Caudalie

Oh, het piekt toch wel een beetje om zo terug thuis te zijn na enkele dagen Barcelona! De zomer is voor mij nu echt wel officieel van start gegaan. Ga gerust in chill modus en laat deze Sharing Sunday op je los 😉

Food

Hotspot: Brasserie Pakhuis

Enkele weken geleden verkocht Bram zijn huis en dat is uiteraard een reden om te vieren! Dat deden we in Brasserie Pakhuis in Gent. Ik noem het niet goedkoop, maar voor de service en de kwaliteit die je op je bord krijgt is het zeker ook niet te duur! Tenzij je natuurlijk voor kreeft gaat, dan kan het wel heel erg oplopen 😉 Ik vond het een superrestaurant en zou hier zeker graag nog eens willen tafelen.

Shop

New in
Caudalie druivenwater

Zoals jullie wellicht weten heb ik Indonesisch bloed. Daarom zou je misschien denken dat ik heel erg goed tegen de warmte kan, maar stiekem zweet ik me heel erg snel te pletter als ik het te warm heb. In de zomer zul je me dus eerder licht gekleed zien. Ik ben dus ook een van die mensen die zo ’n mini blazertje zal meezeulen. Maar dé ontdekking van de zomer is toch wel mijn druivenwater spray van Caudalie. In Barcelona was dit echt heel vaak mijn redder in nood! Hoeveel keer ik de spray bovenhaalde omdat ik het weer maar eens te warm had. De spray vond ik vooral handig tijdens het citytrippen om eens kort te verfrissen, ook is het druivenwater heel erg hydraterend en kalmeert het je huid terwijl het afziet van de warme zonnestralen.

Caudalie

Urban Decay highlighter

I LOVE HIGHLIGHTERS! Je hebt ze in meerdere tinten en de hoeveelheid sparkle betovert me keer op keer. En na de nodige glitter & glamour laten ze je jukbeenderen er veel beter uitzien. Ik ben meestal zo iemand die altijd graag iets nieuws probeert. Maar na enkele verschillende highlighters ben ik toch weer gezwicht voor een exemplaar dat ik al eens eerder had, eentje van Urban Decay. De highlighter heet Afterglow 8-hour powder en is pure magie.

Urban Decay Highlighter

Want: Stevige wandelschoenen

Met enkele verre, lange reizen en stevige trektochten in het vooruitzicht is het toch wel hoog tijd om goede wandelschoenen aan te schaffen. Maar hoe vind je het ideale paar? Daarbij ben ik best wel kritisch, want ik wil er liefst niet uitzien als een lompe 40-jarige bergbeklimmer maar wil natuurlijk dat mijn voeten zo comfy mogelijk zitten. Ik bekeek heel wat wandelschoenen, maar het blijft een twijfelgeval. We zouden namelijk hoogstwaarschijnlijk vijf dagen trekken tijdens de Salkantay-trek in Peru. Niet zomaar een wandeltochtje dus! Ook vind ik het heel erg belangrijk dat ze een stevige grip hebben en niet te zwaar zijn. Ik leerde namelijk uit mijn vorige reis naar Indonesië dat dat echt wel nodig is tenzij je makkelijk wilt uitglijden.

Help meeeeee! Wat raden jullie aan?

Shop: Monki

Voordat deze shop in Gent landde kende ik Monki niet echt. Maar tijdens het kuieren in Gent centrum besloot ik de winkel eens van dichtbij te bekijken. En werkelijk, dit is echt fashion heaven! De prijzen zijn heel redelijk en de kleren to die for. Ook het interieur blijft je bij. Je vindt overal spiegels, discoballen en felle kleurtjes. Voor sommigen is het eclectische interieur too much, maar ik noem het eerder speels en jong! Het jurkje hieronder vond ik bij Monki. Tip: neem zeker eens een kijkje tijdens de solden 😉

Monki Style

To watch: Jurassic World in 4Dx

Ik ben heel lang geen fan geweest van die 3d-brilletjes en werd er al snel door geïrriteerd. Maar toen bleek dat je vooral een goede film moet uitkiezen. Een topper is Jurassic World! In Brussel en Antwerpen hebben ze nu zelfs 4Dx, een level hoger dan 3D dus. Naast het fantastische dieptezicht, heb je nu namelijk ook beweging, geur en wind. Een beleving voor al je zintuigen dus! Ik raad het zeker aan om deze film eens te beleven in 4Dx. Je betaalt er een beetje meer voor dan een gewoon bezoek, bijna 20 euro, maar het was het waard!

 

To read: Ultieme Reisplanner – Lonely Planet

Kom je in mijn woonst terecht dan spot je so-wie-so wat boeken! Ik houd ervan om te lezen, maar vind er jammer genoeg niet altijd de tijd voor. Maar naast romans heb ik ook een liefde voor verzamelingen van prachtige fotografie, interieurboeken, maar ook reisboeken. Onlangs kocht ik er nog eentje van Lonely Planet, de Ultieme Reisplanner. Naast de plaatjes die je reisverlangen groter maken, is het boek ook superhandig. Zo staat er welke maand je het best bezoekt per maand. Wil je bijvoorbeeld op reis in de maand juli en wil je weten welke landen dan op hun best zijn, dan blader je gewoon even door naar die maand. Daar heb je dan een oplijsting van landen, wat uitleg over het land, het type reis (voordelig, avontuurlijk, cultuur) en waarom deze maand de beste reistijd is.

Lonely Planet

Must do: The Park

Onlangs mochten Bram en ik The Park van Telenet uittesten in Antwerpen. Het is een virtual reality park waar je na een drankje en een hapje in een bijna levensechte videogame gezogen wordt. Je krijgt een soort van virtual reality gear waardoor je enkel het spel nog hoort en ziet. Het lijkt dus alsof je écht in het spel zit en je beweegt ook voort in het spel. Wij gingen voor het zombie-avontuur en knalden er heel wat af. Maar verschiet niet, want die zombies komen akelig dicht bij jou 😉 Ik vond het zelf echt een superleuke ervaring vol met adrenaline kicks!

Wat zijn jouw zomerplannen?

 

Xje

Wendy

 

Share:
Wendy Troch
Written by Wendy Troch
31 - Ambitieus - Indonesische roots - Enthousiaste eeuwige twijfelaar Creatieveling met een full-time job in digitale marketing - Vult haar verlofdagen met reizen. Verliefd op desserts, all things aesthetic & mijn furry babies. Send me your love: wendy@shadesofghent.be