Op Instagram zag ik de ene na de andere zomerse foto verschijnen en ik heb ook zoveel zin in vakantie! Helaas duurt het nog wel even voor wij op het vliegtuig stappen, maar dat betekent ook extra voorbereidingspret! Deze zomerse Sharing Sunday is er eentje die helemaal in het teken staat van reizen.

New in: Decathlon EasyBreath

Ik moet eerlijk zijn: ik ben een beetje een schijtluis in ’t water. Hoe mooi ik de onderwaterwereld ook vind, wanneer ik snorkel krijg ik het snel benauwd. Decathlon heeft daar een oplossing voor gevonden, en biedt nu een snorkelmasker voor je hele gezicht aan. Je kan makkelijk door je neus ademen en je hebt een panoramisch zicht, waardoor je de onderwaterwereld nog zoveel beter kan ontdekken. Aangezien we op onze trip naar Cuba onder andere ook naar de bekende Varkensbaai gaan, wilde ik er absoluut ook snorkelen. Vanaf het strand kan je er zo het water inwandelen en zwem je naar het koraal en de tropische vissen toe. Het masker is behoorlijk groot en ik moet het 3 weken lang op m’n rug dragen, maar het gaat absoluut met me mee.

Het masker is er in twee verschillende maten en kost €29. Je kan het hier kopen.

Travel: Cuba

Must read: Cuba Conga

Zoals je hierboven en in deze Sharing Sunday al kon lezen, reizen mijn vriend en ik in September naar Cuba. Het aftellen kan nu dus echt beginnen, en in een land als Cuba is wat voorbereiding ook nodig. Wat ik van het land hoorde was dat het een prachtig land is, maar dat je het nooit zal snappen en dat we wellicht ook een aantal keren opgelicht zullen worden. Een planner als ik wil dat natuurlijk zoveel mogelijk vermijden en hoewel ik de charme van op de bonnefooi op reis gaan best wel begrijp, lees ik me op voorhand graag wat in. Ik vind het namelijk vreselijk om achteraf het gevoel te hebben dat ik dingen gemist heb. Een boek dat me hier heel erg bij geholpen heeft, naast ofcourse de Lonely Planet en vele blogs, is Cuba Conga.

Bron: Flickr – Pedro Szekely

Cuba Conga is geen standaard reisgids met de 10 leukste hotspots of must-sees, maar een boek dat je (een beetje) leert om te gaan met de cultuur en mentaliteit in Cuba. Om het met de woorden van de auteur te zeggen: “Cuba is een waanzinnig gaaf shitland, en jij mag kiezen welke kant van de medaille boven komt drijven.”
Het ebook is leuk geschreven en staat boordevol ontzettend praktische, hands-on tips die je nergens anders vindt. Je leert Cuba kennen door middel van een soort spel, waarbij het de bedoeling is om een echte Cuba Kenner te worden.
Ga jij binnenkort ook naar Cuba? Dan moet je dit ebook absoluut aankopen. Dat kan hier.
Het boek kost €11,95, maar volgens de auteur heb je dat bedrag binnen het eerste kwartier op Cuba al terugverdiend. Ik ben benieuwd!

Website: TripUniq

Bij het plannen van onze reis naar Cuba ontdekte ik de website TripUniq. TripUniq is een website die reisadvies op maat geeft. Je vertelt hoeveel dagen je in een stad wil doorbrengen, wat je interesses en budget zijn, en een ‘Lokale Held’ uit de stad stippelt voor jou een route uit met de leukste restaurantjes, bars, shops en bezienswaardigheden. Die route kan je makkelijk bekijken in de app, zodat je zeker de juiste plekken vindt.

De auteur van Cuba Conga stippelde voor ons een route van 4 dagen uit in het ‘lokale, underground’ Havana. We konden aangeven wat voor soort reizigers we waren, en waar we van houden. Het contact ging super makkelijk en vlot, en Tino legde meteen ook onze casa in Havana én het transport vanaf het vliegveld voor ons vast. Enkele dagen na mijn ‘bestelling’ kreeg ik de route al in mijn mailbox en kon ik ze makkelijk bekijken via de app of printen.

Bij TripUniq betaal je per dag waarvoor je graag een route/advies wil, en die prijs hangt af van wat de Lokale Held vraagt. Voor een route van Tino betaal je 7 euro per dag. Om verwarring te vermijden: deze Lokale Held is geen gids die de route mee met je aflegt, je trekt er dus alleen op uit. Ga je ook naar Cuba en wil je graag een route op maat? Klik dan op deze link.

Travel: met Interrail naar Marseille

Wie mij (of @shadesofghent) volgt op Instagram zag het misschien al voorbij komen. In juli gingen Layla en ik op een erg last-minute tripje naar La Douce France. Van B-Europe kregen we de kans om de Interrail pass te testen, een formule waarmee je onbeperkt met de trein kan reizen binnen Europa. En wat een mogelijkheden heb je daarmee, zeg! Enkele van onze favorieten: reizen langs de mooiste stranden van Europa, een route dwars door het Oostblok of de mooiste steden in Spanje. Er is voor elk wat wils, maar wij hadden helaas maar de tijd voor een korte trip naar Marseille.

Reizen met de trein was heerlijk! Geen files voor de luchthaven, stresserende douane of lange wachttijden. De treinrit naar Marseille duurde zo’n 5 uur, amper langer dan (alles ingecalculeerd) met het vliegtuig dus. Je stapt ook midden in de stad af en kan meteen de metro naar je hotel nemen. Oh, en er is WiFi op de trein! Wij vonden het reizen met de trein alvast een aanrader.

Wat erg handig is voor wie wat langer op reis gaat, is dat je met de Interrail pass super flexibel kan reizen. Met de pas betaal je één vaste prijs voor de volledige duurtijd van je reis, hoeveel treinen je ook neemt. Wil je ergens een dagje langer of wat korter blijven? Da’s geen probleem. Hou er wel rekening mee dat je voor sommige treinen (oa. de TGV, Thalys en Eurostar) op tijd moet reserveren en nog een kleine reserveringskost moet betalen, maar ook die krijg je terug bij omruiling of annulatie.

Ben jij al op vakantie geweest of ga je misschien binnenkort nog op reis?

Xx

Hanne

 

Share:
Hanne
Written by Hanne
Hoi! Ik ben Hanne. Catlover - dansgrage levensgenieter - foodie.