Fijne zondag allemaal! Hoe gaat het met jullie examens/werk? Na de feestdagen gaat het er ein-de-lijk wat kalmer aan toe hier bij de blog. We kregen amper tijd om nog Sharing Sundays te schrijven. Maar vandaag maak ik er tijd voor!

New in

Vichy Dermablend 3D Correctie

Ik schreef eerder al een volledige review over deze foundation. Het is een echte topper en ik ga amper buiten zonder.

Vichy Dermablend

 

Online

The Cut

Geen Instagram of blogger maar een Amerikaans feministisch magazine. Op The Cut blijf je betrokken bij wat er gebeurt in de wereld, het laatste stijladvies en echte verhalen. Echt een klasse magazine, ik lees het graag tijdens mijn pauze op het werk!

 

To Watch

Ok hier gaan jullie mij even mijn zin moeten laten doen, er staan zo-veel films op de agenda dat ik denk dat al mijn loon gaat opgaan aan cinemabezoekjes!

PINX – Holebifilmfestival in Sphinx

Sphinx organiseert Pinx! Een holebifilmfestival in Gent. Sphinx maakt een jaarlijkse selectie om van te smullen: 11 films, waarvan meer dan de helft Belgische premières, en een waaier aan thema’s en smaken. En dat in het thema van de LGBTQ-community. Het festival duurt van 24 tot en met 28 januari. Wendy en ik gingen op woensdag 24 januari naar de opening en The Cakemaker.

The Cakemaker

Wat een mooie film. Zowel visueel als emotioneel is de film knap en boeiend. Ik heb niets dan lof voor de acteurs die zo menselijk en rauw zijn. Als je van alternatieve films, pure emotie en mooie cinematografie houdt ben je bij The Cakemaker aan het juiste adres. Of gewoon bij Sphinx, hun selectie is excellent. Waarover gaat deze film dan? Een Duitse patissier begint een relatie met een Israëlische zakenman. Diezelfde zakenman (Oren) heeft thuis in Jeruzalem een gezin en verdeelt zijn tijd tussen Berlijn en Jeruzalem. Maar het noodlot slaat toe en Oren overlijdt plots. De jonge Duitse patissier (Thomas), gaat naar Jeruzalem in de hoop een spoor te vinden van zijn geliefde en zijn thuis. Hij ontmoet de weduwe van Oren en… meer zeg ik niet. Topfilm!

Your Name / Kimi no Na wa

Kijk ik ben een gevoelige ziel. Deze film maakte me aan het huilen en ik bedoel niet een paar stijlvolle tranen. Tranen met tuiten huilen, wel drie keer tijdens de film. Your Name is een animatiefilm van Makoto Shinkai en het is een meesterwerk. Zowel visueel als verhalend is de animatiefilm een parel tussen de knikkers (dat heb ik net uitgevonden). De Japanse animatiefilm volgt twee jongeren, een meisje op het platteland en een jongen in de hoofdstad Tokyo. Op miraculeuze wijze wisselen de twee soms van lichaam, ookal hebben ze eigenlijk niks gemeen. Ze kennen elkaar niet en weten niet waarom dit gebeurt. Dat zorgt voor heel wat hilariteit. Zoals elk ‘boy meets girl‘ verhaal krijgen de twee hoofdrolspelers kriebels voor elkaar. Tot een komeet op de aarde valt. BOOM. Wat er daarna gebeurt, moet je zelf te weten komen. HUILEN ZEG IK JE, huilen.

The End Of The F***ing World

Mijn humor, helemaal. Deze serie gaat over twee psychopathische tieners die weglopen van thuis. Heerlijke innerlijke monologen, korte gevatte dialogen. Ik heb hier al zo hard mee gelachen. Niet voor iedereen, maar geef het alsjeblieft een kans. Genialiteit in 20 minuten.

De Oscars komen eraan!

The Shape of Water, I, Tonya, Three Billboards Outside Ebbing Missouri, The Darkest Hour, Dunkirk. Amai ik kan haast niet meer ademen! Ik zag Dunkirk en Three Billboards al en ik was enorm onder de indruk, zeker gaan kijken wanneer jullie de kans krijgen. Zelf kijk ik het meest uit naar The Shape of Water, Guillermo Del Toro terug aan het werk? Dat belooft spektakel.

To listen

Ja hier volgt weer een lijst, sorry. Ik luister de laatste tijd zoveel albums dat ik het wel moet delen met jullie.

Artiest:

NOTORIOUS B.I.G.

Biggie is al even dood, hij was amper 24 en één van de hoofdfiguren in het hele West-Coast, East-Coast gangsterbende gebeuren. Samen met Tupac Shakur, die ken je ook wel. Mijn vriend is grote fan van Biggie en dacht dat het mij ook wel zou smaken. Dus nu ben ik volledig geobsedeerd door deze voluptueuze rapper met zijn heerlijke diepe stem. Ik denk niet dat ik een R&B ster ooit zo goed heb gevonden. Het doet pijn om te weten dat hij er niet meer is.

Artiest: Post Malone

Post Malone is vrij “jong” in de rapscene, maar ik vind hem erg aangenaam om naar te luisteren. Brengt hij iets nieuws aan de wereld? Nee, dat hoeft ook niet. Zijn grootste hit, Rockstar, vind ik ronduit slecht. Maar Congratulations, White Iverson en Candy Paint staan wel vaker on repeat in de auto.

Album: Melodrama – Lorde

Misschien ben ik wel de allerlaatste persoon die dit album luisterde. Ik zette het willekeurig eens op na het lezen van een positieve recensie op De Morgen. Ik ben onder de indruk. Niet van één song. Het album, de muziek, Lorde’s vocaal talent, de boodschap, de songwriting. Toen ik bij Liability kwam (ik zat in de auto) ontsnapten er toch een paar tranen. Maar zoals eerder gezegd, ik ben een gevoelige ziel. Melodrama gaat over verloren zijn, gebroken harten met als gevolg drinken en feesten. Iedereen had wel zo’n periode toch? Mijne is nog niet zolang achter de rug. Net zoals Khalid’s American Teen album toont Melodrama dat een gebroken hart toch wel wat inspiratie kan zijn voor de allermooiste kunst. Melodrama is een popplaat maar dan niet leeg en zielloos zoals sommige anderen. Luister en laat je niet misleiden door de eerste single, Green Light. Als je zoals mij een beetje een roekeloos hart hebt, is Melodrama voor jou.

Album: Reputation – Taylor Swift

Last en ook wel least. Ik ben nooit een echte “Swifty” geweest. Ik snapte de aantrekkingskracht van Taylor Swift niet zo goed en waarom sommige van mijn mannelijke vrienden haar aanbidden als de messiah van de 21e eeuw. Maar ik heb respect voor Taylor’s gewiekste marketingstrategie. Op reputation staan er enkele knallers die ik ondertussen volledig kan meezingen, tot grote ergernis van mijn lief. “Flo, mag het alsjeblieft op iets anders?” – “Nee! Ik ben dj!”.  Vetes hebben met exen en oude vrienden en zot zijn van een nieuw lief, dat is zowat het thema van Reputation en ik smaak het wel. Catchy hits en relatable teksten en leuke oneliners als: I swear I don’t love drama, it loves me. We weten allemaal dat dat niet waar is.

To Read

Carlos Ruiz Zafon – Het Labyrint Der Geesten

Ik heb Carlos Ruiz Zafon ontmoet in de Vooruit. Ik durfde geen woord zeggen behalve: hi, I like your work. Ik kreeg een handtekening en hij tekende een bloemetje op mijn boek omdat hij mijn naam mooi vond. I die. Ik las het boek nog niet maar ik wou gewoon even stoefen. Maar je krijgt wel een quote van zijn boekvoorstelling en een foto.

“The less we remember, the less we are. The person we have become is made out of the moments and memories we hold on to.”

Dat vond ik wel mooi, omdat het waar is. Mij leert het om niet te veel waarde te hechten aan al die miserabele momenten al lijken die soms zwaarder door te wegen. Ik wil niet opgeslokt worden door haat en pijn. Ik geniet liever van al het moois dat ik al heb ervaren.

Mark Manson – The Subtle Art Of Not Giving A Fuck

Als iemand die zich snel druk maakt in anderen, is dit boek goud. Het gaat over je niet druk maken in zaken en mensen die er niet toe doen. Het gaat over accepteren dat je misschien wel wat raar bent, dat anderen je misschien maar een sukkel vinden. En dat dat helemaal ok is. Je vecht voor jouw doelen, voor je vrienden en geliefden en wat anderen zeggen? Dat is jouw probleem niet. Het is vlot geschreven en is best grappig. Leest als een trein, een boek dat hoop geeft zonder onrealistisch te zijn.

Veel liefs,

Flo

 

Share:
Flo
Written by Flo
Hi! Ik ben Flo, une petite Gantoise die behoorlijk veel passies heeft. Noem mij een beauty geek, & Other Stories addict, gamer en blogger. I love all of it!