Marlene

Happy Sunday! Nu is het tijd om op te laden voor een nieuwe week. Ontspan even tijdens het lezen van deze wekelijkse post vol nieuwigheden.

Food

Gastronomische lunch met Marlene! ??

Vrijdag ging ik samen met Hanne lunchen bij gastronomisch restaurant L’Envie in Zwevegem. Chef David Grosdent zette met een eenmalig een uniek appelmenu de heerlijke Zuid-Tiroolse appelvarianten van Marlene in de kijker. Van de golden delicious tot de granny smith: elke appelvariant heeft zijn eigen kwaliteiten. Ze kunnen namelijk zoet zijn, zuur, sappig of met een stevige beet.

MarleneMarleneMarlene Marlene

https://www.instagram.com/p/BiHrjKtlO5s/?taken-by=louisedebast

Ikzelf dook onlangs ook de keuken in om een receptje te maken met Marlene appels. Las je het al? Zo niet, je vindt het via deze link.

 

Shop

Ook in het shop gedeelte, zal ik verder ingaan met lekker eten.

New in: Arthur and the sisters – artisanale granola

We schreven al eerder over Arthur and the Sisters hun overheerlijke granola en zorgvuldig samengestelde bakkits. Zo  toonde ik bijvoorbeeld in dit weekoverzicht hoe ik hun gezonde muffins maakte en in deze WoW bakte ik hun overheerlijk bananenbrood. Het bedrijfje werd opgericht door Josephine en Charlotte Clarys. De twee zussen verloren hun broer in 2015, en begonnen voor hem hun bedrijfje voor een gezond ontbijt in een mum van tijd. Een prachtig gebaar als je het mij vraagt!

Ik testte hun twee nieuwe smaken granola en laat jullie hieronder weten wat ik er van vind.

Kurkuma

Het gouden kruid, Kurkuma, heeft een lichte currysmaak. Ideaal om te combineren met mango of exotisch fruit. Persoonlijk vind ik deze lekker maar niet om iedere dag te eten. Het is dus een ideale smaak om eens mee af te wisselen. 

Arthur and the sisters

Puur natuur

Deze  granola is 100% puur natuur. Het is met andere woorden de eerste granola zonder toegevoegde vetten en zonder ahornsiroop of andere natuurlijke suikers. De krokante clusters zijn gemaakt op basis van opgeklopt eiwit. Dat wil zeggen nog eens een bron van proteïnen. Goed voor de sporters onder jullie.
Arthur and the sisters

Alle smaken granola zijn verkrijgbaar op de webshop en de twee nieuwe smaken zijn vanaf begin mei ook verkrijgbaar in de winkels.

New in: ísey Skyr

Lekkere granola gaat natuurlijk goed samen met een authentiek, voedzaam zuivelproduct. Deze week ontdekte ik het Ijslandse superdairy ísey skyr – ‘skir’ uitgesproken in het Nederlands. Het traditionele recept van deze delicatesse baande recent zijn weg vanuit het Noorden naar onze Belgische smaakpapillen. Het is een proteïnerijk en vetarm ontbijt, tussendoortje of energieboost. Het is niet vergelijkbaar met klassieke yoghurt, aangezien het drie keer meer melk bevat. Het wordt gemaakt met gepasteuriseerde, magere melk waaraan de orginele skyrculturen worden toegevoegd. Het productieproces staat toe om wei-eiwitten toe te voegen, de beste mogelijke proteïnen voor spierontwikkeling en -herstel.

De potjes zijn verkrijgbaar bij Delhaize, Smatch, Match, Delfood en Cora. Naast de natuurlijke variant ( €2,19) zijn er ook verschillende smaakvarianten beschikbaar: framboos/blauwe bessen, gebakken appel, aardbei, mango, vanille, aardbei/banaan zonder lactose en peer/vanille ( €1,39).

https://www.instagram.com/p/BiEp7RHF5OQ/?taken-by=louisedebast

New in: Choquise chocolat bars van Kruidvat

Dat deze bars een traktatie zijn voor elke chocoladeliefhebber, moet ik beamen. Overheerlijk zijn ze. En met hun vier verschillende smaken is er voor ieder wat wils. De varianten zijn: Caramel Seasalt, Coffee & Cookie, Almond Seasalt en Dark & Ginger. Ik ben fan van drie eerste smaken door hun volle en intense smaak. De chocolade is niet alleen erg lekker, maar ook nog eens goed voor het milieu. Kruidvat steunt, door de inkoop van UTZ gecertificeerde cacao, duurzame cacaoteelt. Dit is voor mij persoonlijk ook steeds een groot pluspunt.

Daarnaast ben ik helemaal weg van de hippe verpakking. Je vindt de bars voor € 1,49 per stuk bij Kruidvat.

KruidvatChoquise chocolat bars van Kruidvat

 

Hotspot

Gu-i Gent

Deze healthy, plantbased take-away staat zeker op mijn lijstje om binnenkort eens een bezoekje te brengen.

 

Sport

10 miles

Plots stonden de 10 miles voor de deur en ik had nog nooit meer dan 12km gelopen. Hoe ging het? Ik kan het maar op een manier omschrijven: Wat een kick. Ik moet natuurlijk wel toegeven, het was immens warm. Maar ik vond het geweldig om iedereen voorbij te steken en een sprintje te trekken voor de finish. Ik deed over het parcour van 16,2km in totaal 1 uur 42. Ik ben ook bijzonder trots op mijn vriendinnen. Het was leuk om samen te doen en zonder hen had ik mij waarschijnlijk nooit ingeschreven. Ik ben bijgevolg fier op ons dat we deze uitdaging zijn aangegaan. What’s next? De 20 km van Brussel? Ik overweeg het.

 

To watch

De Dag

Een overval op een bank. Opgefokte misdadigers. Doodsbange gijzelaars. Politie op de toppen van hun tenen. Ongeruste familieleden. Hongerige journalisten. Nieuwsgierige buurtbewoners. Een misdaad heeft altijd verschillende kanten. Dat is het basisidee van ‘De Dag’, de gloednieuwe Vlaamse tv-serie van Telenet.

De serie is geschreven door Jonas Geirnaert en zijn vriendin Julie Mahieu en heeft als enige doel te bingen en daar slagen ze in! Believe me. Na de tweede afleveringen vond ik het mega spannend door het razendslim scenario. Ik  wou bijgevolg niets anders dan gewoon verder kijken naar deze misdaadfictie die de vergelijking met de betere Britse of Scandinavische collega’s moeiteloos doorstaat. Via Play en Play More kreeg ik als kijker dan ook de gelegenheid deze serie in éen ruk uit te kijken. Dus reken maar op 12 keer 50 minuten pure spanning want niets is wat het lijkt in deze serie!

De Dag

 


Alvast een fijne week gewenst !

 

♥ Louise

Share:
Louise
Written by Louise
Veel leesplezier op onze blog! Liefs, Louise