze Sharing Sunday bevat iets meer cultuur dan gewoonlijk. Maar hey, het moet niet altijd shoppen zijn. Pokémon, muziek en lezen zijn nu eenmaal ook een deel van het leven. Mijn leven dan toch.

Hotspot

De Gentse Winterfeesten

kersmarkt

Beter bekend als de kerstmarkt van Gent zijn de jaarlijkse winterfeesten. Ik bracht er gisteren een bezoekje en genoot van een heerlijke Baru hot chocolate met fluffy marshmallows van het kraampje van Bar Jan Cremer. Overal viel de geur van churros, oliebollen, warme chocolademelk en gluwein op te snuiven. Je hoeft je absoluut niet te haasten trouwens, de markt staat nog tot 8 januari! Een nieuwe attractie is een gigantische mechanische kerstboom met ronddraaiende kerstballen, fascinerend om het minste te zeggen.

 

New in

Pokémon Moon

15502921_10210997954361756_1734940560_o

Jullie kennen me ondertussen wel een beetje en weten dat ik naast een passie voor shoppen ook een liefde heb voor games. Ik heb een 3DS en toen ik vorige week thuis ziek in bed lag, besloot ik Pokemon Moon te kopen. Best decision ever. Pokémon verwarmt nog altijd menig hart en de Sun/Moon reeks is niet anders. De game pakt het deze keer een beetje anders aan dan voordien en de stijl is erg kleurrijk en opbeurend, net wat ik nodig had! Mijn team bestaat momenteel uit: Torracat, Slowpoke, Crabrawler, Steenee, Psyduck en Growlithe. #geek

3D geprinte ring

img_6005

Ik heb best wel wat getalenteerde vrienden. Productontwerper en buddy Jules Deberlanger ontwierp voor mij een zwarte maanvormige ring en printte die daarna 3D uit. Hoe cool is dat?

 

Medium

Kenny Vermeulen

Medium is een simpel en eenduidig blogplatform waar iedereen over alles kan schrijven. ESHAL-docent, social media watcher en gewoon toffe kerel Kenny Vermeulen is zeker iemand om in de gaten te houden. Hij schrijft over dagdagelijkse observaties op een vaak komische manier. Mij kan je trouwens ook volgen! 😉

 

Film

Lucky Number Slevin

image-w1280

Een film die ik al 3 keer zag en waar ik zonder problemen nog eens van kan genieten. Lucky Number Slevin is een misdaadfilm geregisseerd door Paul McGuigan uit 2006. Je volgt Josh Hartnett die verstrikt raakt in een oorlog tussen twee maffiabazen. De film gaat snel, is erg gestileerd, niet echt menselijk en komt soms wat vreemd uit de hoek. Niet iedereen houdt ervan, but i do!

The Red Turtle

97479774redturtle-culture-xlarge_transgzjiubgp_ijo4bz83vfl2wk82trm0xi_n4x7uccy1vw

De Nederlandse kunstenaar Michael Dudok de Wit en Japanse animatiestudio Studio Ghibli gingen samen in zee met een rode schildpad en creëerden een magisch verhaal waar ik helemaal van versteld sta. De animatiefilm vertelt het verhaal van een schipbreukeling die aanspoelt op een paradijselijk eiland. Wanneer hij probeert te ontsnappen wordt hij tegengehouden door een gigantische rode schildpad. Die schildpad verandert later in een vrouw en dan denkt de man toch twee keer na over dat ontsnappen.

Op mijn to watch lijstje staan ook nog Arrival en La La Land.

 

Album

Starboy – The Weeknd

img_6039

Tot mijn grote verrassing kreeg ik een vroeg kerstcadeautje van een vriend. Aangezien ik al wéken praat over hoe goed ik dat nummer, Starboy, wel niet vind, besloot hij me het hele album cadeau te doen. Resultaat? Ik luister niks anders meer en ben compleet verslaafd. Ik kijk uit naar mijn auto – en treinritten, elk moment wil ik naar Abel Tesfaye’s stem en sound luisteren. The Weeknd’s nieuwe album heeft invloeden van Prince en The Smiths. Laat dat nu twee artiesten zijn die mij ook nauw aan het hart liggen. Mijn favoriete nummers zijn Rockin, Secrets, Reminder, Ordinary Life, I feel it coming, Stargirl interlude, Starboy, Lonely night, Attention en Die for you. Zeker dat laatste raakt een bijzonder gevoelige snaar. Het album bevat 18 tracks, 18 tracks die ik ook effectief allemaal graag beluister (on repeat).

Boek

On The Road – Jack Kerouac

Momenteel lees ik On the road van auteur Jack Kerouac. Het boek gaat over een twentysomthing kerel die wanderlust te pakken heeft. Om het in 2016-termen uit te drukken. Natuurlijk is het veel meer dan dat. Sal Paradise kijkt op naar een van zijn beste vrienden Dean Moriarty en gaat Amerika verkennen door te liften, soms alleen, soms met Dean. Dean is in het ene deel al wat meer aanwezig dan in het andere. Het boek speelt zich af na WO2 en vertelt over de beginnende beat generation of beatniks. Het is een prachtig stukje historische cultuur dat geschreven is op een ingenieuze manier.

 

Ik zou een hele zondag lang met jullie kunnen praten over mijn interesses en ontdekkingen! Helaas ga ik de post hier afronden en houd ik de rest voor de volgende Sharing Sunday. Tenzij je eens een klapke wilt doen natuurlijk 😉

Veel liefs

Flo

Share:
Flo
Written by Flo
Hi! Ik ben Flo, une petite Gantoise die behoorlijk veel passies heeft. Noem mij een beauty geek, & Other Stories addict, gamer en blogger. I love all of it!